Ara
Close this search box.

Widect, İstanbul’u e-ticaret HUB’ı haline getirmeyi hedefliyor

Turkish Cargo bünyesinde 2024 yılının ilk çeyreğinde faaliyetlerine başlayan Widect, e-ticaret lojistiğinde hizmet veren kurumsal müşteriler için entegre kapıdan kapıya taşıma çözümleri sunuyor. Türk Hava Yolları'nın geniş uçuş ağı ve Turkish Cargo'nun lojistik uzmanlığını birleştirerek kapsamlı çözümler sunmayı vadeden Widect; mikro ihracat gümrüklemesi, hava kargo, ithalat gümrüklemesi, kapıya teslim, iade süreçleri, depolama hizmetleri ve e-ticaret sektörünün ihtiyacı olan tüm lojistik gerekliliklerin sağlanacağı uçtan uca bir hizmet veriyor. Widect Genel Müdürü Enes Yılmaz, WORLDEF E-TİCARET dergisine konuştu.

Widect

Turkish Cargo bünyesinde 2024 yılının ilk çeyreğinde faaliyetlerine başlayan Widect, e-ticaret lojistiğinde hizmet veren kurumsal müşteriler için entegre kapıdan kapıya taşıma çözümleri sunuyor. “Wide-direct-connect” sloganı ile yola çıkan marka, sağladığı geniş uçuş ağı ve doğrudan bağlantı imkanlarıyla Türkiye’nin uluslararası ekspres pazarındaki potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

Türk Hava Yolları’nın geniş uçuş ağı ve Turkish Cargo’nun lojistik uzmanlığını birleştirerek kapsamlı çözümler sunmayı vadeden Widect; mikro ihracat gümrüklemesi, hava kargo, ithalat gümrüklemesi, kapıya teslim, iade süreçleri, depolama hizmetleri ve e-ticaret sektörünün ihtiyacı olan tüm lojistik gerekliliklerin sağlanacağı uçtan uca bir hizmet veriyor. Ayrıca, Türkiye e-ihracatçısı ve e-ihracat taşıma hizmeti veren firmalar için hızlı, güvenilir ve uygun bir lojistik çözümü sunma vizyonu taşıyor.

Widect
Widect Genel Müdürü Enes Yılmaz

Widect Genel Müdürü Enes Yılmaz, WORLDEF E-TİCARET dergisine konuştu. Widect’in hedeflerini ve vizyonunu anlatan Yılmaz, 5 yıl içinde Widect’i global bir marka, İstanbul’u ise e-ticaret HUB’ı haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Yılmaz, “Bir ekonomide ticaretin gelişmesinde en önemli etkenlerden biri olan lojistiği, e-ihracat kanadında çevik ve yenilikçi çözümler ile geliştirerek ülke hedefi olan genel ihracat içinde e-ihracatın payının yüzde 10’a ulaşması için gereken tüm katkıyı sağlamak istiyoruz.” dedi. Yılmaz, “Kargo uçuşumuzun olduğu 140 ülke içinde mümkün olan tüm ülkelere kapıdan kapıya hizmet sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Widect, operasyonlarına 2024 yılı ilk çeyrekte başladı

Widect Genel Müdürü Enes Yılmaz, Türk Hava Yolları bünyesinde, e-ticaret lojistiğini geliştirerek çevik ve yenilikçi çözümleri Türk ihracatçısıyla buluşturmak üzere yola çıktıklarını belirterek, “İş modelimizi Widect markası altında yapılandırdık. Widect, 2023 yılı sonunda kuruldu; 2024 yılı ilk çeyrekte operasyonlarına başladı. Türk Hava Yolları’nın marka gücü ve geniş uçuş ağını arkasına alarak, Türk e-ihracatçısına kapıdan kapıya hizmet vermeye başladı.”

Enes Yılmaz, “Widect olarak hedefimiz; Türk e-ihracatçısının yanında globaldeki iş ortaklarımıza da maliyet ve zaman avantajı sağlayarak, tüm lojistik ihtiyaçlarına kolay ve hızlı çözümler üretebilen hizmetlerle ülkenin ihracatını artırmak ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde Widect’i global bir marka, İstanbul’u ise e-ticaret HUB’ı haline getirmektir. Bu sayede e-ihracatın toplam ihracat içindeki payını 2028 yılında yüzde 10 seviyelerine çıkarmayı destekleyen tüm lojistik fırsatlarını ülkemize sunmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“2033 yılında ciromuzu 1 milyar doların üzerine ulaştırmayı hedefliyoruz”

Widect’in kurulumu öncesi 2023 Eylül ayında Türk Hava Yolları bünyesinde yürütülen proje süreci, fizibilite çalışmaları ve pazar analizleri sonrası kapıdan kapıya taşımacılığına deneme taşımaları ile başladıklarını kaydeden Yılmaz, şu ifadeleri kullandı; “Şu anda kurumsal ve API ile bize entegre olabilen müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz 200 binin üzerinde taşıma ile müşterilerimize süre ve maliyet avantajının yanı sıra ihracat işlemlerini kolaylaştırmak yönünde de katkı sağlamaya başladık. Avrupa, Amerika, Orta Doğu gibi bölgelerde aktif olan hatlarımızın yanı sıra Avustralya gibi daha niş pazarlara ilişkin çalışmalarımızla yeni pazarlarda öncü olarak bu bölgelere e-ticaret satışlarının gelişmesi için lojistik katkıyı sağlayacağız. Bu doğrultuda 2033 yılında ciromuzu 1 milyar doların üzerine ulaştırarak, global pazar payımızı yüzde 1,5 seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz.”

“Tüm e-ihracat ekosistemine katkıda bulunuyoruz”

“Büyüme planlarımızı, ülkemizdeki tüm e-ticaret lojistiği paydaşlarına katkı sağlamak hedefiyle oluşturduk.” diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Gerek gümrük süreçlerinde gerek Turkish Cargo’nun e-ticaret taşımaları kapsamında tüm paydaşların ihtiyaçlarının daha kolay anlaşılması ve çözüme kavuşturulması hususunda iş birliği içindeyiz. Sağladığımız iş birlikleriyle tüm paydaşlara fayda sağlamanın yanında ülkemizin ihracatına destek vererek büyümeyi ön görüyoruz.”

“Widect” markası nasıl ortaya çıktı?

Widect Genel Müdürü Enes Yılmaz, “Widect” markasının anlamını şu ifadelerle anlattı: “Markamızı oluşturan “Wide-Direct-Connect” açılımı ile çıktığımız yolculuğumuzda e-ihracat lojistiğine katkı sağlayacak en güçlü özelliklerimizi de bu motivasyonlarımız üzerinden vurguladık. Wide, Türk Hava Yolları’nın geniş destinasyon ağı ile birlikte dünyanın birçok farklı noktasına ulaşabildiğimizi; Direct, Turkish Cargo’nun lojistik uzmanlığı sayesinde dünyanın farklı noktalarına kapıdan kapıya direkt taşıma hizmeti sunuyor olmamızı ve böylece e-ticaret hacminin büyümesini hedeflediğimizi; Connect, Widect, dünyanın birçok farklı noktasındaki insanları, kültürleri, satıcı ve alıcıları bağlayan bir köprü görevi görmeyi hedeflediğimizi ifade ediyor.”

“Kargo uçuşumuzun olduğu 140 ülke içinde mümkün olan tüm ülkelere kapıdan kapıya hizmet sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

E-ihracatın küresel pazarlara erişim, döviz girdisi, ekonomik çeşitlilik ve istihdamın artırılması gibi birçok faydası bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, “E-ihracatın gelişimine katkı sağlamak, Widect’in en büyük motivasyonları arasında yer almaktadır. Bu kapsamda kargo uçuşumuzun olduğu 140 ülke içinde mümkün olan tüm ülkelere kapıdan kapıya hizmet sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Global pazar yapısı ve e-ihracatçıların talepleri doğrultusunda belirledikleri yeni hatların açılışlarını hızla yaparak, tüm destinasyonları optimum maliyetli çözümlerle daha cazip ve ulaşılabilir hale getirmek istediklerini ifade eden Yılmaz, “Bir ekonomide ticaretin gelişmesinde en önemli etkenlerden biri olan lojistiği, e-ihracat kanadında çevik ve yenilikçi çözümler ile geliştirerek ülke hedefi olan genel ihracat içinde e-ihracatın payının yüzde 10’a ulaşması için gereken tüm katkıyı sağlamak istiyoruz.” sözlerini kaydetti.

“Dokunduğumuz her alandaki süreçleri kolaylaştırmak için çalışıyoruz”

Widect Genel Müdürü Enes Yılmaz, sektördeki beklentileri de şöyle değerlendirdi; “İhracatçılarımızın; pazar çeşitliliğinin artması, hızlı, güvenilir, optimum maliyetli, takip edilebilir ve sorunsuz lojistik süreçleri ve gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması gibi beklentileri bulunmaktadır. Ülkemizin e-ihracat potansiyelinin desteklenmesi, tüm paydaşların temas aralıklarını sıklaştırması, hizmet sunan firmaların entegre, sorunsuz ve taleplere uyarlanan servisler sunması ile mümkün olacaktır.

Servislerimizi geliştirirken global trendleri takip ettiğimiz gibi, ülkemizdeki müşteri taleplerini izleyerek hizmetlerimizi beklentilere uygun şekilde sürekli iyileştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dokunduğumuz her alandaki süreçleri kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Öncü rolümüz, sınır ötesi taşınan bir paketin serüveninde çıkış gümrük işlemlerinden uçuşa, uçuştan varış ülke gümrükleme süreçlerine kadar dokunduğumuz her alanda sektör beklentileri ile süreçleri kolaylaştıracak ve sektör gelişmesine katkı sağlayacaktır.”

“İstanbul, global e-ticaret lojistiği HUB’ı olmak için çok güçlü bir aday”

Enes Yılmaz, “İstanbul’un zengin bağlantı ve uçuş opsiyonu ile 60’tan fazla başkente 7 saatten kısa uçuş mesafesinde olması, global yolcu ve kargo trafiğinin yaklaşık yüzde 40’ının İstanbul üzerinden sağlanması oldukça önemli bir konum avantajı yaratmaktadır.” sözlerine dikkat çekerek, şu değerlendirmeleri yaptı;

“Konum avantajı, yüksek transit ve konsolidasyon potansiyeli, zengin bağlantı ve uçuş opsiyonları, nitelikli lojistik iş gücü avantajı, mevcut ve planlanan tesislerin lojistik kabiliyeti ile globalde ekspres kargo pazarının lojistiğin genelinden pozitif ayrışan büyüme hızı, İstanbul’u yolcu ve hava kargoda olduğu gibi global e-ticaret ekosisteminde de bir HUB olması için çok güçlü bir aday haline getirmektedir. Dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu unvanına sahip olan Türk Hava Yolları ve küresel hava kargo taşıyıcıları arasında üçüncü sırada yer alan Turkish Cargo, yalnızca ülkemizde değil global ölçekte de oldukça önemli bir yere sahiptir. Türk Hava Yolları’nın transit yolcu ve kargoda yakaladığı başarıyı sınır ötesi kapıdan kapıya taşınan kargolarda da gerçekleştireceğiz.”

“İstanbul’un e-ticaret lojistik HUB’ına dönüşmesi, konsolidasyon gücünü yaratacak önemli bir girişim olacaktır”

Bu kapsamda gerekli alt yapı çalışmalarımızı ve sorter yatırımlarımızı başlattıklarını kaydeden Enes Yılmaz, “Mevzuattaki ihracatı ve transit kargo gönderimini kolaylaştırıcı düzenlemelere yenilerinin eklenmesiyle önü açılacak farklı iş modelleri, İstanbul’un avantajlarını en iyi şekilde kullanıp şehrin global bir e-ticaret lojistik merkezi haline gelmesine ve ülkemizin ihracat potansiyelinin daha iyi değerlendirilerek hizmet ihracatı noktasında artışa önemli katkı sağlayacaktır. İstanbul’un e-ticaret lojistik HUB’ına dönüşmesi, konsolidasyon gücünü yaratacak önemli bir girişim olacaktır. Bu sayede hem teslimat ülkelerindeki nihai dağıtım ücretleri hem de uçuş operasyonlarında çok daha düşük birim maliyetlerle daha uyguna taşıma yapabilir olmanın önü açılacaktır.” sözlerini kaydetti.

Yılmaz, “Konsolidasyonun bir diğer avantajı ise pek çok farklı noktaya giriş imkanı artarak bu ülkelere uçuş süreleri ve toplam teslimat süreleri kısalacaktır. Düşen maliyetler ile e-ihracatçının global pazarlarda maliyet avantajı sağlaması ve daha çok satış fırsatı yakalaması en önemli çıktılardan biri olacaktır. Bu bağlamda, tüm sektör paydaşlarının kolektif bir başarı elde etmek için yapı taşlarını beraber koyması gerektiğini ve öncü rolümüzü tüm paydaşlar ile beraber çalışarak en verimli şekilde kullanacağımıza inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Turkish Cargo yeni markası Widect ile e-ticaret lojistiği hizmetleri sunacak

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI sona erdi!

Global e-ticaret fuarları platformu WORLDEF, Dubai’de görkemli bir etkinliğe imza attı. Dubai CommerCity’de düzenlenen global e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI’ye 82 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI kapılarını açtı!

Körfez bölgesinin en büyük e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI, Dubai CommerCity’de kapılarını açtı! DIEZ Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum’un himayesinde gerçekleştirilen fuarda konuşan WORLDEF

Days
Hours
Minutes
Seconds