Ara
Close this search box.

OTO, kargo yönetiminde profesyonel çözümler sunuyor

OTO, kargo süreçleri yönetiminde üstün özellikleri ile dikkat çekiyor. Tam uzaktan politikasıyla çalışan yazılım şirketinin teknolojik gücünün arkasında Türk mühendisliği bulunuyor. Türkiye’de 50 kişilik yazılım ekibi bulunan OTO, faaliyet gösterdiği ülkelerde, performansa göre alanında en iyi kargo firmalarını aylık olarak seçerek, müşterilerin doğru kargo firmasından hizmet alabilmesine imkan sağlıyor.

OTO

E-ticaret firmalarının kargo süreçlerinde profesyonel çözüm ortağı olan OTO, Türkiye operasyonlarına geçtiğimiz ocak ayında başladı. OTO Türkiye Direktörü Uğur Eroğlu, markanın e-ticaret ekosistemine sunduğu hizmetleri WORLDEF E-TİCARET dergisinde anlattı.

Türkiye’de ve Körfez’de alanında 1 numara

OTO, Türkiye ve MENA bölgesinin en büyük operasyon ve kargo süreçleri yönetimi yazılım firması olarak konumlanıyor. Suudi Arabistan’da Türk ortaklığı ile 2019 yılında kurulan marka, aldığı yatırımlar ve sağladığı katma değerli hizmetler sayesinde Körfez bölgesinde ve Türkiye’de alanında 1 numara oldu. Türkiye, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Ürdün, Mısır, Umman ve Bahreyn’de faaliyet gösteren markanın bünyesindeki OTO Saas Platformu’nda 250’den fazla entegre kargo ve kurye şirketi bulunuyor. OTO, aralarında perakende devlerinin de olduğu 11 binin üzerinde e-ticaret şirketine hizmet veriyor. OTO’nun 9 farklı ülkede 100’ün üzerinde çalışanı; Türkiye’de 50 kişilik yazılım ekibi bulunuyor. Bu yazılım ekibi, OTO’nun hizmet verdiği 9 farklı ülkeye Türkiye’den destek veriyor.

OTO, Türkiye’de 20 kargo firması ile entegre oldu!

OTO, Türkiye operasyonlarına 15 Ocak 2024 tarihinde başladı. Yüz gün içinde bin 500’den fazla kullanıcıya ulaştı. Bu firmalar arasında; Pazar yerleri, perakende zincir mağazalar, holdingler, e-ihracat firmaları, fulfillment merkezleri, kozmetik ve ecza firmaları gibi kargo ve operasyon süreç yönetimi yapan birçok firma bulunuyor. OTO, beş ay içinde Türkiye’de 20’den fazla kargo firması ile entegre oldu. Türkiye’de faaliyet gösteren firmalar yurt içi ve yurt dışı tüm kargo süreçlerini hiçbir sözleşmeye gerek olmaksızın OTO ile yönetebiliyor. OTO’nun Türkiye’de; kargo firmaları, e-ticaret altyapı sağlayıcıları, pazar yerleri, yazılım firmaları, e-ticaret dernekleri kısaca e-ticaret sektörüne dokunan tüm paydaşlarla iş ortaklığı süreçleri devam ediyor.

“Kargo ağımızı genişletiyoruz”

OTO
OTO Türkiye Direktörü Uğur Eroğlu

OTO Türkiye Direktörü Uğur Eroğlu, OTO olarak şahıs firmalarından KOBİ’lere, e-ticaret firmalarından perakende devlerine kadar çok geniş bir portföye hizmet verdiklerini vurgulayarak, “Firmalar OTO ile ister kendi anlaştıkları ister OTO’nun yüzde 90’a varan indirimli fiyatlardan faydalanabiliyor. OTO’da Türkiye’de faaliyet gösteren yurt içi ve yurt dışı 20’den fazla kargo firması bulunuyor. Her geçen gün kargo ağımızı genişletiyoruz.” sözlerini kaydetti.

“OTO’nun yüksek teknolojili akıllı kargo yönetim motoru var”

OTO’nun ayrıca, kargo firmalarının, performanslarına göre görev atamalarını tam otomasyonla yapılabilmesine imkan sağladığına işaret eden Eroğlu, “Böylelikle firmalar operasyon ve kargo süreçlerini büyük bir verimlilikle gerçekleştirebiliyor. OTO SaaS platformunda; OMS, WMS, LMS, DMS, CNS ve RNS gibi dünyanın en iyi firmalarının kullandığı sistemler bulunuyor. Firmalar, OTO ile bu sistemlere rahatlıkla erişim sağlayabiliyor. OTO’nun yüksek teknolojili bir akıllı kargo yönetim motoru var. Bu motor, hangi kargonun hangi kargo ve kurye firması ile gitmesi gerektiğine kadar veriyor. Firmalara karar alma ve görev atama süreçlerinde inanılmaz verimlilik kazandırıyor.” ifadelerini kullandı.

“OTO ile tüm operasyonları yönetmek mümkün”

Uğur Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı; “Firmaların kendi linkleri ve logoları ile müşterilere bildirim göndermelerine imkan sağlıyoruz. Müşteriler, aldıkları kargo hizmetini oylayıp, değerlendiriyor ve yorum yapabiliyor. Böylelikle firmalar hangi kargo firmasının müşteride nasıl bir algı bıraktığını kolaylıkla ölçümleyebiliyor. Kargo süreçlerinde bir problem varsa anında müdahale edebiliyorlar. Çok detaylı bir raporlama sistemimiz bulunuyor. Bu sistem sayesinde müşterilerimiz, hem kargo firması performanslarını hem de operasyon içinde bulunan depo, mağaza vb. performans değerlendirmelerini yapabiliyor. OTO ile mağaza ya da depo fark etmeksizin tüm operasyonları yönetmek mümkün. Operasyon ve kargo süreçlerinde çok iyi bir deneyim sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

OTO’nun firmalara sunduğu avantajlar

  • Çok kanallı pazarlama deneyimi sonrası sepetteki ürünlerin satışa dönüşmesinde ortalama yüzde 30’dan fazla artış gerçekleşebiliyor.
  • OTO müşterileri, operasyon başarı oranlarının yüzde 70 ila 96 oranlarında yükseldiğini belirtiyor.
  • Müşterileri, OTO’nun çözümlerini uyguladıktan sonra müşteri memnuniyetinde ortalama yüzde 40 artış olduğunu bildiriyor.
  • OTO, işletme maliyetlerini ve teslimat ücretlerini azaltarak, çözüm için ödenen her 1 birim için müşterilerine 5 birimlik tasarruf sağlıyor.

Kargo yönetim platformu OTO, 8 milyon dolar yatırım aldı

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds