Ara
Close this search box.

İngiltere’de online tüketicilerin yüzde 21’i sosyal medyada arama yapıyor

Birleşik Krallık'ta yapılan bir ankete göre, her 10 online tüketiciden ikisi ürün aramalarında sosyal medyayı kullanıyor. Ancak, tüketicilerin sadece yüzde 7'si siparişlerini sosyal medya kanalları üzerinden tamamlıyor. Online tüketicilerin çoğu, satın alma işlemlerini online perakendecin web sitelerinden veya uygulamalarından yapıyor.

sosyal medya

İşletmeler için yazılım ve hizmet bulma çözümleri sunan Capterra tarafından tüketicilere yönelik “2024 Elusive Consumer Survey’” adlı bir anket gerçekleştirildi. Ankete 18 yaş üstü 499 kişi katıldı. Ankette tüketicilerin online alışveriş için sosyal medya kanallarından arama yapmaya eğilimli olduğu ortaya çıktı.

Tüketicilerin yüzde 75’i arama motorunda arama yapıyor

Ankete göre, online tüketicilerin dörtte üçü (%75), ürün aramalarını internet arama motorlarından yapıyor. Siparişlerin tamamlandığı yer olarak da sıklıkla perakendecilerin web siteleri ve uygulamaları oluyor (%55).

sosyal medya

Ankete göre, her 10 online tüketiciden ikisi ürün aramalarında sosyal medyayı kullanıyor. Ancak, tüketicilerin sadece yüzde 7’si siparişlerini sosyal medya kanalları üzerinden tamamlıyor. Online tüketicilerin çoğu, satın alma işlemlerini online perakendecin web sitelerinden veya uygulamalarından yapıyor.

Alışveriş için en çok Instagram kullanılıyor

Online alışverişte sosyal medya henüz önemli bir rol oynamıyor. Ancak bulgulara göre, tüketicilerin alışveriş için sosyal medya bakma eğiliminde olduğu görülüyor. Sosyal medya platformlarını alışveriş yapmak için kullanan tüketiciler oranları şöyle sıralandı; Instagram (%69), Facebook (%54) ve TikTok (%50) yapıyor.

Sosyal medya en çok ürün bulmak için kullanılıyor

Diğer taraftan, alışveriş yapanların sosyal medyayı kullanmasının en önemli nedeni, yüzde 73’lük oranla “ilgilendikleri ürünleri bulmak” oldu. Diğer sebepler de şöyle sıralandı; indirimleri keşfetmek (%61), yeni markalar bulmak (%58), küçük veya yerel markaları bulmak (%46). Bu veriler, markaların sosyal medya pazarlamasını kullanarak ilgili kitlelere ulaşabileceğini gösteriyor.

Tüketiciler ürün bulmak için sosyal medyayı kullanıyor

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds