Ara
Close this search box.

Kocaeli’nde e-ticaret dolandırıcılığı operasyonu: 43 gözaltı

e-ticaret dolandırıcılığı

Kocaeli’nde e-ticaret dolandırıcılığı operasyonu düzenlendi. E-ticaret sitelerinde açtıkları sahte ilanlarla aralarında 1 depremzedenin de bulunduğu 30 kişiyi dolandıran çeteye 12 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 43 kişi gözaltına alındı.

E-ticaret dolandırıcılığında 7,3 milyon liralık hesap hareketi tespit edildi

Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, e-ticaret dolandırıcılığı operasyonunda, e-ticaret sitelerine konteyner, elektrikli araba, kabinli motor ve evcil hayvan gibi değeri yüksek ürünlerin sahte ilanlarını açarak dolandırıcılık yapan bir çeteyi tespit etti.

Çeteyi takibe alan ekipler, şüphelilerin kapora ile kargo, nakliye ve sigorta bedelleri gibi bahaneler öne sürerek müşterileri dolandırdığını tespit etti. Çetenin sahte ilanlarla 1 depremzedenin de aralarında bulunduğu 30 kişiyi dolandırdığı belirlendi. Şüpheli kişilerin hesaplarını inceleyen ekipler, kısa sürede 7 milyon 369 bin 713 liralık para girişi ve çıkışı olduğunu saptadı.

Bunun üzerine Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğünde Kocaeli merkezli olarak 12 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda toplam 43 kişi gözaltına alındı. Zanlıların emniyetteki sorgularının devam ettiği bildirildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds