Ara
Close this search box.

Amazon, “Export Central” adlı sınır ötesi e-ticaret hizmeti başlattı

E-ticaret devi Amazon, “Export Central” adlı bir sınır ötesi e-ticaret aracı başlattı. Yeni hizmet, satıcıların yerelleştirilmiş Amazon mağazaları olmayan ülkelerde bile Avrupa'da daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlıyor. Araç sayesinde, satıcıların listelerini çoğaltması veya yeni hesaplar kaydetmesi gerekmiyor. Export Central, satıcılara sadece üç tıklamayla Avrupa'daki 39 ülkeye ihracat yapma imkanı sunuyor.

Export Central

Amazon Export Central adlı yeni bir ihracat aracını başlattığını duyurdu. Satıcılar, Amazon mağazası olmayan ülkelerde bile milyonlarca müşteriye ulaşabiliyor. Merchant Fulfilled Network’ün (MFN) parçası olan satıcıların Avrupa’daki 39 ülkedeki müşterilere uluslararası erişimlerini genişletmelerine olanak tanıyan Export Central aracı, Avrupa İhracat Programının bir parçası olarak hayata geçirildi. Yeni hizmet ile altı ülkedeki (Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda) Amazon mağazasından satıcılar artık 39 Avrupa ülkesindeki müşterilere ulaşabilecek.

Yerelleştirilmiş mağaza gerekli değil

Amazon Export Central ile satıcıların ulaşabileceği ülkeler arasında Avusturya, Portekiz ve Yunanistan gibi yerel Amazon mağazası olmayan ülkeler de yer alıyor. Ancak Hollanda’daki Amazon mağazasındaki satıcılar sadece Belçika’ya ihracat yapabiliyor. Amazon, basın bülteninde bunun nedenini açıklamadı. Normalde, online satıcılar, Amazon’da sınır ötesi e-ticaret satışlarına başlayabilmek için Amazon’un yerelleştirilmiş web sitesinde yeni bir hesap oluşturmaları gerekiyor. Bu yeni programla seçili ülkelerdeki satıcıların artık buna ihtiyacı olmayacak.

Satıcılar aynı anda birden fazla mağazadan gönderim ayarlarını etkinleştirebilecek

Amazon Export Central ile ilgili yapılan açıklamaya göre, sınır ötesi e-ticaret programının mevcut satıcı listelerine trafik ve dönüşüm sağlayacağı kaydedildi. Avrupa İhracat Programı, mevcut satıcı listelerine trafik ve dönüşümleri yönlendirerek büyüme fırsatları sunuyor. Prgram, Amazon Tarafından Tedarik (FBA) kullanıp kullanmadıklarına veya Satıcı Tarafından Tedarik Ağı’nın (MFN) parçası olup olmadıklarına bakılmaksızın tüm satıcılara açıktır. Programla ilgilenen satıcılar artık aynı anda birden fazla mağazadan gönderim ayarlarını (oranlar ve transit süreleri dahil) etkinleştirebilecek. Bu, Satıcı Hesapları üzerinden erişilebilen Export Central’da sadece üç tıklama ile gerçekleştirilebilecek.

“Export Central, Amazon satıcıları için oyunun kurallarını değiştiriyor”

Amazon Avrupa Satıcı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Xavier Flamand, “Her zaman satış ortaklarımızın işlerini büyütmelerini desteklemenin yollarını arıyoruz. Export Central, özellikle Amazon’un mağaza işletmediği ülkelerde, işlerini sınırlar ötesinde genişletmek isteyen Amazon satıcıları için oyunun kurallarını değiştiriyor. Satıcılar artık ürünlerini Avrupa genelinde sorunsuz bir şekilde listeleyebiliyor ve kolayca gönderebiliyor.” dedi.

Flamand, “Programımız uluslararası genişlemenin önündeki geleneksel engellerin çoğunu ortadan kaldırarak girişimcilerin en iyi yaptıkları şeye, yani harika ürünler yaratmaya ve satmaya odaklanmalarını sağlıyor. Amazon’da, küçük ve orta ölçekli işletmelere küresel çapta müşterilere ulaşmaları için güçlü araçlar ve hizmetler sağlayarak onları güçlendirmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

“Satıcılar ortalama yüzde 10’a varan bir satış artışı gördü”

FBA satıcıları, hiçbir ek ücret ödemeden otomatik olarak Avrupa İhracat Programı’na kaydediliyor. Avrupa mağazalarından Export Central’i etkinleştiren satıcılar, ortalama yüzde 10’a varan bir satış artışı gördü. Siparişlerini kendi kendine yerine getiren MFN satıcılarının, Avrupa içindeki uluslararası nakliye için nakliye ücretlerini ve transit sürelerini sağlamaları gerekiyor.

Export Central ile satıcı tarafından karşılanan ihracatı kullanan satıcılar için Amazon, seçili mağazalar ve hedefler için uluslararası gönderim ayarlarını kendi adlarına etkinleştirecek ve standart transit süreleri ve gönderim ücretleri önerecek. Satıcılar, bir sonraki adıma geçmeden ve düzenlemeden önce bu ayarları inceleyip ayarlayabilecek.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds