Ara
Close this search box.

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, WORLDEF E-TİCARET’e konuştu!

WORLDEF E-TİCARET, Doğan Holding bünyesinde e-ticarete katkı sunmaya devam eden Hepsiburada’yı konuk etti. Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, şirketin misyonundan 2024 hedeflerine, uçtan uca B2B çözümlerinden fintek projelerine kadar birçok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu.

Nilhan Onal Gökçetekin

Türkiye’nin en büyük yerli e-ticaret pazaryeri; dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinin işlem gördüğü NASDAQ borsasında halka açılan ilk Türk şirketi; Türkiye’de en çok tavsiye edilen e-ticaret markası… Bu başarıları uzatmak mümkün… Hepsiburada’dan bahsediyoruz. 11 Nisan 2020 yılından bu yana Türkiye’de e-ticaret ekosisteminin en önemli markası olan Hepsiburada, bu süre zarfında başarılarına sürekli yenilerini ekledi. WORLDEF E-TİCARET, Doğan Holding bünyesinde e-ticarete katkı sunmaya devam eden Hepsiburada’yı konuk etti. Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, şirketin misyonundan 2024 hedeflerine, uçtan uca B2B çözümlerinden fintek projelerine kadar birçok başlıkta önemli açıklamalarda bulundu. 17 yıllık yurt dışı tecrübesinin ardından Türkiye’ye dönen Gökçetekin’in açıklamalarını keyifle okuyacaksınız!

“Bu güzel topraklardan aldıklarımızı bir nebze de olsa geri verme fırsatı oldu”

Nilhan Onal Gökçetekin ile söyleşimize, “Hepsiburada ile yolunuz nasıl kesişti?” sorusu ile başladık. Nilhan Onal Gökçetekin, bu soru üzerine, 17 yıllık yurt dışı tecrübesinin ardından Türkiye’ye dönüş planı olduğundan bahsetti. Hepsiburada’yı ve başarılarını her zaman takip ettiğini belirterek, “Bu güzel topraklardan aldıklarımızı bir nebze de olsa geri verme fırsatı oldu. Gelmemin ardındaki en büyük motivasyon Türkiye’ye hizmet etme isteğiydi.” sözlerini aktardı.

Türkiye’de e-ticaret ekosistemini büyütmeye katkı sağlayabileceğini; küresel alanda elde ettiği başarıyı Türkiye’de kullanabileceğini düşündüğünü vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı; “Hepsiburada’nın da ticaretin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuna yürekten inanıyorum. E-ticarette şirketlerin doğmasına ve büyümesine katkı sağlayarak ülkeye fayda sağlamak birinci amacım. İkinci sebep ise, Hepsiburada’nın sahip olduğu kadın girişimci yaratma misyonu. Türkiye’de 45 bin girişimci kadını ekonomiye kazandırarak, dünyada örnek gösterilen bir güç sağladık. Deprem bölgesi başta olmak üzere, tüm Türkiye’den katılımı artırmaya devam ederek, bu sayıyı 2030 yılına kadar 120 binin üzerine taşıyacağız.”

“1,6 milyonun üzerinde müşteriye ulaştık”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, yerli pazaryeri Hepsiburada’nın 2023 yılı performansını da değerlendirdi. “Hepsiburada’ya gelir gelmez tüm ekibimizle birlikte 2023 yılı için güçlü bir strateji ortaya koyduk. E-ticaret açısından önemli metrikler olan müşteri sayısı, sipariş sayısı, sipariş sıklığı ve satıcı sayısı gibi metriklerde önemli sonuçlar elde ettik. Toplam işlem hacmimizi enflasyonun üzerinde büyütürken müşterilerimizin sipariş sıklığı da arttı. Hepsiburada Premium ile önemli bir momentum yakaladık. Türkiye’de e-ticaret sektöründe hayata geçirilen ilk ve tek sadakat programı olma özelliğine sahip. Hepsiburada Premium ile aylık 19.90 TL karşılığında üyelerimize yaklaşık aylık 400 TL’lik fayda sağlıyoruz.” Buna da müşterilerimiz büyük ilgi gösterdi ve 1,6 milyonun üzerinde müşteriye ulaştık.”

Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası

“Yılın ilk yarısında ‘Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası’ olma başarısını sürdürdük. Müşterilerin en çok tavsiye ettiği e-ticaret platformuyuz. Hepsiburada Premium da ücretli sadakat programları içinde en yüksek tavsiye skoruna sahip. Stratejik önceliklerimizden biri de sürdürülebilir kârlı büyüme sağlamak. Bu konuda da önemli kazanımlar elde ettiğimiz bir yarıyılı geride bıraktık. Yılın tamamını da pozitif FAVÖK ile bitireceğimizi tahmin ediyoruz.”

“Ticareti dijitalleştirme konusunda iddialıyız”

2023 yılı için önemli öncelikleri arasında B2B çözümlerini büyütmenin ve daha çok iş ortağına bunları sağlamanın yer aldığını vurgulayan Nilhan Onal Gökçetekin, şöyle devam etti: “Çünkü biz sadece bir e-ticaret platformu değil aynı zamanda B2B çözümler sunan bir teknoloji şirketiyiz. Bu kabiliyetlerimizle ticareti dijitalleştirmek, sahip olduğumuz bu deneyimi ve teknolojileri perakendecilerle paylaşarak onları büyütmek konusunda iddialıyız. Biz Hepsiburada olarak, hem müşterilerimize hem de perakendecilere e-ticaret için anahtar teslim çözümler sunuyoruz. E-ticaret kargo şirketimiz HepsiJET bugün 12 bine yakın işletmeye hizmet veriyor.

Yine ekosistemimizde yer alan fintek çözümümüz olan Hepsipay de birbirinden farklı yenilikçi ödeme çözümleriyle e-ticaret ve perakende oyuncularının en büyük çözüm ortağı oluyor. Ayrıca HepsiAd markamızla da iş ortaklarımızı reklam çözümleri anlamında destekliyoruz ki onlar da kendi işlerine odaklanarak globalde ülkemizi temsil edecek büyük markalar çıkarabilsinler. Tüm bu girişimlerimizle ticareti dijitalleştirmeye devam edeceğiz.”

“Türkiye’de e-ticaretin hikayesi Hepsiburada’nın hikayesine paralel”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin’den, 2023 yılında dünyada ve Türkiye’de e-ticaret sektöründeki gelişmeleri yorumlamasını istedik. Son 20 yıldır sürekli e-ticaretin gelişimine tanıklık edildiğine dikkat çekerek, “Türkiye’de sektörü kurmuş ve büyütmüş bir firmayız. Yirmi yılı aşkın bir tecrübemiz var. Bu nedenle bir nevi Türkiye’de e-ticaretin hikayesi Hepsiburada’nın hikayesine paralel. Nüfusun genç olduğu, mobil penetrasyonun ve sosyal medya kullanımının yüksek olduğu bir coğrafyadayız. Bu nedenle e-ticaret, dünyada olduğu gibi ülkemizde de günümüz ekonomisinde büyüyen bir güç olarak karşımıza çıkıyor.

E-ticaret yalnız alışveriş platformlarından ibaret değil. E-ticaretin gelişimi esnaf ve işletmeleri, müşterileri ve e-ticaretin tamamlayıcı sektörlerinin de gelişimini beraberinde getiriyor. Bir yandan da işini dijitale taşıma veya ticarete e-ticaretle giriş yapma konusunda satıcı ve esnaflardan yoğun bir talep görüyoruz. Platformumuzda satış yapan yüz bini aşkın satıcı var. Bu satıcılar, coğrafi sınırlara bağlı kalmadan ürettikleri veya ticaretini yapmak istedikleri ürünleri her yere e-ticaret sayesinde ulaştırabiliyor.”

“E-ticaret kalkınma için önemli bir kaldıraç”

“E-ticaretin önemini ilk kez pandemi ile kavradık.” diyen Nilhan Onal Gökçetekin, “Karantina dönemlerinde esnaflar, KOBİ’ler Türkiye’nin dört bir yanına satış yapabilme fırsatı buldu. Benzer bir duruma bu yılın başında deprem sonrasında da şahit olduk. E-ticaret deprem bölgesindeki üreticilerin, kooperatiflerin ve satıcıların tekrar ayağa kalkmalarını sağlayacak bir kaldıraç rolü üstlendi. Bu da bize e-ticaretin teknoloji ve dijitalleşme sayesinde kalkınma için önemli bir kaldıraç olduğunu gösteriyor.” sözlerini aktardı.

Nilhan Onal Gökçetekin, e-ticaretin aynı zamanda ilişkili olan lojistik ve ödeme teknolojileri gibi diğer sektörleri de büyüttüğüne dikkat çekti. Türkiye’nin bu açılardan inanılmaz başarılı bir karneye sahip olduğuna vurgu yapan Gökçetekin, şu görüşlere yer verdi; “Hem şirketler bu konuda yeni teknolojileri üretip hayata geçirmekte çok başarılı. Hem de müşterilerin adaptasyonu yüksek. Biz de hem bir e-ticaret pazaryeri olarak imkanlarımızla ve teknolojilerimizle iş ortaklarımızı büyütmeye devam edeceğiz. Hem de sahip olduğumuz B2B kasları kullanarak e-ticarette büyümek isteyen ülkemizin markalarını daha da büyüteceğiz. Kargo, fintek ve reklam çözümlerimizi iş ortaklarımıza sunmak üzere yaptığımız çalışmalar bu çabanın bir göstergesi…”

 “Türkler, teknoloji iştahı anılabilir”

Türkiye’de e-ticaret ekosistemindeki gelişmeleri de değerlendiren Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Türkiye’de hem iş dünyasının hem de genel olarak toplumumuzun ayırt edici bir özelliğinden bahsetmek istiyorum. Çeşitli ülkelere veya toplumlara yakıştırılan klişeler vardır. Almanlara iyi mühendisliği yakıştırırız. İtalyanlar tasarımdan anlar deriz. Fransızlar iyi hayat ve lüksle birlikte anılır. Bizler de başka niteliklerimizin yanında, teknolojiye yönelik büyük iştahımızla anılabiliriz. Çünkü en azından muadil ülkelere ve dünya ortalamalarına göre, dijital teknolojileri çok hızlı bir şekilde benimseyip, hayatımıza katıyoruz. Dijitalleşmeyle ilgi istatistiklere baktığınızda da bunu görebiliyorsunuz.” sözlerinin altını çizdi.

“Dijital dünya ile ilgili istatistiklerde Türkiye ön plana çıkıyor”

Nilhan Onal Gökçetekin, bazı istatistikler paylaşarak, şunları vurguladı: “Dünyada internet kullanımının nüfusa oranı ortalama yüzde 64 iken, bizde bu rakam yüzde 83’ü aşıyor. Dünyada aktif sosyal medya kullanıcılarının oranı yüzde 59 iken, Türkiye’de bu oran yüzde 73. Dijital dünya ile ilgili başka birçok istatistikte de Türkiye’nin ön plana çıktığını görüyoruz ve bu yeni bir şey değil. Böyle bakınca, yüksek teknoloji iştahının ve yenilikleri hızlı benimsemenin Türkiye’nin alametifarikasına, hatta bir çeşit rekabet üstünlüğüne dönüştüğünü söylemek de mümkün.

E-ticaret alanına baktığımızda da benzer bir tablo var. Türkiye özellikle pandemi sonrası dönemde dünyada e-ticaret hacmi en hızlı büyüyen ülkelerden biri oldu. Bu hızlı büyüme, şu anda da ivmelenerek devam ediyor. Bu yüksek performansa rağmen yine de işin başında sayılırız; çünkü Türkiye’de e-ticaretin toplam perakende içindeki payı halen yüzde 20 seviyesinde…”

“Ticareti yapılabilen her şeyin e-ticareti de yapılabilir”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Ticareti yapılabilen her şeyin e-ticareti de yapılabilir vizyonuna sahip bir şirket olduklarını belirterek, şunları dile getirdi: “Bizim için bu, devasa bir fırsatlar denizi anlamına geliyor. Bu pazarı yakalamak için ise, ticarete bütüncül bir gözle bakmak ve bizimle birlikte tüm paydaşlarımızın kazanmasını sağlamak prensibiyle hareket ediyoruz. Biz burada büyük fırsatlar olduğu kanaatindeyiz. Bir yandan pazaryeri modelimizle müşterilerimize hizmet sunarken bir yandan da geliştirdiğimiz B2B çözümlerle e-ticaret sektörünün oyuncularına hizmet veriyoruz. Hepsipay ile ödeme ve taksitlendirme çözümleri, HepsiJET ile kargo ve lojistik hizmetleri, HepsiAd ile de yeni nesil reklam çözümleri sunuyoruz.”

Hepsiburada’nın B2B çözümleri

Nilhan Onal Gökçetekin, “Türkiye gibi e-ticaretin hala büyüme aşamasında olduğu ülkelerde Hepsiburada gibi ekosistemlerin sahip oldukları kabiliyetleri farklı perakendeciler ile paylaşmaları çok önemli ve ticaretin büyümesi için de stratejik” diyerek, B2B çözümleri hakkında şu bilgileri verdi:

HepsiJET: 2017 yılında kurduğumuz HepsiJET, bugün 81 ilde ayak izi olan, Türkiye’nin en büyük ilk beş kargo şirketinden biri. Randevulu Teslimat, Ertesi Gün Randevulu Teslimat ve Kapıdan Randevulu İade gibi hizmetleri sektöre tanıttık.

HepsiJET XL: HepsiJET XL hizmeti ise, online platform üzerinden alınan büyük hacimli ürünlerin kapıya teslimatı hizmetlerini kapsıyor. Biz sadece Hepsiburada platformu üzerinden gerçekleştirilen siparişlerin teslimatını gerçekleştirmekle kalmıyoruz, farklı farklı markaların da kargo taşımacılığını üstleniyoruz, şu anda 2000’e yakın dış müşteriye hizmet sunuyoruz.

Hepsipay: Fintek alanında da yatırımlarımızı artırarak Hepsipay’i, Hepsiburada platformunun dışına çıkardık. E-ticaret kanalları üzerinden satış yapan perakendeciler Hepsipay’i ödeme geçidi olarak kullandıklarında 12 milyonu aşkın Hepsipay müşterisi; üyelik, kredi kartı bilgisi girme gibi zorluklarla uğraşmadan doğrudan Hepsiburada hesapları ile bu sitelerde alışveriş yapabiliyor. Hepsipay müşterileri bakiyelerini, saklı kartlarını, kazandıkları Hepsipara’ları, Hepsiburada platformu ile sınırlı olmadan kullanabiliyor. Bugün Karaca, Defacto gibi önemli markalarla işbirliğimiz var. Hepsiburada’da alışveriş yapma konforunu başka perakendecilere de taşıyoruz. Hem müşteri için değer yaratıp hayatlarını kolaylaştırıyor, hem de perakende sektörüne daha yüksek satış ve müşteri getirmiş oluyoruz. Böylece Türkiye’de e-ticareti finansal teknolojileri kullanarak büyütmeyi hedefliyoruz.

HepsiAd: Yeni oluşumumuz HepsiAd ile de iş ortaklarımıza en uygun pazarlama stratejilerini ve reklam çözümlerini sunarak satış ve karlılık hedeflerine ulaşmalarını sağlıyoruz. Veri, iletişim kanalları ve dijital reklam teknolojisini bir araya getirdiğimiz bu servisimizle, Hepsiburada’dan alışveriş yapan milyonlarca müşterinin ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını tanıyarak, servisten yararlanan iş ortaklarına onaylı ve güvenli veriden yararlanma imkanı sunuyoruz. Ulaşılmak istenen hedef kitleye, en doğru zamanda en doğru kanaldan ulaşma çözümü sunuyor; platform içi iletişimden, sosyal medya kanallarına, outdoor’dan tematik kanallara uzanan geniş yelpazedeki araçları kullanarak iş ortaklarımızın yaklaşık %150 kat daha fazla müşteriye erişmelerini sağlıyoruz.

“Türkiye’nin en geniş ödeme ve vadelendirme çözümü sunan platformuyuz”

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Türkiye’nin önde gelen pazaryerlerinden birinin CEO’su olarak değişen tüketici beklentilerini nasıl yorumluyorsunuz? Bu doğrultuda ne gibi iyileştirmeler yapıyorsunuz?” sorusuna da şu cevabı verdi: “E-ticaret konusunda belli bir alışkanlık oluştu. Rekabetin yüksek olduğu bir sektörde sunduğunuz hizmetle farklılaşmanız gerekiyor. E-ticaretin toplam ticaret içindeki payı gitgide artıyor. Müşteriler platformda pürüzsüz bir deneyim, teslimat süreçlerinde hatasız hızlı teslimat bekliyor. Beklentileri karşılamak için tüm ekiplerimizle var gücümüzle çalışıyoruz.

Yaklaşık bin kişilik teknoloji ekibimizle en akıcı alışveriş deneyimini sunmaya çalışıyoruz. Yapay zeka temelli çözümlerle kullanıcılarına daha iyi deneyim, güven ve kolaylık sağlayarak e-ticarette öncü bir rol oynuyoruz. Ödeme yaparken güvenli ve hızlı ödeme geçidi bekliyorlar. Günümüzde bir de buna alım gücünü destekleyen çözümler eklendi. Türkiye’nin en geniş ödeme ve vadelendirme çözümü sunan platformuyuz.”

“Her koşulda her zaman sözümüzü tutmak üzere yola çıktık”

Gökçetekin, şöyle devam etti: “Müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için tüm ekip ‘Hepsiburada Sözü’ diyerek, her koşulda her zaman sözümüzü tutmak üzere yola çıktık. Müşterilerimize lojistik ve operasyon faaliyetlerimize duyduğumuz güvenle ‘Siparişlerin Yarın Kapında’ diyoruz. Müşterilerimiz, platformumuzdaki Hepsiburada satıcılı ürünlerden saat 19.00’a kadar, diğer satıcılardan ise saat 16.00’ya kadar verdikleri siparişleri ertesi gün teslim alıyor. Olur da sipariş gecikirse, Hepsiburada Premium müşterilerinin hesaplarına 19,90 TL değerinde Hepsipara tanımlayarak gecikmemizi bir nebze de olsa telafi ediyoruz. Ürünleri iade etmek isterlerse de 81 ilde ‘Kapında İade’ hizmeti sunuyoruz.  Ayrıca yüzde 100 orijinal ürün garantisi veriyoruz. Müşterilerimiz en ünlü markaları güvenle alıyor bizden, bu nedenle lüks ürün alışverişinde de tercih sebebiyiz.”

“İlk defa Hepsiburada bünyesinde iş hayatına giren yeni satıcılar var”

Türkiye’nin en büyük yerli e-ticaret pazaryeri Hepsiburada’nın CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, platformun iş ortaklıklarına ilişkin de bilgiler paylaştı. Gökçetekin, “İlk defa Hepsiburada bünyesinde iş hayatına giren yeni satıcılar var ve bu kişilerin çoğu bugün Türkiye için önemli ticaret insanları haline geldi. Biz bununla çok gurur duyuyoruz.” sözlerini vurguladı.

“Bizimle çalışan tüccarların büyüdüğü, ihracat yapmayı öğrendiği, dijitalleşmeyi öğrendiği bir sistem yarattık.” diyen Nilhan Onal Gökçetekin, “Hepsiburada İş Ortağım gibi bir programımız var. Bu programda e-ticareti A’dan Z’ye öğretiyoruz, ekipman imkanı olmayanlara destek, ilgilenenlere yeni nesil reklam çözümleri sağlıyoruz. Bize 7/24 ulaşabilecekleri bir telefon hattımız var ve bu iletişime gerçekten çok değer veriyoruz.” ifadesini kullandı.

“İş ortaklarımızla olan ilişkimize ciddi yatırımlar yapıyoruz”

Nilhan Onal Gökçetekin, “Hepsiburada olarak bir güven markası olma vizyonumuzla bu seneden itibaren iş ortaklarımızla olan ilişkimize ciddi yatırımlar yapıyoruz.  Düzenli aralıklarla iş ortaklarımızla farklı illerde bir araya geldiğimiz ‘Hepsiburada İş Ortağım’ buluşmaları organize ediyoruz mesela. Ayrıca, satıcı portalımızı da yeniledik. İş ortaklarımızın bir numaralı e-ticaret iş ortağı olmak istiyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz, tabii haliyle bu çalışmalarımız da fark ediliyor ve çok güzel, olumlu geri dönüşler alıyoruz.” şeklinde konuştu.

“100 binin üzerinde aktif satıcımız var”

Nilhan Onal Gökçetekin, sözlerinin devamında şunlara dikkat çekti: “Biz ticareti dijitalleştirerek esnaf ve KOBİ’lerin e-ticaretle büyümesini kendimize misyon edinmiş bir şirketiz. Bugüne kadar 400 bin işletmeyi e-ticaret ile tanıştırdık, yaklaşık 5 milyon kişinin geçimine katkı sunduk. Şu anda platformumuzda satış yapan 100 binin üzerinde aktif satıcımız var. Türkiye’nin dört bir yanından KOBİ’ler, aile işletmeleri, kadınlar, kooperatifler e-ticaretle Hepsiburada sayesinde işlerini büyütüyor.

Platformumuzda 45 bini aşkın girişimci kadın bulunuyor ve sayıları her geçen gün artıyor. Girişimci kadınlara teknoloji gücü programı uygulamaya alındığında platformumuzdaki kadın satıcı oranı programı devreye aldığımız 2017 yılında yüzde 8 iken bugün bu oran yüzde 25’e ulaşmış durumda. Bununla gurur duyuyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı da her geçen gün daha da geliştirerek devam ettireceğiz ve daha çok işletmenin, iş ortağımızın hayatına dokunacağız.”

Gökçetekin, “Tüm bunlara ek olarak, bu sene sunmaya başladığımız B2B çözümlerimizle birlikte Hepsiburada platformu dışında da yeni iş ortaklıkları geliştiriyoruz. Hepsipay Defacto, Karaca, e-bebek gibi yeni iş ortaklarıyla çalışmaya başladı, keza HepsiJET’in de 12 bine yakın dış müşteriye hizmet verdiğinden bahsetmiştim. Bu ortaklıklarımızın sayısını 2024’te de artırmaya devam edeceğiz. İşlerini büyütmek isteyen tüm e-ticaret profesyonellerini de HepsiJET, Hepsipay ve HepsiAd ile tanışmaya bekliyoruz.” dedi.

Hepsiburada’nın sosyal sorumluluk projeleri

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarında ciddi projeler geliştiriyorsunuz. Deprem bölgesine olan katkılarınız, spor faaliyetlerindeki destekleriniz, e-ticareti yaygınlaştırmak üzere eğitimleriniz ve kadın girişimcilere olan destekleriniz hakkında neler söylersiniz? 2024 yılında Hepsiburada olarak bu alanda neler planlıyorsunuz?” sorusuna da şu cevabı verdi:

  • Sürdürülebilirlik: Hepsiburada olarak sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu iş kültürümüzün temel değerleri olarak görüyoruz. Nisan ayında ‘Sürdürülebilir Yarınlar için Dönüşüm Burada Başlar’ sloganıyla Türkiye’de e-ticaret sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladık.  Rapor ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 17 başlığından 12’sine yaptığımız doğrudan ve dolaylı katkıları sunduk. Hepsiburada olarak, uluslararası standartlarda bir sürdürülebilirlik raporu hazırlarken, raporumuz Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative – GRI) onayını da aldı.
  • 6 Şubat Depremi: Paydaşlarımız için değer yaratma ve toplumsal gelişime katkı sağlama konusunda kararlılıkla çalışıyoruz. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından yaptığımız çalışmaları da bu bakış açısıyla hayata geçirdik. Mart ayında ‘Hepsiburada Sözü’ olarak duyurduğumuz deprem bölgesine yönelik ‘Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü’ programımız kapsamında iki yıl boyunca bölgeyi destekleme sözü verdik ve bölgede 10 bin esnaf, 5 bin kadın girişimci ve 10 milyar TL satış hacmi oluşturmaya yönelik çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda, geçtiğimiz günlerde Adana’da ilk E-Ticaret İhtisas Merkezini de faaliyete geçirdik. İlk 6 ayda bölgedeki KOBİ ve esnafın Hepsiburada üzerinden ticaret hacmi 1.9 milyar TL oldu. İlk 6 ayda 1700 yeni işletme Hepsiburada ile e-ticarete başladı. İki bin 980 girişimci kadın ise, hali hazırda Hepsiburada üzerinden e-ticaretle geçimini sağlıyor. Projelerimizle 2 bin çocuğa ulaştık.
  • Kadın Gücü: Diğer taraftan kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği de Hepsiburada’nın temel değerleri arasında yer alıyor. Çalışanlarımızın yüzde 49’u kadınlardan oluşuyor. Ticaretin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonumuzla binlerce kadını e-ticaretle tanıştırdık. Bu sayede yeterli olanak ve destek verildiğinde, ‘Kadın Gücü’nün neleri başarabildiğini çok net şekilde gözlemledik. Kadınları ekonomik ve sosyal hayatın her alanında destekleyen bir şirket olarak, kadın girişimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz.
  • Spor: Türkiye’de e-ticaretin en köklü şirketi olarak Hepsiburada’yı ‘E-Ticaretin Milli Takımı’ olarak nitelendiriyoruz. Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak Türkiye’nin gururu ve başarılarıyla uluslararası alanda adından söz ettiren erkek ve kadın milli takımlarımızı desteklemekten dolayı da çok gururluyuz.  Bu doğrultuda Türkiye Basketbol Federasyonu bünyesinde Türkiye Erkek ve Kadın Milli Basketbol Takımlarımızın ana sponsoru olduk ve bu sponsorluğumuza devam edeceğiz.

Hepsiburada’nın 2024 hedefleri arasında “e-ihracat” öne çıkıyor!

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, platformun 2024 hedefleri hakkında bilgiler verdi ve gelecek yıl e-ticaret ile ilgili öngörülerini de anlattı. Gökçetekin, şunları dile getirdi:

“E-ticaret sektörüne baktığımızda gelişimi çok pozitif. Geçen yılın sekiz ayında bu piyasa yüzde 100-102 kadar büyürken bu sene aynı dönemde yüzde 140 büyüdü. Dolayısıyla e-ticaretin özellikle insanların parasal duyarlılığı olduğu dönemlerde daha çok büyümesini bekliyoruz. Burada e-ticaret piyasasında küçük şirketlerin hızlı gelişime açılması için yapılmış yasal düzenlemenin de etkisi var. Türkiye için genel anlamda e-ticaretin iyi bir biçimde büyümeye devam ettiğini söyleyebilirim. Bence 2024’te de böyle olacak.

Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak 2024 yılında da stratejimize güçlü şekilde devam edeceğiz, sürdürülebilir bir şekilde büyümek bizim için önemli. 2024 yılında da bahsettiğimiz gibi e-ticaret penetrasyonunun artacağını; sektörün hem müşterilere sunulan hizmetler hem de B2B hizmetler açısından pek çok fırsatlar tanıyacağını öngörüyorum.

Müşterilerimiz nezdinde deneyim şampiyonluğunu devam ettirmeyi hedefliyoruz. Hepsiburada Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret sitesi. Bunu da sunduğumuz üstün hizmet kalitesine, lojistik ve ödeme çözümlerine borçluyuz. Premium ile sunduğumuz hizmetlerle birleşince 2024 yılında müşterilerimiz açısından sunduğumuz memnuniyetin katlanarak devam edeceği bir yıl olacağını düşünüyoruz.

B2B planlarımıza gelecek olursak HepsiJET ve Hepsipay ile sahip olduğumuz lojistik ve teknolojik kaslarımızı ülkemizin perakendecilerine sunmaya başladık. Bu alanda hızla ilerliyoruz. Bu çözümlere yakın zamanda HepsiAd ile pazarlama çözümlerini de ekledik. Hepsiburada Türkiye’nin en çok ziyaret alan ilk beş sitesinden biri. Bu avantajı iş ortaklarımız için bir kaldıraca dönüştürerek hem platformumuzda hem de platformumuz dışında onlara pazarlama çözümleri de sunacağız.

2024 yılındaki bir diğer önceliğimiz de e-ihracat olacak. Bu hükümetimizin de önceliklendirdiği bir konu. Şu anda halihazırda Azerbaycan pazarında Hepsiburada Global ile faaliyet gösteriyoruz. Yakın zamanda da yakın coğrafyamızda ve kültürel tarihi bağımız olan ülkelerde farklı modellerle faaliyete geçmek üzere planlamalarımızı yaptık, farklı ülkelere açılmaya devam edeceğiz.”

Nilhan Onal Gökçetekin kimdir?

Nilhan Onal Gökçetekin

Nilhan Onal Gökçetekin, kariyerine 17 yaşında üniversite eğitimi sırasında başladı. Son 25 yılını Procter&Gamble ve Amazon gibi şirketlerin global ve bölgesel liderlik pozisyonlarında geçirdi. Bir kısmı yurt dışında geçen ve uluslararası firmalarda sürdürdüğü yaklaşık 25 senelik kariyeri boyunca farklı alanlarda ve pozisyonlarda görev aldı. Nakliyeden modaya, tüketici elektroniğinden sigortacılığa kadar farklı alanlarda liderlik ettiği işleri dönüştürme ve kârlılıkla büyütme tecrübesi oldu.

17 yıllık yurt dışı tecrübesinin ardından, Türkiye’de e-ticareti kuran ve “E-Ticaretin Milli Takımı” olarak nitelendirdiği Hepsiburada’ya katılmak üzere Türkiye’ye döndü. 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla Türkiye’nin en büyük yerli e-ticaret firması Hepsiburada’nın CEO’luk görevini üstlendi. Nilhan Onal Gökçetekin, “Elde ettiğim bilgi ve deneyimi Hepsiburada’yı daha ileriye götürmek için kullanmak ve Hepsiburada ekibiyle paylaşmak üzere buradayım.” diyor.

“2024, Hepsiburada için tavsiye yılı olacak”

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI sona erdi!

Global e-ticaret fuarları platformu WORLDEF, Dubai’de görkemli bir etkinliğe imza attı. Dubai CommerCity’de düzenlenen global e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI’ye 82 ülkeden yaklaşık 10 bin kişi

worldef dubai
E-Ticaret

WORLDEF DUBAI kapılarını açtı!

Körfez bölgesinin en büyük e-ticaret fuarı WORLDEF DUBAI, Dubai CommerCity’de kapılarını açtı! DIEZ Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum’un himayesinde gerçekleştirilen fuarda konuşan WORLDEF

Days
Hours
Minutes
Seconds