Ara
Close this search box.

ASKON: Yurt dışı e-ticaret siparişlerine ek vergi getirilmesi kararı çok uygun

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, yeni e-ticaret düzenlemesinin üreticiyi koruyacağını belirterek, "Ticaret Bakanlığımızın 'üreten kesime pazar kaybı yaşatmamayı' amaçladığı, yurt dışı sitelerden bireysel şekilde sipariş edilen ürünlere ek vergi getirilmesine ilişkin kararı yerinde ve çok uygun bulduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu kararla yerli yatırımcı korunmuş, iflasların ve işsizliğin önüne geçilmiştir.” dedi.

askon

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, kamuoyunda “Temu düzenlemesi” olarak bilinen yurt dışı alışverişlere ilişkin gümrük vergisi ve mikro ithalat düzenlemesine ilişkin yazı açıklama yaptı. Aydın, küreselleşmenin beraberinde getirdiği entegrasyon sürecinin dış kaynaklı katma değeri düşük ürünlere gösterilen ilgiyi artırdığını vurguladı.

“Bu ilgi yerli yatırımcıyı ve üreticiyi tehdit ediyor”

Orhan Aydın, şöyle devam etti; “Yerli yatırımcıyı ve üreticiyi tehdit eder boyutlara ulaşan bu ilgiye karşı yatırımcıların korunması gerekiyor. Yakın zamanda bu tarz risk iştahı fazla ürünler, ham madde ve insan kaynakları avantajıyla çok fazla tercih ediliyor. Tüketicilerin yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla edindiği bu ürünler kalitesiz. Ürün güvenliği ve iade süreçleri gibi şikayetler de günden güne artıyor.”

ASKON: Ek vergi kararı yerinde ve çok uygun

ASKON Başkanı, oluşan bu ortamda yerli yatırımcının yatırım yapma iştahının azatlığına işaret ederek, şunlara dikkat çekti: “Ticaret Bakanlığımızın ‘üreten kesime pazar kaybı yaşatmamayı’ amaçladığı, yurt dışı sitelerden bireysel şekilde sipariş edilen ürünlere ek vergi getirilmesine ilişkin kararı yerinde ve çok uygun bulduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bu kararla yerli yatırımcı korunmuş, iflasların ve işsizliğin önüne geçilmiştir.”

“Kıymet bedelinin 30 euro olarak güncellenmesi üreticiyi koruyacaktır”

ASKON Başkanı Aydın, “Yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla Türkiye’de gerçek bir kişiye gelen ticari olmayan eşyalar için uygulanan 150 euro kıymet bedelinin 30 euro olarak güncellenmesi üreticiyi koruyacaktır. Yerli üreticinin de bu anlamda tüm imkanlarını tekrar gözden geçirerek, enflasyonla mücadele kapsamında destek olması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Bakandan “Temu” açıklaması: Yurt dışı siparişlerle ilgili düzenleme bir şirkete yönelik değil

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds