Ara
Close this search box.

Shopify, yazılım kopyalama iddiası ile Shopline’a dava açtı

Kanada merkezli e-ticaret altyapı sağlayıcısı Shopify, Çinli teknoloji şirketi JOYY Inc'in bir yan kuruluşu Shopline'a, yazılım kopyalayarak telif hakkı ihlali sebebiyle dava açtı. New York federal mahkemesinde açılan davada, JOYY’un kendi e-ticaret platformunu oluşturmak için Shopify'ın yazılımını yasa dışı bir şekilde kopyaladığı ileri sürüldü.

shopify

Shopify tarafından ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde açılan davada, JOYY tarafından satın alınan Shopline’ın, e-ticaret hizmetlerine güç sağlamak için Shopify’a ait “Dawn vitrin şablonu” teknolojisinin “gizlenmiş bir taklidini” kopyaladığı belirtildi. JOYY’nin temsilcileri iddialara cevap vermezken, Shopify’ın bir sözcüsü, “Shopify ürünlerinin bütünlüğünü korumak için Shopline’a karşı agresif yasal bir işlem başlatıldığını kaydetti.

Shopify’ın Dawn yazılımı detayına kadar kopyalandı

Shopify, Dawn yazılımının “bir e-ticaret sitesinin görünüm ve işleyişinin omurgasını oluşturduğunu” belirtti. Mahkemeye, Shopline’ın Seed yazılımının Shopify’ın Dawn yazılımını “toptan” kopyaladığına dair deliller sunuldu.

Shopify, “En üst düzey kapsamlı organizasyondan en küçük bireysel kod satırlarına kadar, Shopline’ın kopyalandığına dair kanıtlar çok büyük.” açıklaması yaptı. İddiaya göre, yazılım kopyalama işlemi, eşleşen dosya adları ve diğer öğelerden oluşan “geniş bir alan” da içeriyor. Shopify, ayrıca, mahkemeye Shopline yazılımını kullanan satıcıların bu yazılımın haklarını ihlal ettiğini de söyledi. Shopify mahkemeden belirtilmemiş miktarda parasal tazminat ve iddia edilen ihlali engelleyen bir mahkeme kararı talep etti.

Merkezi Singapur’da bulunan ve sosyal medya teknolojisine odaklanan JOYY, Shopline’ı 2022’de satın aldı. Shopline, mart ayında işini ABD’ye genişleteceğini duyurdu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds