Ara
Close this search box.

Amazon, Birleşik Krallık’ta mikromobilite merkezleri kuruyor

Amazon, Birleşik Krallık'ta mikromobilite merkezleri ağı kuruyor. Mikromobilite merkezleri, kentsel alanlardaki sınıflandırma merkezleri olarak biliniyor.

mikromobilite

Amazon, Birleşik Krallık’taki müşterilere teslimatları daha sürdürülebilir hale getirmek için “mikromobilite merkezleri” adı verilen merkezleri daha fazla kullanmaya başladı. Şirket, teslimat ağını adım adım yeniliyor. Kuzey İrlanda’daki ilk mikromobilite merkezi yakın zamanda açıldı.

Mikromobilite merkezleri kentsel alanlardaki sınıflandırma merkezleridir. Amazon, geleneksel teslimat araçlarına olan bağımlılığı ve bunlarla ilişkili karbon ayak izini azaltmak için büyük şehirlerde bu merkezlerden oluşan bir ağ kuruyor.

Mikromobilite ile teslimat

Paketler Amazon’un daha büyük sipariş karşılama merkezlerinden bu merkezlere getiriliyor. Buradan müşteriye son kilometre teslimatı, elektrikli kargo bisikletleri aracılığıyla veya yürüyerek yapılıyor.

Amazon; Londra, Manchester, Glasgow ve yakın zamanda Belfast’taki mikromobilite merkezlerinden “milyonlarca Amazon paketinin” sürdürülebilir bir şekilde teslim edildiğini açıkladı. Amazon’a göre aktarma merkezleri hava kalitesinin iyileştirilmesine ve şehir içi yollardaki sıkışıklığın hafifletilmesine yardımcı oluyor.

2040’ta sıfır karbon emisyonu hedefi

Amazon, yüzlerce büyük şirketin imzaladığı İklim Taahhüdü ile 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı hedefliyor. Bu, Paris İklim Anlaşması’nda belirtilen hedeften 10 yıl önceye tekabül ediyor. E-ticaret devi, bu hedefe ulaşmak için, operasyonlarının çeşitli yönlerini daha sürdürülebilir hale getiriyor.

Amazon’un sürdürülebilirlik girişimleri, mikro-mobilite merkezlerinde olduğu gibi son kilometrenin yanı sıra “orta mil” ve “ilk mil” olarak adlandırılan lojistik sürecindeki daha önceki adımları da içeriyor. Örneğin; Amazon, Avrupa’daki ulaşım ağını karbondan arındırmak için karayollarından tren ve teknelere geçiş yapıyor.

Amazon, İrlanda’da özel online mağaza açıyor: Amazon.ie

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds