Ara
Close this search box.

Shopify satıcılarından 5 günde 9,3 milyar dolarlık rekor

shopify

Shopify satıcıları, Black Friday & Cyber Monday (BFCM) sebebiyle 23 Kasım Perşembe günü (Kara Cuma) sabah saatlerinden 27 Kasım Pazartesi günü (Siber Pazartesi) akşam saatlerine kadar 9,3 milyar dolarlık satış gerçekleştirdi. Bu rakam, 2022 BFCM dönemine göre 2023 BFCM döneminde yüzde 24 artış anlamına gelirken, aynı zamanda bir rekor kırılmış oldu. Dünya çapında 61 milyondan fazla tüketici Shopify tarafından desteklenen markalardan alışveriş yaptı. Satışlar, 24 Kasım Cuma günü saat 12:01’de (EST) dakikada 4,2 milyon dolarlık satışla zirveye ulaştı.

“Satıcıların zirvelere ulaşmasını izlemek inanılmazdı”

Shopify Başkanı Harley Finkelstein, “Girişimcilerin ve yerleşik markaların Black Friday ve Cyber Monday günlerinde zirvelere ulaşmasını izlemek inanılmazdı. Satıcılarımız, tüm yıl boyunca müşterileriyle ilişkiler kurmaya ve marka güveni kazanmaya harcıyor. Bu hafta sonu, küresel tüketicilerin aradığı deneyimleri ve ürünleri tutarlı bir şekilde nasıl sunduklarının bir kanıtıydı.” ifadelerini kullandı.

Shopify BFCM’de öne çıkan rakamlar

Dakika başına en yüksek satış: 24 Kasım saat 12:01 EST’de 4,2 milyon dolar.

En popüler ürün kategorileri: Giyim ve aksesuar, sağlık ve güzellik, ev ve bahçe.

Ortalama sepet fiyatı: 108,12 dolar.

En çok satan ülkeler: ABD, İngiltere, Avustralya, Kanada ve Almanya.

En çok satan şehirler: Los Angeles, New York ve Londra.

  • BFCM’de sınır ötesi siparişler, tüm küresel siparişlerin yüzde 15’ine tekabül etti.
  • Shop Pay aracılığıyla yapılan satışlarda geçen yıla göre yüzde 60 artış görüldü.
  • 17 bin 500’den fazla girişimci Shopify‘da ilk satışını gerçekleştirdi.
  • 55 binde fazla satıcı Shopify’da şimdiye kadarki en yüksek satış gününü yaşadı.

Shopify’da dakikada 58 milyon işlem yapıldı

BFCM döneminde satıcıların kırdığı rekor, Shopify’in kullanılabilirliği, ölçeklenebilirliği ve esnekliği ile bağdaştırılıyor. BFCM’de zirvede olan platform, saniyede 967 bin işlem gibi şaşırtıcı rakama ulaştı. Bu rakam, dakikada 58 milyon isteğe eşdeğer. Shopfiy, bu konuda “Altyapımız talebi karşılamak ve satıcılarımıza olağanüstü bir deneyim sunmak için oluşturuldu.” açıklaması yaptı.

“Veriler, dünya çapındaki Shopify satıcılarının brüt ürün hacmine dayanıyor”

Shopify, verilerle ilgili yaptığı açıklamada, “BFCM verileri, 23 Kasım 11:00 UTC ila 28 Kasım 8:00 UTC arasında dünya çapındaki Shopify satıcılarının brüt ürün hacmine (GMV) dayanıyor. GMV, dönem içinde gelir paylaşımı düzenlemesinin yürürlükte olduğu belirli uygulamalar ve kanallar dahil olmak üzere Shopify platformu aracılığıyla gerçekleştirilen siparişlerin, geri ödemeler hariç ve nakliye ve taşıma, gümrük vergileri ve katma değer vergileri dahil toplam dolar değerini temsil ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, “Sunulan tüm veriler (dünya çapındaki satışlar dahil) yaklaşık olarak veriliyor ve çeşitli varsayımlara dayanıyor. Verilerin temelini oluşturan metodoloji, yıldan yıla değişiklik gösterebiliyor. Veriler, Shopify’ın küresel satıcıları tarafından yapılan online ve offline satışları temsil ediyor.” denildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds