Ara
Close this search box.

Düşen e-ticaret oranları nasıl optimize edilir?

e-ticaret

Ekonomik durgunluk sürecinde marka ve işletmelerin büyüme oranları göstermesi beklenmediği belirtilerek, ekonomik göstergelerin olumlu seyretmeye başladığında, e-ticaret işletmelerinin buna hazır olması gerektiğinin altı çiziliyor. Ücretli reklam ve arama gibi geleneksel pazarlama yollarından daha iyi yatırımın temel site deneyimini iyileştirmek olduğu ifade ediliyor.

Ücretli reklam harcamaları yerine dönüşüm oranı optimizasyonu

Ücretli programların önemli miktarda trafik ve gelir sağlamaya devam ettiği ancak şu anda yatırımların bu alanda yapılmaması gerektiği öneriliyor. Reklam maliyetlerinin artmaya devam ettiği ve verimliliği artırmanın giderek daha karmaşık hale geldiği belirtiliyor.

Mevcut ekonomik koşullarda düşen e-ticaret oranlarını optimize etmek için daha güçlü site deneyimleri sağlanarak yeni müşteriler edinmek için dönüşüm oranı optimizasyonu (CRO) öneriliyor.

Dönüşüm oranı optimizasyonu nedir?

Dönüşüm oranı optimizasyonu (CRO) ise, web sitesinin aldığı bir tıklamanın, satış, potansiyel satış veya kayıt gibi dönüşüm olarak tanımlanmış olan ziyaretçi sayısını arttırmak için dizayn edilmiş bir süreç olarak tanımlanıyor.

Dönüşüm oranı optimizasyonu için 3 temel unsur

Dönüşüm oranı optimizasyonunun etkili çalışmasını sağlamak için üç temel unsur olduğu belirtiliyor.

Üç temel unsurdan ilki müşterileri anlamak olarak belirtiliyor. Müşterileri anlayabilmek için müşterilerin davranışlarına ilişkin iç görüler elde etmek gerekiyor. Müşterilerin, tercihleri neler, satın alma sürecinde neler yapıyorlar sorularına yanıt bulunması gerektiği ifade ediliyor. Dönüşüm oranı optimizasyonu stratejisi için bu verilerin kullanılması öneriliyor.

A/B testi uygulaması diğer unsur olarak açıklanıyor. A/B testi uygulaması ile doğru bilgilere ulaşılabileceği söylenerek, hangisi uygulamanın daha iyi performans gösterdiğini görmek için web sayfalarınızın farklı sürümlerinin test edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Bu testin web sitesindeki bir mesaj düğmesinin rengini değiştirmek kadar basit veya tüm açılış sayfasını yeniden tasarlamak kadar karmaşık süreçler dahil olmak üzere hepsinde yapılması gerektiğinin altı çiziliyor.

Mobil kullanıcı deneyimini optimize etmek ise son unsur olarak söyleniyor. Telefonlarından alışveriş yapan tüketici sayısının artması ile mobil cihazlar için optimize edilmiş bir site yalnızca bir seçenek değil, işletmeler ve markalarım başarısı için de kritik öneme sahip bir unsur olarak belirtiliyor.

Bu bilgiler süreci başlatmak için başlama yeri olarak ifade edilirken, dönüşüm oranı optimizasyonu için çok daha fazlasının yapılabileceği söyleniyor.

Önerilen site değişikliklerinin uygulanmaya başlanması ve bunların artımlı etkilerinin test edilerek analiz edildiğinde, e-ticaret satışlarında daha iyi performansa giden yolun netleşeceği ifade ediliyor.

Böylece kullanıcı deneyimini etkili bir şekilde iyileştirmenin ve her temas noktasında değeri en üst düzeye çıkarmanın mümkün olacağı söyleniyor. Sonuçların fark edilebilir seviyede olacağının altı çizilerek, artan dönüşümler, artan gelirler ve büyüyen, sadık bir müşteri tabanına ulaşılacağı belirtiliyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds