Ara
Close this search box.

Getir, n11’in hisselerini Borancılı Teknoloji’ye devretti

Getir, geçtiğimiz yıl satın aldığı n11’i devretti. Borancılı Teknoloji A.Ş.’nin n11'deki doğrudan pay sahipliği oranı yüzde 100 oldu.

n11

Getir Perakende Lojistik A.Ş.’nin n11’deki yüzde 100’lük pay sahipliği Borancılı Teknoloji A.Ş.’ne devredildi. Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Getir, n11’i Borancılı Teknoloji’ye devretti. Buna göre, Borancılı Teknoloji’nin n11’deki doğrudan pay sahipliği oranı yüzde 0 iken yüzde 100 oldu. Getir Perakende Lojistik A.Ş.’nin n11’deki doğrudan pay sahipliği oranı da yüzde 100 iken yüzde 0’a düştü. Borancılı Teknoloji A.Ş., Getir’in kurucu ortaklarından Serkan Borançılı’ya ait.

n11’in devri Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandı

6 Eylül tarihli 1159 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi‘nde yer alan bilgiler şöyle;

DOĞUŞ PLANET ELEKTRONİK TİCARET VE BİLİŞİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ YÖNETİM KURULU KARARI

Karar Tarihi: 29/08/2024 Karar No: 202/l l

Gündem: Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi (“Şirket”) nezdindeki pay devrinin Türk Ticaret Kanunu madde l 98 uyarınca İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne bildirilmesi

Şirket’in Yönetim Kurulu Türk Ticaret Kanunu madde 390/4 uyarınca Şirket’in tüm yönetim kurulu üyelerine sunulmuş olan aşağıdaki kararları oy birliği ile almıştır;

  1. Türk Ticaret Kanunu’nda yer alan tanımlamaya uygun olarak şirketler topluluğu üyesi olan şirketimizin ortaklık yapısında meydana gelen değişiklik soması, (i) Türkiye Cumhuriyeti kanunları uyarınca usulüne uygun olarak kurulmuş ve varlığını sürdürmekte olan, İstanbul Ticaret Sicili nezdinde 969158-0 numarasıyla kayıtlı, kayıtlı merkezi Etiler Mahallesi, Tanburi Ali Efendi Sok., Maya Residences Sitesi T blok Apt. No: l 3/334, Beşiktaş, İstanbul, Türkiye adresinde bulunan Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi’nin Şirketteki doğrudan pay sahipliği oranı l 00% iken %0’a düşmüş,

    ve (ii) Türkiye Cumhuriyeti kanunları uyarınca usulüne uygun olarak kurulmuş ve varlığını sürdürmekte olan, İstanbul Ticaret Sicili nezdinde 282645-5 numarasıyla kayıtlı, kayıtlı merkezi Etiler Malı. Tanburi Ali Efendi Sk. Maya Res. Sit. T Blk. N:13/334 Beşiktaş, İstanbul, Türkiye adresinde bulunan Borancılı Teknoloji Anonim Şirketi’nin Şirketteki doğrudan pay sahipliği oranı 0% iken %l00 olmuştur.

  2. Şirket’in yeni pay sahipliği durumunun Türk Ticaret Kanunu’nun l 98. maddesi ve Ticaret Sicili Yönetmeliği’nin l 07. maddesi uyarınca İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü’ne bildirilmesine, İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü nezdinde tescil ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde ilan edilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir.

Yönetim Kurulu Başkanı Turancan Salur

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Salur

Nisan ayında n11’in satışı konuşuluyordu

Geçtiğimiz nisan ayında Reuters’te yer alan habere göre, Getir’in n11’i satmayı düşündüğü iddia edilmişti. Getir’den iki kaynağa dayandırılan haberde, kaynaklardan birinin, “Masada yatırımcılarla tartışılan çok sayıda seçenek var. Tartışılan her bir seçeneğin gerçekleşeceğini söyleyemeyiz. Bunlardan biri de n11’in satışı…” ifadeleri yer almıştı. İkinci kaynağın ise, değerlendirilen seçeneklerden birinin n11 olduğunu ancak son kararın belirsizliğini koruduğunu söylediği belirtilmişti.

Getir, n11’i 2023’te satın almıştı

Getir, 2023 Haziran’da n11’in hisselerinin tamamını satın almıştı. Getir’in kurucusu Nazım Salur, n11’in satın alındığını şöyle duyurmuştu: “Getir olarak geçen yıl üçte bir hissesini alarak ortak olduğumuz n11’in diğer hisselerini de aldık. n11’i kurup büyüten ortaklarımız Doğuş Grubu ve SK Holdings’e bugüne kadar yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni bir n11 yakında.”

Getir, Mayıs 2024’te Britanya’daki faaliyetlerini sonlandırmıştı. Şirketin yaklaşık 250 milyon dolarlık bir sermaye desteği karşılığında ikiye bölüneceği iddia edilmişti. Türkiye’deki gıda ve market dağıtım operasyonlarında çoğunluk hissesi Mubadala’ya ait olacağı belirtilmişti. Getir’in kurucusu Nazım Salur şirkette aktif rol almayacağı iddia edilmişti. Salur’un “Getir Drive” ve “BiTaksi” gibi şirketin diğer varlıklarını yöneteceği kaydedilmişti.

Öte yandan, Mubadala Investment Company PJSC, Getir Perakende Lojistik A.Ş.’nin kontrolünü nihai olarak devralmak için Rekabet Kurumu’na başvurmuştu.

Getir, n11’i satmayı düşünüyor!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds