Ara
Close this search box.

ShopiVerse ve Halkbank kadın girişimcileri e-ihracata hazırlıyor!

Sınır ötesi e-ticaret entegrasyonu ShopiVerse ile Halkbank, kadın girişimciler için e-ihracat eğitimleri projesi hayata geçirdi. “İhracatta Kadın İzi” isimli projede 60 girişimci kadına yurt dışı pazarlara erişim, dijital pazarlama, stok yönetimi ve lojistik gibi konularda eğitimler sağlanacak.

e-ihracat

“E-ticaretin SuperApp”i ShopiVerse ile Halkbank, kadın girişimcilerin e-ihracata adım atabilmesi için kapsamlı bir eğitim projesi başlattı. Proje için İstanbul Finans Merkezi’nde bulunan Halkbank Genel Müdürlük binasında açılış programı düzenlendi. Programa; ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev ve Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ile birlikte kadın girişimciler ve e-ticaret ekosisteminden profesyonel isimler katıldı.

Kadın girişimcilere global e-ticarete adım atacak

Proje kapsamında 60 kadın girişimci, uluslararası pazarlara adım atabilmek için kapsamlı eğitimler alacak. “İhracata Giriş” eğitimlerinde; yurt dışı pazarlara erişim, dijital pazarlama, stok yönetimi, tedarik yönetimi, lojistik ve iade süreçleri gibi konular ele alınacak. Bu eğitimlerle girişimcilerin iş süreçlerini hızlandırarak, global ticaretin önemli aktörleri haline gelmeleri hedefleniyor. Ayrıca, projede öne çıkan 10 girişimciye ShopiVerse e-ihracat yazılımı ve entegrasyon kurulumu hediye edilecek.

İHRACATTA KADIN İZİ | GALERİ

Orxan İsayev: Bu eğitim projesi uzun bir yolculuğun başlangıcı olarak kurgulandı

ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev, açılış programında yaptığı konuşmada, ShopiVerse olarak kadın girişimcilerin uluslararası arenada daha güçlü ve etkin rol alması için her alanda destek olmaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Isayev, “Sınır ötesi e-ticarette ve e-ihracatta şirketlere rehberlik eden ShopiVerse olarak biz de girişimci ve üreten kadınların emeklerinin karşılığını alabilecek çözümlerle ekosisteme katkı sunuyoruz. E-ticaretin SuperApp’i olarak global online satışlarda tüm süreçleri tek bir panelde yönetmeye imkan tanıyoruz.” sözlerini kaydetti.

e-ihracat
ShopiVerse CEO’su Orxan Isayev

Orxan Isayev, şöyle devam etti; “Bu eğitim projesi, salt bir eğitim olarak değil uzun bir yolculuğun başlangıcı olarak kurgulandı. İhracatın her modelinde büyümek, güçlenmek ve nihayet başarmak isteyen kadınların bu yolculuğunda Halkbank’ın yıllara dayanan tecrübesini ve ShopiVerse’in benzersiz teknolojisini yanınızda hissedeceksiniz. Her ölçekteki girişimcinin ve şirketlerin dünyadaki dijital dönüşüme ayak uydurması artık bir zorunluluk haline geldi. Dijital ticaretin gücü hayal bile edemeyeceğimiz bir noktaya ulaştı. Bu programın, dijital ekonomide, dijital dönüşümde ve ihracatta başarı için ihtiyaç duyacağınız araçları, bilgileri ve en önemlisi cesareti sağlayacağına inanıyorum.”

Isayev, “Kadınlar, doğal olarak yenilikçidir, sorun çözücüdür; el attıkları işlerde liderdir. İhracatta Kadın İzi projesi ile kadınların bu yeteneklerini ve yetkinliklerini ihracata yönlendirmeye odaklandık. Bu programda fikirlerinizi paylaşabilirsiniz, sektörünüze özgü ağ kurabilirsiniz ve ihracatla büyümek için hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler edinebiliriz.” diye konuştu.

Arslan: 232 bin kadın girişimcimize 72 milyar TL finansman sunduk

Açılış programında konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kadın girişimcilerin ihracattan aldığı payı artırmayı hedeflediklerini söyledi. Projenin ilkinin geçtiğimiz yıl yapıldığını belirten Arslan, “Yüz kadın kooperatifine e-ticaret eğitimi ve mentörlük hizmeti verilmiştir. Ayrıca, uluslararası e-ticaret platformlarına entegrasyon desteği verilerek, Amazon İngiltere ve Etsy gibi platformlarda ürünlerinin ihraç edilmesi sağlanmıştır. Projemizin ikincisinde ise; e-ihracata yeni başlayacak kadın girişimcilerimize katkı sunmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Arslan, “Halkbank olarak 2021 yılından bu yana 232 bin kadın girişimcimize 72 milyar TL finansman imkânı sunduk. Türkiye Bankalar Birliği’nin Temmuz 2024 raporuna göre, kadın girişimciliğine ve kadınların ekonomik hayata katılımına verdiğimiz bu destekler ile bankacılık sektöründeki kadın girişimci kredilerinin yüzde 37’sini tek başımıza sağlamış bulunmaktayız.” sözlerini kaydetti. Osman Arslan, “Kadınların girişimcilik ekosistemine katkılarını güçlendiren bu yarışma ile kadın girişimcilerimize destek sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

“İhracatta Kadın İzi” projesi

ShopiVerse ve Halkbank, “İhracatta Kadın İzi” projesi ile kadın girişimcileri e-ihracatla tanıştırıyor. Proje, kadın girişimcilerin e-ihracat platformlarında yer almalarını sağlamak ve hâlihazırda e-ihracat yapanların etkinliğini artırmak için düzenleniyor. Sınırlı sayıdaki kadın girişimcinin online e-ihracat eğitimine katılmaya hak kazandığı projede, uluslararası e-ticaret sitelerindeki satış stratejilerinden, reklam çözümleri ve marka oluşturmaya, web sitesi güvenliği ve bakımından, uluslararası ödeme yöntemlerine kadar e-ihracata başlamak veya kendinizi geliştirmek için ihtiyacınız olan tüm bilgiler tek bir programla sunuluyor.

Eğitim süresi sonunda yapılacak sınavda başarılı olan 10 kadın girişimciye ShopiVerse e-ihracat yazılım entegrasyonu ve uygulamalı eğitimi ile iki ay sürecek mentörlük hizmeti hediye edilecek.

E-ihracat nasıl yapılır? 7 adımda e-ihracat

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds