Ara
Close this search box.

Amazon, İrlanda’da özel online mağaza açıyor: Amazon.ie

İrlandalı online tüketiciler 2025 yılında özel bir Amazon alanı keşfedebilecek. Amazon, İrlanda’ya özel online mağaza açıyor.

amazon

Amazon.ie, Birleşik Krallık’taki online pazar lideri Amazon.co.uk’nin açılışından 27 yıl sonra, 2025 yılında İrlandalı online tüketicilere kapılarını açacak. Amazon, İrlanda’ya özel mağazanın açılmasıyla mevcut ve yeni müşterilerin perakende deneyimini geliştirmeyi hedefliyor. Online mağazada, düşük fiyatlarla ek gümrük ücreti olmadan geniş bir ürün yelpazesi listelenecek. Amazon İrlandalı tüketicilere, İrlanda’daki işletmelerden daha geniş bir ürün yelpazesi, daha hızlı teslimat ve daha kolay iade vadediyor.

Amazon, Avrupa’da SHEIN ve Temu ile mücadele ediyor

Amazon.ie mağazası, Amazon’un 2022 yılında Dublin’deki ilk sipariş karşılama (fulfillment) merkezinin açılışını takip ediyor. Merkez, halihazırda ülke çapındaki müşterilere haftanın 7 günü hızlı teslimat sağlıyor. Amazon’un İngiltere ve İrlanda Ülke Müdürü John Boumphrey, teslimat hızının daha da artacağı yönünde vaatlerde bulunmuştu.

Amazon.ie, alışveriş yapanlara sağladığı faydaların yanı sıra satıcılara da avantajlar sunacak. Boumphrey, “Küçük ve orta ölçekli İrlandalı işletmelerin yurt içinde ve yurt dışında daha büyük bir kitleye ulaşması için harika fırsatlar sağlayacak.” dedi.

Amazon, Çinli rakipleri SHEIN ve Temu’ya karşı mücadelesinde, Avrupa’daki KOBİ’leri çekmek için çaba harcıyor. İrlanda’da binden fazla küçük ve orta ölçekli (KOBİ) işletme, halihazırda Amazon’da satış yapıyor. Bu işletmeler sadece 2022 yılında 150 milyon poundun üzerinde ihracat satışı elde etti.

Amazon’un Avrupa’daki ülkelere özel mağazaları

Amazon, Avrupa ülkelerine özel online mağazaların sayısını artırıyor. Şirket, geçtiğimiz yıl Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa ve İspanya’ya yönelik web siteleriyle Avrupa pazarlarındaki ilk 10 sıra içinde beşini işgal etti. Amazon, son yıllarda Hollanda, İsveç, Polonya ve Belçika’da tam teşekküllü özel mağazalar açtı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds