Ara
Close this search box.

Amazon’un TikTok, Shein ve Temu ile imtihanı

Amazon

Amazon, kendi ülkesinde Asyalı rakipleri ile mücadele ediyor. Asya kökenli Tiktok, Shein ve Temu, ABD’de online tüketiciler arasında giderek popüler hale geliyor. Temu’nun “Milyarder gibi alışveriş yapın” sloganı, ABD’li tüketiciler arasında büyük ilgi görüyor. Platform, Shein ve TikTok ile birlikte Amazon.com’un devasa pazar payına meydan okuyor.

Temu, ayda 60 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Çinli Pinduoduo, Temu’yu Eylül 2022 tarihinde Amerikalı online tüketicilere tanıştırdı. Halihazırda düşük fiyatlı moda ürünleri ve ev eşyaları sunan Temu, ayda 60 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Benzer şekilde, aslen Çin’de kurulan ve şu anda merkezi Singapur’da bulunan Shein ise, tüketicileri ucuz ve modaya uygun hızlı moda ürünleri ile cezbediyor. Shein ve Temu, Amazon’a komşu pazarlardan pay alıyor. Earnest Analytics’in raporuna göre, Temu, indirim perakendecilerinin yaklaşık yüzde 17’sini oluşturuyor. Bu arada, Shein’in gelirleri, perakendeci H&M’yi geride bırakarak 23 milyar dolara ulaştı.

TikTok Shop, 2024’te 17,5 milyar dolarlık hacme ulaşmayı hedefliyor

Bunlarla birlikte ABD’de büyük bir e-ticaret büyümesi bekleyen ByteDance’in sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok var. TikTok’un e-ticaret platformu TikTok Shop, ABD’de Amazon’un en büyük rakibi haline geldi. Tüketicilere kısa videolar ve canlı yayın akışları ile ürün satan TikTok Shop, ABD pazarında 2024’te 10 kat büyüyerek, 17,5 milyar dolarlık hacme ulaşmayı hedefliyor. ABD’de kasım ayı indirim kampanyalarında 5 milyondan fazla online müşterinin TikTok Shop kullandığı belirtiliyor.

Amazon’un Meta stratejisi

Tüm bu sebeplerle Amazon, TikTok Shop, Temu ve Shein’in artan hakimiyetinden dolayı çeşitli stratejiler geliştiriyor. Bu çerçevede Amazon, geçtiğimiz kasım ayında Meta’nın sosyal uygulamaları üzerinden alışveriş yapmayı sağlayan bir anlaşma imzaladı. Buna göre, Amazon’da listelenen ürünler Facebook ve Instagram uygulamalarında da satılabilecek; kayıtlı Amazon ödeme bilgileriyle ödeme yapılabilecek. Online tüketiciler, Meta’nın sosyal ağları aracılığı ile kendi adreslerine ürün gönderimi yapabilecek. Dünyanın en popüler e-ticaret devi Amazon ile dünyanın en büyük sosyal medya devi Meta arasındaki bu iş birliği, “ilginç” ve “etkileyici” bulunuyor.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds