Ara
Close this search box.

Alfa Kuşağı e-ticarete oldukça takıntılı!

ABD’de 500 ebeveynin katıldığı bir ankete göre, 7 ila 14 yaş arasındaki Alfa Kuşağı çocukların yüzde 90'ı en son çıkan video oyunlarından trend giyim ürünlerine ve lüks ürünlere kadar internette gördükleri ürünler için aylık taleplerde bulunuyor. Anketten ortaya çıkan rapora göre, çocukların e-ticaret talepleri sosyal medya fenomenlerinden ilham alıyor.

Alfa Kuşağı

Florida merkezli HostingAdvice tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, Alfa Kuşağı çocuklarının yüzde 70,4’ü, sosyal medya platformları aracılığıyla internette gördükleri ürünleri haftada bir kez ebeveynlerinden satın almalarını istiyor.

Çocuklar ayda en az 1 kez internetten ürün talep ediyor

Rapor, 7 ila 14 yaş arası (Alfa Kuşağı) çocukları olan 500 ebeveyn ile yapılan bir ankete dayanıyor. Bu ebeveynler, çocukları arasında online alışverişe olan ilginin arttığını fark eden ebeveynler olarak dikkat çekiyor. HostingAdvice’a göre, ankete katılan ebeveynlerin yüzde 90’ı çocuklarının ayda en az 1 kez ürün talep ettiğini belirtti. Ebeveynlerin yüzde 28’i ise, çocuklarının online alışveriş taleplerinin “günlük bir rutin” haline geldiğini belirtti.

Alfa Kuşağı en çok video oyunları almak istiyor

Alfa Kuşağındaki çocukların talepleri ürün kategorisine ayrıldığında, video oyunları yüze 76 ile en çok istenen bir numaralı ürün oldu. Konsol video oyunları ürün başına ortalama 69,99 dolar olduğu için, ebeveynlerin yüzde 65’i, çocuklarına “yeteri kadar para harcadıklarını” söylediğini belirtti.

Ebeveynlerin yüzde 27’si bu yıl yüzde 20 ila yüzde 50 arasında daha fazla harcama yapmayı beklerken, yalnızca yüzde 7’si daha az harcamayı planlıyor.  Alfa Kuşağı çocukların en çok talep ettiği diğer ürün kategorileri de şunlar; giyim (%44), makyaj ve güzellik ürünleri (%33) ve lüks ürünler (%27).

Rapor, çocukların taleplerinin TikTok ve YouTube’daki fenomenlerden ilham aldığını vurguluyor. Ebeveynlerin neredeyse yüzde 50’si kızlarından bu tür talepler alıyor; ancak ilginç bir şekilde yüzde 17’si oğullarının da ilgi gösterdiğini belirtiyor.

Anketin detayları için tıklayın!

Onur Açık: Z kuşağını klasik marka algısıyla yakalamak mümkün değil

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds