Ara
Close this search box.

Teknosa, e-ticarette 2 kat büyüme hedefliyor

Teknosa, 2023 yılında başlattığı ‘Dijital Odaklı Dönüşüm’ programıyla hedeflerini büyütüyor. Şirket 1 milyar TL’lik yatırım planlarken, e-ticaret hacmini iki katına çıkarmayı hedefliyor. Teknosa, e-ticaret brüt işlem hacmini yüzde 68 oranında artırarak, yaklaşık 10,1 milyar TL’ye taşıdı.

teknosa

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, dijital altyapı ve çözümlere odaklanarak güçlü finansallara sahip çoklu kanallı bir perakendeciye dönüşmeyi hedefliyor. Teknosa, dijital ve deneyim odaklı mağazacılık, pazaryeri, kanallar arası geçişkenlik, tedarik zinciri ve yapay zeka konularında yeniliklerine devam edecek.

Teknosa CEO’su Sitare Sezgin, 2024 yılı hedeflerini açıkladığı basın toplantısında, dijital altyapı ve çözümlerle şirketlerini güçlendirdiklerini vurguladı. Sezgin, bu kapsamda 1 milyar TL’lik yatırım planladıklarını ve e-ticaret hacimlerini iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

“E-ticaret brüt işlem hacmi yüzde 68 arttı”

Teknosa CEO’su, 2023 finansal sonuçları da açıkladı. Şirketin cirosunu 47,3 milyar TL’ye ve net kârını 748 milyon TL’ye çıkardıklarını kaydeden Sezgin, e-ticaret brüt işlem hacmini yüzde 68 oranında artırarak, yaklaşık 10,1 milyar TL’ye taşıdıklarını ifade etti. 2019 yılından bu yana uyguladıkları dönüşüm programının başarılı sonuçlar verdiğini belirten Sezgin, birçok alanda performanslarını artırdıklarını söyledi.

Teknosa sitesinde ürün çeşitliliği 200 bin adede çıktı

Web sitesi trafiğinin iki kat arttığını ve müşteri sayısında yüzde 45 artış olduğunu belirten Sezgin, 2024 yılında 1 milyar TL yatırım planlayarak dijitalleşme, çoklu kanal müşteri deneyimi ve teknolojik altyapıya yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti. Sezgin, pazaryerinde ürün çeşitliliğini 36 kat artırarak 200 bin adede çıkardıklarını; uzun vadede Teknosa’yı pazaryerinde yeni kategorilerle büyütmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds