Ara
Close this search box.

BAE e-ticaret pazarı 2028’e kadar 13 milyar doları aşacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) e-ticaret pazarının 2028 yılına kadar 48,8 milyar AED'yi (13,29 milyar dolar) geçmesi bekleniyor. Bölgede e-ticaret pazarının toplam büyüklüğü 2023 yılında 27,5 milyar AED'ye (7.49 milyar dolar) ulaşmıştı.

bae e-ticaret

Güney Dubai’deki özel e-ticaret bölgesi EZDubai, BAE e-ticaret ve MENA ve Orta Doğu e-ticaret pazarlarına odaklanan “Orta Doğu ve Kuzey Afrika 2023” raporu hazırladı. Küresel bir iş zekası, pazar araştırması ve tüketici içgörüleri sağlayıcısı Euromonitor International ile ortaklaşa hazırlanan rapora göre, BAE, teknolojiye meraklı genç demografisi, mevzuat ve düzenlemeler açısından güçlü hükümet desteği ve dijital altyapıya yapılan önemli yatırımlar sayesinde e-ticarette dikkat çeken bir büyüme yaşıyor.

BAE e-ticarette en popüler kategoriler: Giyim, ayakkabı, tüketici elektroniği

Rapora göre, 2023 yılında değer bazında önde gelen sektörler giyim ve ayakkabı, tüketici elektroniği ve medya ürünleri oldu. Raporda, BAE e-ticaret tüketicilerinin kolaylık ve maliyet tasarrufuna değer vererek mobil alışverişi tercih ettiği vurgulandı. Euromonitor International’ın anketine katılanların yüzde 93,2’si, geleneksel bankacılık hizmetlerine duyulan güvenin göstergesi olarak, online alışverişlerde kredi ve banka kartları kullandıklarını belirtti. Bu arada, akıllı telefonlar, online alışveriş aracı olarak oldukça popüler.

Bölgede e-ticaret hacmi 2023’te 29 milyar dolara ulaştı

Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki e-ticaret sektörü, 2023 yılında büyümesini sürdürerek, yıllık yüzde 11,8 büyüme kaydetti. Buna göre, bölgede e-ticaret hacmi 106,5 milyar AED’ye (29 milyar dolar) ulaştı. Bu büyümenin uzun süredir artan internet kullanımından kaynaklandığı ifade edildi. Rapor, MENA bölgesindeki e-ticaret pazarının 2028 yılına kadar 183,6 milyar AED’ye (50 milyar dolar) ulaşacağını öngörüyor.

Hem BAE e-ticaret hem de Suudi Arabistan e-ticaret pazarında mobil ticaretin değeri, 2018’den 2023 yılına kadar 4 kat artarak, sırasıyla yaklaşık 14,3 milyar AED (3.8 milyar dolar) ve 16,1 milyar AED’e (4.38 milyar dolar) ulaşan önemli bir artış kaydetti.

EZDubai CEO’su Mohsen Ahmad, BAE e-ticaret sektörünün büyümesini, yüksek hızlı internet hizmetlerinin yaygın olarak bulunması ve özellikle dijital ödeme altyapısı ve lojistiğini geliştirmeye odaklanan olumlu politikalar da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağladı.

BAE’de e-ticaret gelirleri 2025’e kadar 17 milyar dolara ulaşabilir

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds