WORLDEF ISTANBUL 2024 perakende e-ticaretin profesyonellerini ağırlıyor

worldef istanbul

WORLDEF, İstanbul’da yılın en büyük e-ticaret etkinliği için hazırlıkları başladı. Haziran 2024’te düzenlenecek WORLDEF ISTANBUL 2024, Türkiye ve global perakende e-ticaret ekosisteminden önemli isimleri ağırlayacak.

Küresel pazar araştırma şirketi Insider Intelligence’in verilerine göre, küresel e-ticaret hacminin 2023 yılında 6,3 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. 2024 yılına kadar toplam perakende satışların yüzde 21’sinin internet üzerinden gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne (ETBİS) göre, Türkiye’de 2022 yılında perakende e-ticaret hacmi 458 milyar TL olarak gerçekleşti. 2023 yılının ilk 6 ayında ise perakende e-ticaret hacmi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 119’luk artışla 390 milyar TL’ye yükseldi. Bu veriler, perakende sektöründe e-ticaretin her geçen yıl büyük bir ivme kaydettiğini gösteriyor.

Global e-ticaret platformu WORLDEF, perakende e-ticaretin geleceğini “WORLDEF ISTANBUL 2024” etkinliğinde masaya yatırıyor. Etkinliğe Türkiye ve global e-ticaret ekosisteminin yakından tanıdığı önemli isimler de katılıyor. WORLDEF tarafından 6-7-8 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında düzenlenecek WORLDEF ISTANBUL 2024 için hazırlıklar başladı. “Perakendenin Rönesansı: E-Ticaret” teması ile düzenlenecek etkinlik, global e-ticaret ekosisteminden önemli isimleri bir araya getiriyor.

Dubai CommerCity, WORLDEF ISTANBUL’un stratejik ortağı oldu

Orta Doğu Afrika ve Güney Asya (MEASA) bölgesinde sadece e-ticaret odaklı ilk serbest bölge olan Dubai CommerCity (DCC), WORLDEF ISTANBUL 2024’te “stratejik ortak” olarak yer alacak. DCC tarafından yapılan açıklamada, “WORLDEF ISTANBUL’a stratejik ortak olarak katılacağımızı duyurmaktan heyecan duyuyoruz.” denildi.

Dubai CommerCity, WORLDEF ISTANBUL’un stratejik ortağı oldu

Trendyol ve Hepsiburada CEO’ları WORLDEF ISTANBUL’da

Etkinliğe; Trendyol Group CEO’su Erdem İnan ile Hepsiburada CEO’su Nilhan Gökçetekin ile birlikte şu isimler de katılıyor; Neil Patel Digital | Co-Founder & Youtuber Neil Patel, Facebook Kurucu Ortağı Chris Hughes, Apple Kurucu Ortağı Steve Wozniak, Alibaba Avrupa eski Başkanı James Hardy, Avrupa Merkez Bankası eski başkanı Yves Mersch, Google Avrupa eski COO’su Ben Legg. Ayrıca, etkinlikteki sahneleri gazeteci yazar Hakan Çelik ve sunucu Oylum Talu gibi deneyimli isimler yönetecek.

Sedat Ateş: Bambaşka bir etkinlik deneyimi sunmayı hedefliyoruz

WORLDEF E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş, WORLDEF ISTANBUL 2024 için gerekli tüm hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayarak, “Etkinlik, Türk üreticilere ve perakende markalara global pazarlara açılma fırsatı verecek. E-ticaret ve perakende teknolojileri üzerine odaklanıyoruz. Tüm servis sağlayıcıları kategorize ettik. Her kategoriden sınırlı sayıda partner alabiliyoruz. Daha birçok yenilikle bambaşka bir etkinlik deneyimi sunmayı hedefliyoruz.” sözlerini kaydetti.

“Üretici stantlarında büyük bir ticaret dönecek”

Sedat Ateş, “WORLDEF ISTANBUL’da katılımcılara birçok ilki sunacağız. Örneğin; ilk defa ‘e-ticaret odaklı üreticiler pavilyonu’ açıyoruz. Bu pavilyonda nitelikli üretici stantları yer alacak. Bu stantlarda global pazarlardan gelen büyük satıcılarla her kategoriden e-ticaret odaklı üreticileri bir araya getireceğiz. Üretici stantlarında büyük bir ticaret dönecek.” ifadelerini kullandı.

“Erken rezervasyonda avantajlı biletler sunuyoruz”

Sedat Ateş, Haziran 2024’te üç gün boyunca katılımcılara benzersiz deneyimler sağlayacak global e-ticaret etkinliğinin ürün ve hizmetleri geniş bir kitleye sunma fırsatı sunacağını belirterek, şunları kaydetti: “Global pazaryerleri ile networking imkanı ve potansiyel müşterilerle tanışma olanağı da sağlayacak etkinliğe dünyanın dört bir yanından 100 binden fazla ziyaretçi bekliyoruz. Yılın en büyük e-ticaret etkinliği erken rezervasyonda avantajlı biletler sunuyoruz. Etkinliğe katılmak isteyenler ‘Early Bird’ adını verdiğimiz biletlere uygun fiyatlardan sahip olabilecek.”

100 binden fazla katılımcı bekleniyor

WORLDEF ISTANBUL 2024 etkinliğine 39 ülkeden 100 binden fazla katılımcı bekleniyor. Eşzamanlı üç sahnede 50’den fazla sunum ve 70’ten fazla panelde 200’den fazla konuşmacı tecrübelerini paylaşacak. Ayrıca, 9200 metrekarelik alanda kurulacak 200’den fazla stantta çok sayıda üretici ve perakende markası yer alacak. Amazon ve Etsy gibi global pazaryerlerinde satış yapan 30 binden fazla satıcının da katılacağı etkinlikte, 200’den fazla servis sağlayıcı, 100’den fazla yatırımcı ve e-ticaret girişimcilerinin katılması bekleniyor.

Ana tema: “Perakendenin Rönesansı: E-Ticaret”

Global e-ticaret etkinliği WORLDEF ISTANBUL 2024, “Perakendenin Rönesansı: E-Ticaret” teması ile düzenleniyor. Online ticaretin dinamik dünyasında yer almak, geleceğin e-ticaret trendlerini tanımak, ekosistemdeki yenilikleri deneyimlemek ve e-ticaretin geleceğini şekillendiren stratejileri keşfetmek için yeni fırsatlar sunan etkinlik, perakendenin rönesansında e-ticaret dönüşürken, bu dönüşümün bir parçası olmak isteyen markalara benzersiz deneyim sunacak. Etkinlikte; dijital dönüşüm, tüketici odaklı stratejiler, global pazar yerlerinde satış, e-ticaret ve sürdürülebilirlik, e-ticaretin küresel kavşağı İstanbul’da yeni fırsatlar gibi konular ele alınacak.

WORLDEF ISTANBUL 2024’e kimler katılacak?

WORLDEF ISTANBUL 2024; e-ticaret sektör liderlerini, üreticileri, tedarikçileri, global pazaryeri satıcılarını, e-ticaret girişimcileri ve yatırımcılarını ve farklı sektörlerden profesyonelleri bir araya getiriyor. Profesyoneller, e-ticaretin karmaşık ortamını yönetme stratejileri konusunda deneyimlerini paylaşıyor. Katılımcılar, perakendenin rönesansında son teknolojiler, tüketici davranışındaki değişimler ve gelişen ekosistem hakkında çok değerli bilgiler ediniyor.