Ara
Close this search box.

Amazon, İngiltere’de drone teslimatını test edecek

Amazon, İngiltere’de yıl sonuna kadar Prime Air drone hizmetini başlatarak, e-ticaret teslimatlarında devrime hazırlanıyor.

drone

E-ticaret devi Amazon, İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi’nden (CAA) drone’ları insan gözünün ötesinde test uçuşu yapmak için onay aldı. Bu onay, doğrudan müşterilerin evlerine hızlı paket teslimatlarının önünü açtı. Bu önemli gelişme, Amazon’un yıllardır süren beklenti ve planlamalarının bir sonucu oldu.

Amazon, altyapı denetimi ve acil servisler de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde drone kullanımını genişletmeye odaklanan bir deneme yapmak üzere CAA tarafından seçilen altı kuruluştan biriydi. Bu hamle, drone güvenliği ve performansı hakkında kritik veriler toplayarak daha geniş drone operasyonları için kapsamlı düzenlemelerin geliştirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Amazon teslimatlarda drone kullanabilecek

Amazon, İngiltere Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yürütülen bir dizi denemenin parçası olarak ticari drone teslimatlarını test edecek. Testler, özellikle drone’ların operatörlerinin uçuş hatlarının ötesinde uçurulması durumunda güvenlik verilerini toplamak amacıyla kullanılacak. Amazon’un ticari teslimatlarının yanı sıra diğer kuruluşlar da tıbbi teslimatlar, açık deniz rüzgar santrallerinin denetlenmesi ve polislik faaliyetleri için drone kullanacak.

“Drone teslimatı hayati önem taşıyor”

Amazon, resmi otoriteler tarafından teknolojinin değerlendirilmesi kapsamında İngiltere’de tüketici drone teslimatlarını test etmek üzere seçilen firmalardan biri oldu. Prime Air Genel Müdürü David Carbon, “İngiltere’deki müşterilere drone teslimatı gibi yeni teknolojileri getirmek ve ölçeklendirmek için bizim gibi operatörlerin net düzenleyici gerekliliklere sahip olması hayati önem taşıyor.” dedi.

Amazon, mayıs ayında ABD Federal Havacılık İdaresi’nin Prime Air’e görüş hattının ötesinde drone uçurma konusunda ek izinler verdiğini duyurmuştu. Şirket, Teksas’taki College Station’da teslimat yarıçapını genişletmeyi planladığını duyurdu. Bu haber üzerine Amazon hisseleri perşembe günü günlük bazda yaklaşık yüzde 4 yükseldi.

Amazon’un Teksas’taki drone tesisi

Amazon drone teslimatlarına resmi olarak başladı

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds