Ara
Close this search box.

Bofigo, flat-pack modüler mobilya kategorisinde Türkiye’nin pazar lideri

Bofigo, “flat-pack” modüler mobilya ürünleri ile Türkiye’deki e-ticaret pazar yerlerinde kategorisinin lideri konumunda bulunuyor. E-ticaretten doğan flat-pack modüler mobilya üretimiyle sektörü domine eden Bofigo, 2024 yılı itibariyle rotasını globale çevirdi. Bofigo Genel Koordinatörü Emre Sönmez, WORLDEF E-TİCARET dergisine markayı anlattı. Sönmez, bir numaralı hedeflerinin ihracat olduğunu vurgulayarak, Bofigo’nun “Aşkımız ihracat” sloganıyla globalleşmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bofigo

Bofigo, halen markanın yönetim kurulu başkanı olan Bahadır Enes Helvacı tarafından 2009 yılında kuruldu. E-ticarete odaklanan marka, 2016 yılında flat-pack modüler mobilya üretimine başladı. 2021 yılında başlayan ihracat çalışmaları ile 45 ülkeye ürünlerini ulaştırıyor.

Bofigo Genel Koordinatörü Emre Sönmez, dünya standartlarında modüler mobilya üretimi yaptıklarını ve en önemli ilkelerinin “mutlu çalışan, mutlu tedarikçi, mutlu müşteri” olduğunu vurguladı. Kendi alanında ilklere imza atmış, ilkeli, müşteri memnuniyeti odaklı, ulusal ve uluslararası düzeyde kalite ve güveni temsil eden, paydaşları tarafından gurur duyulan sektörün lider firması olma hedefleri olduğunu ifade eden Emre Sönmez, şunları kaydetti:

“Ulusal ve uluslararası müşterilerimize katma değeri yüksek, yenilikçi ve güvenilir ürünler sunmak ve bu doğrultuda hız kesmeden azimle çalışmak, kültürümüzün değişmez bir parçasıdır. Çalışanların yeteneklerinin geliştirildiği, sürekli bir eğitim ve gelişim ortamı sağlayarak, hem verdiğimiz hizmetlerin kalitesini artırmak hem de çalışanlarda kurumsal bağlılık ve motivasyonu artırmak vizyonuyla hareket ediyoruz. Temel ilkelerimiz olan ‘eşitlik’, ‘şeffaflık’, ‘hesap verebilirlik’, ‘sorumluluk’ ile etik değerler ve sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde, şirket stratejilerine ve kurum kimliğine bağlı olarak, tutarlı ve güvenilir şirket yapısını sürdürüyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

“Tasarımlarımızı e-ticarete yönelik yapıyoruz”

“Mutlu çalışan, mutlu tedarikçi, mutlu müşteri felsefesini ilke edinmiş olmak, kuruma bu kültürü aşılamak ve bu yolda ilerlemek Bofigo’yu Bofigo yapan en büyük etken.” diyen Sönmez, Altın Marka Ödülleri’nde son üç yıldır “Yılın Modüler Mobilya Markası” ödülünü Bofigo’nun aldığını belirtti. Modüler mobilya üretimi yapan ve hemen hemen her evin ihtiyaçlarına yönelik pratik çözümler sunan Bofigo’nun antre-hol, salon, çocuk odası, mutfak, banyo, çalışma odası, yatak odası vb. tüm yaşam alanlarına hitap ettiğini ifade eden Emre Sönmez, şöyle devam etti;

“Ürün tasarımlarında kullanım kolaylığı ve tüketici taleplerini ön planda tutuyor ve en önemlisi tasarımlarımızı e-ticarete yönelik yapıyoruz. Her kullanıcının rahatça kurulum yapabileceği, kullanışlı ve modern tasarımları sayesinde ev dekorasyonunda kullanım kolaylığı ve şıklık vadediyoruz. E-ticaret pazaryerleri üzerinden ürünlerimizin satışı gerçekleştirip, kargo firmaları aracılığıyla direkt son tüketiciyle buluşturuyoruz. Bu sebeple Ar-Ge ve kalite departmanlarımızla koordineli bir şekilde ürün tasarımları ve ürün paketleme çalışmalarımızda, kargo yolculuğu süreçlerini göz önünde bulunduruyoruz.”

“Modüler mobilyada tüketicinin aklına gelen ilk marka olmayı hayal ediyoruz”

Emre Sönmez, şöyle devam etti: “Müşterilerimizle sürekli temas halindeyiz. Tüketicinin satış sonrası hizmet taleplerini anlık olarak karşılayıp, hızlı çözümler ortaya koyuyoruz. Çözüm merkezimiz haftanın 6 günü, günde 18 saat tüketicinin beklentilerini, talepleri ve istediklerini karşılıyor. Tüketicilerimiz taleplerini, beklentilerini yorumlarını çok cesur ve özgür bir şekilde kamuoyu ile paylaşabiliyor. Mevcut durum, bizi sürekli disipline etme ve kendimizi geliştirmeye mecbur bırakmaktadır. Tüketicinin ihtiyaç, talep ve beklentilerini yakından takip edip iyi analiz ederek, fırsatları başarıya dönüştürmeye gayret ediyoruz. Tüketicilerimizle devamlılığı sağlamayı hedefliyoruz. Modüler mobilyada tüketicinin aklına gelen ilk firma ve tercih edilen bir marka olmayı hayal ediyoruz.”

“2000’li yıllarda birçok kişi e-ticaretin bugününü hayal edemezdi”

Türkiye’deki tüm e-ticaret platformlarında, kategorisinde en çok satan ürünlerin Bofigo ürünleri olduğunu ve ihracat yaptıkları ülke sayısını her yıl arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Emre Sönmez, şunları vurguladı: “2000’li yılların başında e-ticaret serüveni başladığında çok büyük bir kitle e-ticaretin ülkemizdeki bugünlerini hayal bile edemezdi. Ancak bugünleri gören ve bugünlere yatırım yapan tüm kişi ve kurumlar şu an sektörlerinde ileri bir konumda varlıklarını sürdürüyor. Bugün hemen hemen her sektör artık e-ticaretin içerisinde. Şimdi süreç globale taşınıyor. Özellikle ülkemiz üreticileri için ihracat adına önümüzde büyük fırsatlar var. Nasıl ki seneler önce bugünleri görüp yatırım yapanlar olduysa, bugün de globaldeki fırsatları görüp aynı disiplin içerisinde hedeflerini ortaya koymalılar.”

“Yakın zamanda muazzam bir tesisi hayata geçirmeyi planlıyoruz”

Bofigo bu bakış açısıyla yurt içinde B2C çözümleri sunarken, globalde e-ticaret yöntemiyle flat-pack mobilya satan firmalara B2B hizmet sağladığını belirten Sönmez, 2024 yılı için hedeflerinin üretimi artırmak ve sektördeki liderliklerini sürdürmek olduğunu ifade etti. Sönmez, “Üretimi artırmak adına fabrika yatırımlarımızı sonuçlandırmaya çok yakınız. Yakın gelecekte markamıza yakışır, tamamı öz kaynaklarımızla edinilmiş muazzam bir tesisi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Liderliğini sürdürdüğümüz sektörümüzde, rakiplerimizle olan mesafeyi açmayı hedefliyoruz. Globalde adımızı daha hızlı duyurmaya ve referansı çok güçlü şirketlerle iş birliği yapmanın arifesindeyiz. 2024 yılı içerisinde, 360 adet konteyner ihracat sevkiyatı yapmak, hedeflerimizin arasında yer almaktadır.”

“Çalışanlarımızın yüzde 50’si kadın personellerden oluşuyor”

Çalışanlarının yaklaşık yüzde 50’sinin kadın olduğunu ifade eden Emre Sönmez, bu uygulamanın sektördeki diğer firmalara da örnek teşkil ettiğini söyleyerek, sözlerini şöyle tamamladı; “Kadın istihdamı ve toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen uygulamalarımızı sürekli güncel tutuyoruz. An itibariyle 230 kişilik çalışan sayımızın yaklaşık yüzde 50’si kadın personellerimizden oluşuyor. Sektörümüzde kadın istihdamı atağı başlattık ve onlarca kadını eğitip meslek sahibi yaptık. Ezber bozan bu uygulamalarımızın karşılığında sektörün diğer paydaşlarına da örnek teşkil ediyoruz. Tüm üretim departmanlarımızda ve yönetimin birçok noktasında kadın çalışanlarımızla geleceğe ilerliyoruz.”

Emre Sönmez kimdir?

Bofigo
Bofigo Genel Koordinatörü Emre Sönmez

Emre Sönmez, 2005-2020 yılları arasında kargo ve lojistik sektöründe satış operasyonları departmanlarında yöneticilik görevlerinde bulundu. Bu süreçte her zaman e-ticaretin içerisinde bulundu. E-ticaret sektör paydaşlarının (üreticiler, e-pazar yerleri, taşıyıcılar, ödeme sistemleri vb.) hemen hemen her aşamasını yakından tanıma imkanı buldu. Bu süreçte Bofigo ile yollarımız kesişti. Kasım 2020’den itibaren Bofigo’da genel koordinatör olarak görev yapıyor. Emre Sönmez, “Bofigo’nun kurumsallaşma süreçlerine öncülük etmek, ülkemizdeki başarılarını globale taşımak amacıyla Bofigo’ya aşkla hizmet etmeye devam ediyorum.” diyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds