Ara
Close this search box.

Walmart’ın alışveriş asistanı üretken yapay zeka ile güncelleniyor

Walmart

Walmart‘ın üretken yapay zeka aracı ile sunulan kişisel asistanının, parti planlamadan bir alanı dekore etmeye kadar ürün ve koleksiyon önerilerinde birçok konuda yardımcı olabilecek araçlara sahip olacağı aktarıldı.

Önümüzdeki haftalarda tüketicilerin kullanımına sunulacak yeni alışveriş asistanının, müşterilerin belirli sorularını yanıtlayabileceği, kişiselleştirilmiş ürün önerileri sunabileceği ve belirli bir ürün hakkında ayrıntılı bilgi paylaşabileceği ifade edildi.

Üretken yapay zeka aracı tanıtıldı

Müşterilerinin daha etkileşimli ve sohbete dayalı bir deneyim yaşamalarına olanak tanımayı hedefleyen Walmart, alışveriş yapanlara arama ve keşfetme aşamasından satın alma işlemine kadar alışveriş deneyiminin tüm aşamalarında yardımcı olacak üretken yapay zeka aracını ve aracın test süreci hakkında bilgi paylaştı. Şirket, gelecek üç özellik arasında bir alışveriş asistanı, üretken yapay zeka destekli arama ve bir iç tasarım özelliğinin yer aldığını söyledi.

Perakende devinin bu özellikleri geliştirmek için hangi yapay zeka modellerini kullandığı bilgisi paylaşılmadı. Ancak çeşitli farklı harici modeller kullanıldığı ve bunların zaman içinde değişebileceği belirtildi.

Yapay zeka aranan ürünlerle alakalı ürün ve ürün koleksiyonu sunabilecek

Walmart‘ın arama aracının, üretken yapay zekanın kullanımıyla bağlamı anlayabileceği ve bir sorguyla alakalı öğelerden oluşan bir koleksiyon oluşturabileceği belirtildi. Örneğin; bir müşterinin düzenleyeceği bir etkinlik için seçeceği tema ile ilgili öneriler ve ürün görüntüleri sunabileceği söylendi.

Perakende devinin yeni yapay zeka arama aracının, müşterilerin çok sayıda ayrı arama yapmak yerine, zamandan tasarruf etmesini sağlayacak şekilde tasarlandığı ifade edildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds