Ara
Close this search box.

E-ticarette “11.11” alışveriş rüzgarı

11.11

Kasım ve aralık dönemleri, e-ticaretin indirim dönemleri olarak görülüyor. Birçok indirim kampanyası kasım ayının başında start alırken, 11 Kasım yani “11.11” günü büyük indirimlerin başladığı gün olarak indirim günü olarak anılıyor.

11 Kasım, aynı zamanda Bekârlar Günü olarak da kutlanıyor. Bu sebeple bu indirim günleri “Bekârlar Günü indirimleri” olarak da biliniyor. Bu yıl Türkiye’de kasım ve ararlık dönemlerindeki indirim kampanyalarında 400 milyar liralık alışveriş yapılması bekleniyor. E-ticaret markaları ürünleri uygun fiyatlı sunarken, tüketiciler de alışveriş için bu dönemi bekliyor.

KOBİ’ler stoklarını indirim kampanyalarında eritiyor

Araştırmalara göre, Türkiye’deki 3 milyon KOBİ’den 500 bini fiziksel ürün stoklayan ya da satan perakendecilerden oluşuyor. KOBİ’ler, ellerindeki stokları tüketmek ve satışlarını arttırmak için kasım-aralık dönemlerindeki e-ticaret indirim kampanyalarını bekliyor. Stokları nakde döndürme stratejisi çerçevesinde düzenlenen kampanyalarda stoklardaki ürünler daha uygun maliyetle tüketiciye sunuluyor. KOBİ’ler, 11.11 kampanyalarında stoklarını nakde dönüştürerek, yeni yıl için ürün tedarikinde kullanabiliyor.

11.11 indirimleri yüzde 50’yi aşıyor!

11.11 Bekarlar Günü indirimlerinde markalardan yüzde 50’yi aşan indirim kampanyaları düzenleniyor. Özellikle online pazaryerleri, 11.11 kampanyalarında başı çekiyor. Trendyol, Hepsiburada, N11, Boyner, Amazon ve Etsy gibi pazaryerleri başta olmak üzere perakende markaları da 11.11 indirimlerinde tüketiciye uygun fiyatlı ürünler sunuyor.

İndirim kampanyalarında nelere dikkat edilmelidir?

Kasım ayının gelişi ile birlikte başlayan alışveriş çılgınlığı, özel günleri fırsat bilen dolandırıcıları da beraberinde getiriyor. E-dolandırıcılıkla şüpheli e-postalar, sosyal medya hesapları alışveriş siteleri aracılığıyla banka ve kredi kartı bilgilerinin kopyalanması, inisiyatifiniz dışında alışveriş yapılması mümkün.

Bu konuda alınacak en önemli önlemlerden bazıları şunlar;

  • İndirimli ürünlerin açıklamaları ve indirim şartları incelenmelidir.
  • İnternetten kredi kartı ile alışveriş yaparken 3D Secure gibi SMS doğrulamalı güvenlik adımları kullanılmalıdır.
  • Kredi kartı kopyalanması riskine karşı limitli sanal kart tercih edilebilir.
  • E-ticaret sitesine kredi kartı bilgileri kaydedilmemelidir.
  • Firmanın iletişim ve adres bilgileri gibi önemli bilgiler kontrol edilmelidir.
  • Sitenin güvenlik sertifikaları incelenmelidir.
  • E-ticaret sitesinin orijinalliği mutlaka kontrol edilmelidir.

Bekârlar Günü nedir?

11 Kasım Bekârlar Günü, Çinin Nanjing Üniversitesi’nde bekârlıklarını kutlamak isteyen bir grup öğrenci tarafından başlatıldı. 1993 yılında Sevgililer Günü karşıtı bir kutlama olarak başlayan Bekârlar Günü, bekârların da kendi günlerini kutlaması için ortaya çıktı. Zamanla herkes tarafından benimsenen bir alışveriş çılgınlığına dönüştü. Lüks markalar, Bekârlar Günü alışveriş festivali öncesinde NFT teklifleriyle Çin’in alışveriş Metaverse’üne girdi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds