Ara
Close this search box.

ASOS iade ücreti getiriyor!

İngiltere merkezli online moda pazar yeri ASOS, Birleşik Krallık'ta iade ücreti getireceğini duyurdu. İade ücreti, platforma göre sadece yüksek iade oranına sahip müşteriler için geçerli olacak.

iade ücreti

İngiliz online moda pazar yeri ASOS, cirosundaki düşüşe paralel olarak yaptığı bir hamle ile iade ücreti getireceğini duyurdu. Şirket, nisan ayında, mali yılının ilk yarısında cirosunda yüzde 18’lik bir düşüş gördü. Bu durumun, İngiliz online tüketicilerin fiziksel mağazalara yönelmesi ve aynı zamanda Temu ve Shein gibi rekabetçi e-ticaret platformların popüler hale gelmesi sebebiyle ortaya çıktığı kaydediliyor.

Ürünleri sık sık iade eden müşteriler iade ücreti ödeyecek!

ASOS, geçtiğimiz hafta sonu bazı müşterilere sıklıkla ürün iade ettiklerinin tespit edildiğini bildiren bir e-posta gönderdi. Şirket, bu müşterilerin hangi gerekçelerle seçildiğini açıklamadı. Müşterilerin siparişleri 40 pound’dan az tutarsa, iadelerinden bir ücret düşülecek. Bu müşteriler siparişlerinde değeri 47,4 avrodan (40 İngiliz sterlini) az olan ürünleri bulundurduklarında, moda platformu iadelerinden 4,68 avro (3,95 İngiliz sterlini) düşülecek. Müşteri, 40 İngiliz sterlini veya daha fazlasını bulundurursa, iade ücretsiz olacak.

İade ücreti uygulaması 8 Ekim’de başlayacak

ASOS’un iade ücreti uygulaması 8 Ekim’de başlayacak. Seçili müşterilere siparişlerini verirken web sitesinde hatırlatma yapılacak. İadelere yönelik ücret uygulaması sadakat programı üyeleri için de geçerli olacak. Müşteriler siparişlerinde en az 17,78 avro (15 İngiliz sterlini) tutmaları koşuluyla ücretsiz iade hakkı kazanacak.

“Bu değişikliği, tüm müşterilerimize ücretsiz iade sunmaya devam edebilmek için yapıyoruz”

ASOS’taki iade ücreti uygulaması, şirket tarafından sık iade yapanlar olarak görülmeyen müşteriler için geçerli olmayacak. Şirketten yapılan açıklamada, “Bu değişikliği, tüm müşterilerimize ücretsiz iade sunmaya devam edebilmek için yapıyoruz. Sık sık iade yapan, yüksek iade oranına sahip olan ve alışveriş alışkanlıkları nedeniyle koşulsuz ücretsiz iade sunulmasını sürdürülemez hale getiren küçük bir İngiltere müşteri grubu için geçerli olacak. Bu müşteriler siparişlerinde 40 pound veya daha fazlasını bulundurduklarında yine de ücretsiz iade alabilirler.” denildi.

Yüksek iade oranları e-ticarette yaygın bir sorun haline geldi!

Birleşik Krallık’ta yüksek iade oranları e-ticarette yaygın bir sorun haline geldi. Son bir araştırmaya göre, iade edilen tüm moda ürünlerinin yüzde 22 ila yüzde 44’ü asla ikincil bir müşteriye yeniden satılmıyor. Bu sebeple ASOS’un iade oranlarını düşürmek üzere haya geçireceği uygulama haklı görülüyor. Öte yandan, bu yılın başlarında Fransa, Almanya ve ABD’de iade ücreti için bir eşik başlatmıştı.

“ASOS tutarsız boyutlandırma ile biliniyor”

İade ücreti uygulaması online pazar yeri ASOS’un müşterilerinin tepkisine sebep oldu. Birçok şikayette, platformun, ürünlerle ilgili boyutlandırmasının tutarsızlığı ile bilinmesinden bahsedildi. Müşterilere göre yüksek iade oranlarının sebebi de bu!

ASOS, yüzde 18 ciro kaybı yaşadı

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds