Ara
Close this search box.

Walmart, market e-ticaretinde Amazon ile arasındaki farkı açıyor

walmart

Pazar araştırma şirketi Insider Intelligence, online market pazarına ilişkin bir rapor yayınladı. Rapor göre, Walmart, market e-ticaretinde pazar lideri konumunu genişletiyor. Walmart’ın 2024 yılı sonuna kadar pazarın yüzde 27’sini elinde tutması bekleniyor. Walmart, online market pazarında en yakın rakibi Amazon’un çok önünde bir konumda bulunuyor. Amazon’un online market satışları artmaya devam etse de, dijital market alanındaki payının önümüzdeki yıl yüzde 18,5’e düşmesi bekleniyor.

Insider Intelligence’ın raporu, Walmart’ın, ABD online market pazarındaki hakimiyetini güçlendirmek için sürekli bir ivme kaydettiğinin altını çiziyor. Raporda, “Walmart’ın en büyük online market rakibine karşı hızlı bir ilerleme kaydettiği; Amazon’un bu eğilimi tersine çevirmesinin zor olacağı” belirtiliyor.

Walmart’ın online satışları 2024’te 59 milyar dolar öngörülüyor

Online market sektöründe Amazon ile Walmart arasında sürekli büyüyen bir uçurum var! Buna göre, Amazon, Walmart’ın yüzde 16,4’lük payına kıyasla 2016 yılında online market pazarının yüzde 24′ünü kontrol ediyordu; ancak Walmart bu açığı 2019 yılında aştı. Market devi, zamandan bu yana arkasına bakmadan ilerledi!

Rapora göre;

  • Walmart’ın online satışlarının 2023 yılında 50 milyar dolara; 2024 yılında ise yaklaşık yüzde 20’lik bir artışla 59 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
  • Amazon’un online market satışlarının aynı dönemde sadece yüzde 10 artarak, 2023 yılındaki 36,5 milyar dolardan 2024’te 40,5 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor.

Walmart ile Amazon arasındaki fark

walmart

Kaynak: Insider Intelligence

Walmart’ın ABD’deki e-ticaret satışları yüzde 24 arttı

Walmart’ın ABD’deki e-ticaret satışları, teslim alma ve teslimattaki güçlü performansın etkisiyle üçüncü çeyrekte yüzde 24 arttı. Şirketin genel bakkaliye işleri de bu dönemde iyi performans gösterdi. Perakendeci, ayrıca, son çeyrekte e-ticaret altyapısına yatırım yapmaya devam etti; teslimatı hızlandırmak amacıyla inşa ettiği yeni nesil tesis filosunun üçüncüsünü açtı.

Amazon, Walmart’ı yakalamaya çalışırken, online market satışlarını artırmak için adımlar atıyor. Şirket, ekim ayında, alışveriş yapanların ücretsiz teslimata hak kazanmak için online market siparişlerinde harcaması gereken tutarı azalttı. Bu ayın başlarında Prime üyesi olmayan müşterilere belirli bölgelerde market alışverişi teslimatı ve ücretsiz teslim alma hizmetleri sunmaya başladı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds