Ara
Close this search box.

Mentor Consultancy, globalde e-ticaret rehberliği sağlıyor

Mentor Consultancy, Amazon’da satış başta olmak üzere üretici Türk markaların global pazarlara açılması için rehberlik ediyor. İngiltere ve Avrupa pazarlarına açılmayı kolaylaştıran şirket, kapsamlı hizmet yelpazesi ile yurt dışında şirket açılışı, marka tescili, uçtan uca Amazon danışmanlığı ve devlet teşvikleri rehberliği gibi e-ticaret odaklı uçtan uca hizmetler sağlıyor. Mentor Consultancy Kurucusu Emre Koca, markanın hikayesini ve hedeflerini WORLDEF E-TİCARET’a anlattı.

mentor consultancy

Mentor Consultancy, girişimci Emre Koca tarafından 2020 yılında kuruldu. Emre Koca, girişimcilik ve kurumsal dünya deneyimini bir araya getirerek, Mentor Consultancy’yi canlandırmak için kararlılıkla çalıştı. Koca’nın vizyonu ve tutkusu, şirketi bir girişimden öteye taşıdı. Şirket şu anda 6 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Koca’nın girişimcilik ve kurumsal hayattan getirdiği zengin deneyimlerle şirketin temel değerleri ve misyonu şekillendi. Bu değerler arasında; sonuç odaklılık, kalite, dürüstlük, mücadeleci ruh, teknolojiye yatırım, sürekli gelişim ve global perspektif bulunuyor. Şirket, bugüne kadar birçok kurumsal ve bireysel müşteriye hizmet sunarak büyümeyi ve başarıyı sürdürdü. Mentor Consultancy’nin hikayesi ve vizyonu, gelecekte de daha geniş bir müşteri kitlesine ve iş dünyasına değer katmak. Emre Koca’nın liderliği ve ekibin kararlılığıyla Mentor Consultancy başarı skalasını sürekli yükseltiyor.

“Amacımız Türk işletmelerin döviz kazanmalarını sağlamak”

Mentor Consultancy Kurucusu Emre Koca, markanın hizmet alanı ile ilgili şu bilgileri verdi: “Mentor Consultancy olarak özellikle Amazon platformu üzerinde çalışan ve Türkiye’de ürün üreten işletmelere odaklanıyoruz. Müşterilerimize, İngiltere ve Avrupa pazarlarına girişlerini kolaylaştırmak için kapsamlı bir hizmet yelpazesi sunuyoruz. Bu hizmetler arasında şirket açılışı, marka tescili, uçtan uca Amazon danışmanlığı ve hatta devlet teşviklerini içeriyor. Amacımız; Türkiye’de üretim yapan işletmelerin uluslararası pazarlara açılmasına yardımcı olmak ve döviz kazanmalarını sağlamaktır. Müşteri memnuniyeti ve başarıları bizim için en önemli önceliktir. Amazon üzerinde iş yapmak isteyen veya mevcut operasyonlarını geliştirmek isteyen işletmeler için uzman rehberlik ve destek sunarak, iş dünyasının büyümesine katkıda bulunuyoruz.”

“İngiltere’den başlayarak markaları küresele taşıyoruz”

Emre Koca, “Mentor Consultancy olarak, İngiltere’de yerleşik olmanın bize sağladığı büyük avantajları müşterilerimize sunuyoruz. İngiltere ve Avrupa pazarlarına girişte sahip olduğumuz yerel perspektif, müşterilerimizin bu bölgelerde rekabetçi olmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, İngiltere’de faaliyet gösteren bir firma olarak iş dünyasındaki güçlü ilişkilerimiz ve yerel bağlantılarımız, müşterilerimize geniş bir ağa erişim sağlıyor. Kendi başarılı markalarımızı Amazon platformunda satarken edindiğimiz deneyim, müşterilerimize rehberlik etmemizi ve uluslararası pazarlarda büyümelerine yardımcı olmamızı sağlıyor. Markalar bizimle çalışarak İngiltere’nin getirdiği avantajların yanı sıra geniş bir uzmanlık ve kaynak yelpazesiyle desteklenen güvenilir bir danışmanlık ortağı bulabilir. İngiltere’den başlayarak markaları küresele taşıyoruz.” şeklinde konuştu.

İngiltere’de e-ticaret

Emre Koca, İngiltere’de şirket açmanın ve e-ticarete başlamanın sunduğu avantajları ise şöyle anlattı: “Mentor Consultancy olarak, İngiltere’deki şirket açmanın sunduğu bir dizi avantajı müşterilerimize sunuyoruz. Bu avantajlar arasında 85,000 £ ciroya kadar KDV muafiyeti, şirket kuruluş prosedürlerindeki kolaylıklar ve mali avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajlar, işletmelerin uluslararası arenada rekabet edebilmeleri için mükemmel bir fırsat sunmaktadır. Aynı zamanda muhasebe, gümrükleme, kargolama ve depolama gibi süreçlerde en doğru ve ekonomik kaynakları bulma konusunda da müşterilerimize yardımcı olmaktayız. Lokal bir varlık olarak, yerel bağlantılarımızı ve kaynaklarımızı kullanarak müşterilerimizin çıkarlarını en iyi şekilde temsil edebiliriz. İngiltere’de şirket açmanın sunduğu bu avantajlar, işletmelerin büyümesini ve uluslararası pazarda başarılı olmalarını desteklemektedir.”

 “E-ticaret için uçtan uca danışmanlık hizmetleri sunuyoruz”

E-ticaret odaklı hizmetlerini de anlatan Koca, ekosisteme vadettiklerini şöyle sıraladı: “E-ticaret odaklı hizmetlerimiz özellikle markalara, üreticilere ve KOBİ’lere, ürünlerini Amazon İngiltere’den başlayarak tüm dünya çapında başarılı bir şekilde taşımaları için kapsamlı bir çözüm sunmaktadır. Müşterilere, Türkiye’de alınabilecek devlet teşvikleri ve Amazon teşviklerinin altyapısının oluşturulması, İngiltere’de şirket açılışı, ürünlerin marka tescili, Amazon’da listelenmesi, ürün lansmanı ve reklam süreçlerinin başarılı bir şekilde yürütülmesi gibi uçtan uca danışmanlık hizmetleri sunuyoruz.

Bu alanda hem kendi markalarımız için hem de danışmanlık verdiğimiz diğer markalar için sahip olduğumuz kapsamlı deneyimler sayesinde, test edilmiş ve başarılı yöntemlerle ilerliyoruz. Bu şekilde müşterilerimize e-ticaret ekosisteminde güvenilir bir rehberlik sunuyor ve İngiltere’den başlayarak tüm dünya çapında ve uluslararası pazarlarda büyümelerine katkıda bulunuyoruz.”

“Müşteri memnuniyeti ve başarısı işimizin merkezindedir”

“Mentor Consultancy olarak önceliklerimiz, müşterilerimizin başarılarına odaklanmak ve onlara en üst düzeyde hizmet sunmaktır.” diyen Emre Koca, “Müşteri memnuniyeti ve başarısı işimizin merkezindedir. Aynı zamanda sonuç odaklılık, kalite, dürüstlük, mücadeleci ruh, teknolojiye yatırım, sürekli gelişim ve global perspektif gibi değerlere de büyük önem veriyoruz. Bu değerler, işimizi şekillendirirken bize rehberlik eder ve müşterilerimize daha iyi hizmet verme konusundaki kararlılığımızı yansıtır.” ifadelerini kullandı.

“2024’te daha görünür ve etkili olma hedefimizle büyüyeceğiz”

2023 yılının Mentor Consultancy için oldukça başarılı bir yıl olduğunu vurgulayan Koca, şöyle devam etti: “Özellikle e-ticaretin hem küresel hem de Türkiye’de giderek artan önemi ve büyümesi, bizi büyüme konusunda büyük bir fırsat sunarken, bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek için çalıştık. 2023 boyunca elde ettiğimiz kazançları, ekibimizi daha da güçlendirmeye, sistemlerimizi geliştirmeye ve pazarlama araçlarımızı optimize etmeye yatırdık. 2024’te ise, daha görünür ve etkili olma hedefimizle büyümeye devam edeceğiz.

Müşterilerimize daha fazla değer sunmak ve onların başarılarına daha fazla katkı sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz. Aynı zamanda küresel ölçekte daha fazla tanınır ve tercih edilen bir danışmanlık firması olma hedefimizle, iş dünyasında daha fazla etki yaratmayı amaçlıyoruz. 2024, Mentor Consultancy için büyüme ve başarı dolu bir yıl olacak.”

“Ekibimiz gerçek birer savaşçı”

Emre Koca: “Mentor Consultancy olarak, şu an 6 kişilik bir ekip ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ekibimizin en öne çıkan özellikleri, liderlik vasıfları, güçlü bir inanç sistemine sahip olmaları ve işlerine karşı büyük bir tutkuya sahip olmalarıdır. Ayrıca, iş takibi ve sorumluluk alma konusundaki benzersiz yetenekleri, başarıya ulaşmamıza katkı sağlar. Bizim için gerçek birer savaşçıdırlar ve işimizin her aşamasında büyük bir özveriyle çalışırlar.”

“Sektörde önde gelen bir oyuncu olarak kabul ediliyoruz”

“Türkiye’de ve globalde markanızın konumu nedir, orta ve uzun vadede neler hedefliyorsunuz?” sorusu üzerine ise Emre Koca, şu cevabı verdi: “Türkiye’de ve global düzeyde Mentor Consultancy’nin markası, müşterilerimizin güvendiği ve tercih ettiği bir danışmanlık firması olarak sağlam bir konumdadır. Özellikle e-ticaret alanında sunduğumuz kapsamlı hizmetler ve iş dünyasındaki deneyimimiz, bizi sektörde önde gelen bir oyuncu olarak kabul edilmemize yol açtı.

Orta ve uzun vadede ise Türkiye’de ve dünya çapında markamızı daha fazla büyütmeyi hedefliyoruz. Özellikle uluslararası arenada daha fazla tanınır olmayı ve dünya genelinde daha büyük bir müşteri kitlesine hizmet vermek istiyoruz. Aynı zamanda, müşterilerimize daha fazla değer sunmak için hizmet yelpazemizi genişletmeyi ve yeni pazarlara açılmayı hedefliyoruz. Özetle; orta ve uzun vadede Mentor Consultancy olarak büyümeyi sürdürmeyi ve müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi amaçlıyoruz.”

“Markalar devlet teşviklerini işlerine optimize etmeli”

Mentor Consultancy Kurucusu Emre Koca, e-ticaret özelinde markalara şu tavsiyelerde bulundu: “E-ticarette başarılı olmak isteyen markalara öncelikle Türkiye’de sunulan devlet teşviklerini yakından takip ederek, işlerini optimize etmelerini öneririz. Devletin sağladığı teşviklerden yararlanmak, işletmelerin maliyetlerini azaltabilir ve büyümelerine destek olabilir. Ardından, yurt dışında hedef bir pazar seçmelerini ve ürün veya ürün grubunu bu pazarda stratejik bir şekilde konumlandırmalarını tavsiye ederiz.

Pazar ve ürün seçimi, başarının temelini oluşturur ve işletmelerin uluslararası arenada rekabetçi olmalarına yardımcı olabilir. Online platformlarda pozisyonlarını sağlamlaştırdıktan sonra, tüm pazarda büyüme hedefi belirlemeleri ve uluslararası pazarlara açılma stratejisi geliştirmeleri son derece önemlidir. Bu strateji, işlerini daha sürdürülebilir hale getirebilir ve büyümelerini hızlandırabilir. Ayrıca, online pazarda başarılı bir varlık oluşturduktan sonra offline pazarlara açılma stratejisi geliştirmeleri, müşteri tabanını daha da genişletmelerine ve işlerini daha da büyütmelerine yardımcı olabilir.”

Mentor Consultancy Kurucusu Emre Koca kimdir?

Emre Koca, elektronik ve haberleşme mühendisi olarak Kocaeli Üniversitesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Amerika’da dil eğitimi aldı ve yüksek lisans yaptı. Amerika’da geçirdiği iki yıl boyunca farklı bir kültürü deneyimleme ve uluslararası deneyim kazanma fırsatı buldu. Türkiye’ye döndükten sonra farklı Amerikan firmalarında sekiz yıl boyunca satış, pazarlama ve iş geliştirme alanlarında görev aldı. Bu dönemde Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA programını tamamladı.

Girişimcilik fikirleri bu yıllarda zihninde olgunlaştı. 2018 yılında Airbnb veya Uber modelini kullanarak ekstrem aktiviteleri satanlarla bu aktiviteleri alanları bir araya getiren “Thexdream” platformunu kurarak, ilk girişimini başlattı. Gelirleri belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra beyaz yaka iş hayatından ayrıldı. Ancak, COVID-19 salgınının etkisiyle ilk girişimi başarısız oldu. Buna rağmen, Çin’den özel marka ürünler ürettirerek satmaya başladı. Bu markaları İngiltere, Avrupa ve Amerika’da satmaya devam ediyor. Bu ürünlere zaman içinde çeşitli varyasyonlar ekledi. Ayrıca, girişimleri sonucu iki farklı marka daha oluşturdu. Bununla sınırlı kalmayıp, Amazon platformunda toptancılık (Wholesale) ve arbitraj modelleri ile başarılı satışlar gerçekleştiriyor.

Edindiği deneyimleri paylaşma ve başkalarına rehberlik etme amacıyla Udemy platformunda 20 saatlik “Private Label FBA” eğitimi oluşturdu. Şu an itibarıyla bu eğitimi alan 2000’den fazla öğrenci bulunuyor ve 4.7 yorum ortalaması ile olumlu geri bildirimler alıyor. Kurumsal firmaların İngiltere ve Avrupa pazarlarına girişlerine destek sağlıyor, aynı zamanda üretici, KOBİ ve markalarla yurt dışı operasyonlarını oluşturmalarına ve döviz kazanmalarına yardımcı oluyor. İşlerini İngiltere ve Avrupa’da büyütmek isteyenlere destek sağlıyor.

WORLDEF E-TİCARET dergisinin 28. sayısı yayında

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds