Ara
Close this search box.

Bakan Uraloğlu: Türkiye’nin küresel e-ticaret merkezi olmaması için hiçbir neden yok

küresel e-ticaret

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Mersin’de düzenlenen PTT A.Ş. Yönetim ve Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, e-ticaretteki gelişmelere değindi. Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Özellikle pandemiyle üstel biçimde büyüyen e-ticaret hacmi, kargo lojistik sektörünü de etkilemiştir. Hızla azalan posta gönderi sayısı sebebiyle uçtan uca e-ticaret kargo teslimatı, PTT için önemli fırsat olarak görünmektedir. PTT’nin geleceği artık e-ticaret kargo taşımacılığındaki varlığına bağlıdır. Bunun için de e-ticaret müşteri talep ve beklentilerini, davranışlarını bilen ve onlara beklentilerinin üzerinde hizmet sunan operasyonel kabiliyeti yüksek, rekabetçi bir yapıya sahip olmak gerekmektedir.”

“Küresel e-ticaret hacminin 6.5 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor”

Küresel e-ticaret hacminin bu yıl 6,5 trilyon dolara ulaşmasının öngörüldüğünü aktaran Uraloğlu, şunları kaydetti:”Ülkemizde e-ticaret alanındaki faaliyetler de dünya geneliyle paralel seyrediyor. Üstelik ülkemizin sahip olduğu stratejik konumuyla küresel ve bölgesel bir e-ticaret merkezi olmaması için hiçbir neden yok. Ülkemizin stratejik konumu, dış politikadaki tutarlı hamleler, e-ticaret altyapısındaki gelişmeler, ekosisteme yönelik hayata geçirdiğimiz regülasyonlar, lojistik sektöründeki iyileştirmeler gibi faktörler, Türkiye’yi e-ticaret için cazip hale getiriyor ve e-ticaret merkezine dönüşmesini daha da hızlandırıyor.”

Uraloğlu, PttAVM’nin 45 binin üstünde tedarikçisi, 56 milyondan fazla ürünü, 16 milyonu aşkın kayıtlı üyesi ve aylık 3 milyon üstünde işlem adedi ile Türkiye’nin en güvenilir ve en büyük e-ticaret platformlarından biri olduğuna da dikkat çekti.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds