Ara
Close this search box.

WORLDEF ISTANBUL 2024 sona erdi!

WORLDEF ISTANBUL 2024, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda 3 gün boyunca global e-ticaret ekosistemini ağırladı. Etkinlikte 20 binden fazla ziyaretçi yer aldı.

worldef istanbul 2024

WORLDEF ISTANBUL 2024, 6-7-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Küresel e-ticaret markalarını bir araya getiren fuar, “bölgenin en büyük e-ticaret fuarı” olarak katılımcı markalara e-ticaret alanında büyüme ve iş birliği fırsatları sundu. Etkinlikte paneller, sunumlar ve atölye çalışmaları gibi e-ticaret odaklı birçok program yer aldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen WORLDEF ISTANBUL 2024’te üç farklı sahnede 200’den fazla konuşmacı yer aldı. 40 ülkeden yaklaşık 500 perakende markasının ve çok sayıda satıcının de yer aldığı fuara 20 bin fazla ziyaretçi katıldı. Ulusal ve global e-ticaret markalarının yer aldığı fuarda, global e-ticaret ekosisteminin uzman isimleri bir araya geldi. Etkinlikte ayrıca, katılımcı firmalar ürün ve hizmetlerini sergileme fırsatı buldu.

Ömer Nart: Türkiye, global e-ticaret markalarının odağında bulunuyor

WORLDEF Başkanı Ömer Nart, WORLDEF ISTANBUL 2024’ün beklentilerin üzerinde bir ilgi gördüğünü söyledi. Nart, şunları kaydetti: “WORLDEF ISTANBUL’a global bir vizyonla hazırlanmıştık. Bu vizyonumuzun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha anladık. Etkinliğe yurt dışından beklediğimizden fazla katılım oldu.”

Global e-ticaret ekosisteminin Türkiye’ye özel bir ilgili olduğuna dikkat çeken Ömer Nart, “Yıllık e-ticaret büyümesi bakımından birçok ülkeyi geriden bırakan Türkiye, global e-ticaret markalarının odağında bulunuyor. Bu bilinçle düzenlediğimiz WORLDEF ISTANBUL’da Türk e-ticaret markaları, üreticiler ve tedarikçiler global pazarlara açılmak ya da mevcut pazarlarını güçlendirmek için benzersiz bir fırsat buldu. E-ticarette milyonlarca dolarlık bir pazarı temsil eden global markalar, WORLDEF ISTANBUL’da önemli iş birliklerine imza attı. Bizim de hedefimiz buydu ve bu hedefi gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ömer Nart, “WORLDEF ISTANBUL’u destekleyen Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere partnerlerimize, destekçilerimize, katılımcılara ve ziyaretçilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

“WORLDEF ISTANBUL 2025 hazırlıklarına başladık”

WORLDEF 2025 hazırlıklarına da başladıklarını ifade eden Nart, WORLDEF ISTANBUL 2024 açılış töreninde yaptığı konuşmada, “WORLDEF’i artık tamamen küresel bir vizyonla organize ediyoruz. Bugün dünyanın sayılı e-ticaret etkinliklerine ev sahipliği yapabilecek operasyonel güce ulaştık. WORLDEF ISTANBUL 2024 etkinliğinin ardından aralık ayında WORLDEF DUBAI etkinliğini düzenliyoruz. Körfez bölgesinde e-ticaret fırsatlarına odaklanan çok büyük bir etkinliğe imza atıyoruz. Bu vesile ile Dubai’deki ana stratejik ortağımız Dubai CommerCity’e katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. MENA bölgesine sınır ötesi e-ticaret ile açılmak isteyen markaların bu etkinlik için yerini şimdiden ayırmasını tavsiye ediyoruz.

Bununla birlikte WORLDEF FRANKFURT için de görüşmelerimiz devam ediyor. Avrupa’nın en büyük e-ticaret pazarları arasında yer alan Almanya’daki bu etkinlik, Avrupa’ya açılmak isteyen markalar için milat olacaktır. Öte yandan, önümüzdeki yıl mayıs ayında WORLDEF ISTANBUL 2025 hazırlıklarına bugünden başlattık. 2025 yılında da yine Yenikapı’da global e-ticaret ekosistemini buluşturacağız.”

Ana sahnede kapanış seremonisi

worldef istanbul 2024
WORLDEF Başkanı Ömer Nart, WORLDEF ISTANBUL kapanış seremonisine ailesi ile birlikte katıldı.

Diğer taraftan, WORLDEF ISTANBUL 2024 e-ticaret fuarının sonunda WORLDEF ekibi, etkinliğin ana sahnesi “Future Commerce” sahnesinde kutlama yaptı. Etkinlik ekibi, başarılı bir etkinlik sonrası müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Kapanış seremonisine WORLDEF Başkanı Ömer Nart da eşlik etti.

WORLDEF ISTANBUL 2024’e kimler katıldı?

Etkinliğe katılan isimlerden bazıları şunlar; ikas CEO’su Mustafa Namoğlu, Aras Kargo Uluslararası İşler, İş Geliştirme ve Strateji Başkanı Ramazan Altınay, Sürat Kargo Genel Müdürü Cem Oğuz, MNG Kargo CEO’su Kağan Gündüz, Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, Alibaba.com Avrupa Genel Müdürü Jijie Shen, Trendyol Group CEO’su Erdem İnan, Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, Neil Patel Digital Kurucu Ortağı ve Youtuber Neil Patel, Birleşik Krallık eski Teknoloji Bakanı Ed Vaizey, Dubai CommerceCity Kıdemli Yöneticisi Arjun Sarkar;

Amazon Reklamcılık Türkiye, Mısır, Güney Afrika Genel Müdürü Yasmina Ali Hassan, Ozon Global Ülke Genel Müdürü Hazal Maraş, Meta E-Ticaret ve Moda Sektörü Ortağı Ece Ademoğlu, TikTok Türkiye Ülke Direktörü Barış Aldanmaz, Sefamerve CEO’su Mehmet Metin Okur, Biggbrands Başkanı ve CEO’su Enis Karslıoğlu, Webtures CEO’su Kaan Gülten, T-Soft Kurucusu ve CEO’su Ömer Arıkan, idefix E-Ticaret ve Pazaryeri Genel Müdürü Önder Ömer Oğuzhan, Widect Genel Müdürü Enes Yılmaz, Armine Kurucusu Mehmet Dursun.

WORLDEF ekibinden etkinlik kutlaması

WORLDEF ISTANBUL’da e-ticaretin geleceği konuşuldu!

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds