Ara
Close this search box.

Türkiye’nin ilk fintek girişim geliştirme şirketi: insha Ventures

insha Ventures, Albaraka Türk ve Albaraka Portföy'e ait bir girişim sermayesi fonu tarafından 2020 yılında İstanbul’da kuruldu. Üstün finansal teknoloji ve pazar deneyimi ile Türkiye'nin ilk fintek girişim geliştirme şirketi olarak faaliyete başlayan insha Ventures, finans sektöründe yıkıcı sürdürülebilir yenilikleri hayata geçirme ve insana odaklanan uygulamalar geliştirme misyonu taşıyor. insha Ventures CEO’su Hasan Sami Bayansar, şirketin hedeflerini, misyonunu ve e-ticaret ekosistemi için vadettiklerini WORLDEF E-TİCARET dergisine anlattı.

insha Ventures

insha Ventures CEO’su Hasan Sami Bayansar, şirketin hedeflerini, misyonunu ve e-ticaret ekosistemi için vadettiklerini WORLDEF E-TİCARET’e anlattı.

insha Ventures
insha Ventures CEO’su Hasan Sami Bayansar

Bayansar, finansal teknolojilerde Türkiye’nin dünyada önemli bir konumuna sahip olduğunu belirtti. Türkiye’nin son yıllarda finansal teknoloji (fintek) alanında önemli gelişmeler kaydettiğini ve dünyadaki konumunu güçlendirdiğini vurgulayan Bayansar, “Türkiye özellikle mobil ödemeler, dijital bankacılık ve dijital ödeme sistemleri gibi alanlarda Türkiye, yenilikçi çözümleriyle öne çıkıyor.” dedi.

Fintek ekosisteminde öncü bir rol üstlenen insha Ventures’in dijitalleşme ve ödeme sistemleri alanında yenilikçi çözümler sunarak, işletmelerin ve kullanıcıların yaşamını kolaylaştırdığına işaret eden Bayansar, Türkiye’nin ilk fintek girişim geliştirme şirketi olan insha Ventures’in yeni finansal teknoloji ürünlerini tasarlayıp, son kullanıcılarla buluşturmayı amaçladığına işaret etti.

WORLDEF E-TİCARET DERGİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Fintekte karşılaşılan zorluklar

Hasan Sami Bayansar’ın verdiği bilgilere göre, fintekte karşılaşılan zorluklar şöyle;

  • Rekabet: Fintek sektöründe hızla artan rekabet, müşteri çekmek ve pazar payını korumak için sürekli olarak yenilik yapmayı gerektiriyor.
  • Regülasyonlar: Finansal teknoloji alanında hızla değişen ve gelişen düzenlemelerle uyum sağlamak ve yasal gerekliliklere uygun hareket etmek önemli bir zorluktur.
  • Teknoloji maliyetleri: Yenilikçi teknolojilerin sürekli olarak güncellenmesi ve bu teknolojilere yatırım yapılması maliyetleri artırabilir.
  • Güvenlik endişeleri: Özellikle veri güvenliği ve müşteri bilgilerinin korunması konusunda artan endişeler, sektörde güvenilirlik ve itibarın korunmasını zorlaştırabilir.

“Teknoloji alanındaki liderliğimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz”

insha Ventures’in global hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Bayansar, fintek çözümlerini uluslararası pazarlara açarak, küresel bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurguladı. Bayansar, “Sürekli olarak yenilikçi çözümler geliştirerek teknoloji alanındaki liderliğimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz. Müşterilerimize daha iyi hizmet sunarak ve onların ihtiyaçlarına odaklanarak, değer yaratmayı sürdürme konusunda kararlıyız. Beş yıl sonra daha büyük bir pazar payıyla, uluslararası alanda tanınan bir marka olmayı öngörüyoruz. Daha geniş bir müşteri tabanına ve ürün yelpazesine sahip olmayı, sektördeki öncü konumumuzu güçlendirmeyi amaçlıyoruz.”

“E-ticaret sitelerinde güvenli ve hızlı ödeme süreçleri sağlıyoruz”

E-ticaret ekosistemi için fintek çözümleri ile e-ticaret sitelerinde daha güvenli ve hızlı ödeme süreçleri sağlamayı amaçladıklarına dikkat çeken Bayansar, “Müşteriye özel kampanyalar, öneriler ve deneyimler sunarak alışveriş deneyimini iyileştiriyoruz. Ayrıca, veri analitiği ve yapay zeka tabanlı çözümlerimizle müşteri davranışlarını analiz ederek, daha etkili satış stratejileri oluşturmaya katkı sağlıyoruz. insha Ventures olarak geliştirdiğimiz PosBasit ürünümüz e-ticaret sitelerine entegre edilen güvenli ve hızlı bir ödeme çözümüdür. PosBasit, müşterilere çeşitli ödeme seçenekleri sunuyor ve aynı zamanda işletmelere veri analitiği imkanı sağlayarak satış stratejilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.” ifadelerini kullandı.

WORLDEF E-TİCARET DERGİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Fintek ve e-ticaretin kesiştiği noktalar

  • Ödeme ve finansman çözümleri: E-ticaret sitelerinde kullanıcıların ödeme yapmalarını sağlayan güvenli ve hızlı finansal çözümler
  • Veri güvenliği ve işlem koruma: E-ticarette yapılan işlemlerin güvenliği ve veri koruması için fintek teknolojileri kullanımı
  • Mobil ödeme ve cüzdan çözümleri: Mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılan ödeme cüzdanları ve mobil ödeme sistemleri

Sektörde yapay zekanın etkisine de değinen Bayansar, “Yapay zeka kullanarak müşteri risk profilini belirlemek ve dolandırıcılığı önlemek mümkün olabiliyor. Müşteriye özel ürün öneriler, kampanyalar ve deneyimler sunabiliyorsunuz. Büyük veri analizi yaparak, gelecekteki finansal trendleri tahmin etmeye ve stratejiler oluşturmaya olanak tanıyor.” sözlerini kaydetti. Bayansar, insha Ventures olarak “Palamar” ile yaptıkları iş birliği çerçevesinde web sitelerinde yapay zeka destekli chatbot çalışmaları olduğunu da belirtti.

“Enflasyon yatırımları ve finansmanı olumsuz etkileyebiliyor”

insha Ventures’in ve sektörün enflasyonist ortamdan nasıl etkilendiğine ilişkin bir soru üzerine de Bayansar, şu bilgileri verdi; Enflasyon, işletme maliyetlerini artırabiliyor ve kâr marjlarını daraltabiliyor. Tüketici harcamalarında azalma görülebiliyor, bu da sektördeki büyümeyi etkileyebiliyor. Yatırımları ve finansmanı olumsuz etkileyebiliyor, işletmelerin büyüme ve gelişme hedeflerini zorlaştırabiliyor.”

insha Ventures’in ekosisteminde neler var?

  • insha Ventures: Türkiye’nin önde gelen girişim sermayesi fonlarından biri olarak fintek alanında öncü bir rol üstleniyor. Dijitalleşme ve ödeme sistemleri alanında yenilikçi çözümler sunarak, işletmelerin ve kullanıcıların yaşamını kolaylaştırıyor.
  • Alneo: insha Ventures ekosistemi içinde yer alan işletmelerin iş yapış süreçlerini kolaylaştıran bir çözümdür. KOBİ’lerden büyük şirketlere kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor. Alneo ile işletmeler, zaman ve mekandan bağımsız olarak 7/24 güvenli tahsilat yapabiliyor. Geleneksel POS cihazlarına ihtiyaç duymadan, akıllı telefonlar üzerinden tüm banka/kredi kartlarından ödemeler alınabiliyor. Operasyonel maliyetlerde azalma sağlayan Alneo, işletmelerin verimliliğini artırırken müşteri deneyimini de iyileştiriyor.
  • Semosis: Türkiye’nin ilk dijital senet platformudur. Kullanıcılar, bankaya gitmeden ve nakit taşımadan dijital senetler oluşturabiliyor, yönetebiliyor ve tahsilat yapabiliyor. Özellikle işletmeler için büyük bir kolaylık olan Semosis, ödeme süreçlerini hızlandırarak, finansal yönetimi daha etkin hale getiriyor.
  • PosBasit: E-ticaret dünyasında işletmelerin tercih ettiği sanal POS çözümüdür. Düşük maliyetlerle işletmeler, online ödemeleri kabul edebiliyor ve müşterilere güvenli bir alışveriş deneyimi sunabiliyor. İşletmelerin finansal yönetimini kolaylaştırıyor.
  • Kozmos: Düzenli ödeme alan şirketler için finansal ve ödeme hizmetleri sunuyor. Kira ödemelerinden borç tahsilatına kadar geniş bir yelpazede hizmet veren Kozmos, kullanıcıların finansal yönetimini dijitalleştirerek işlerini kolaylaştırıyor.
  • FLYP: insha Ventures, fintek dünyasına adım atan girişimlere destek olmak için FLYP platformunu geliştirdi. FLYP, girişimcilerin ürün geliştirme ve ticarileşme süreçlerini hızlandırıyor ve işlerini büyütüyor. Teknoloji, altyapı, lisans ve yatırım süreçlerine destek sağlayan FLYP, girişimcilerin ihtiyaçlarını tek bir çatı altında topluyor.
  • KimlikBasit: Dijital platformlarda kimlik doğrulama süreçlerini basitleştiriyor. Kullanıcılar, KimlikBasit üzerinden kolayca kimliklerini doğrulayabiliyor ve güvenli bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu çözüm, finansal işlemlerde ve dijital hizmetlerde güvenlik ve hız sağlıyor.

Hasan Sami Bayansar kimdir?

insha Ventures
insha Ventures CEO’su Hasan Sami Bayansar

Hasan Sami Bayansar, lisans eğitimini 2010 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği Bölümünde tamamladı. 2021 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde yüksek lisans yaptı. Profesyonel kariyerine 2008 yılında Kuveyt Türk’te başladı. 2010 yılında PwC’de denetim alanında çalışmalar yürüttü. 2013 yılında Albaraka Türk’te strateji bölümünde “iş analizi ve proje yönetimi” pozisyonunda görev aldı. 2016-2020 yılları arasında Türk Hava Yolları’nda “Müşteri Çözümleri Başkanlığı” altında dijital satış çözümlerinde web ve mobil teknolojiler konusunda iş analistliği ve proje yöneticiliği görevlerini üstlendi.

 

insha Ventures’ın kurulduğu tarih olan 2020 Ekim ayında Satış ve Büyüme Direktörlüğünde çeşitli finansal teknoloji ürünlerinin yöneticiliğini yürüttü. Kasım 2022 tarihinden insha Ventures Genel Müdürü olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bayansar; girişim, inovasyon ve fintech ekosistemine katkılar sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler yürütüyor.

WORLDEF E-TİCARET DERGİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds