Ara
Close this search box.

Borsa İstanbul’dan ‘Girişim Sermayesi Pazarı’

Girişim Sermayesi Pazarı

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada, ’’Büyümek için ihtiyaç duydukları finansmanı öz kaynakla sağlamak isteyen şirketlerin, sadece nitelikli ve kurumsal yatırımcılara sermaye artırımı yoluyla pay ihraç ederek kaynak temin etmelerini sağlamak ve söz konusu payların Borsamız Pay Piyasası’nda işlem görebilmesi amacıyla Girişim Sermayesi Pazarı oluşturulmuştur.” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, sermaye piyasasından kaynak temin etmek isteyen şirketlerin, Borsa İstanbul Kotasyon Yönergesindeki gerekli koşulları sağlamaları ve Sermaye Piyasası Kurulunun (Kurul) II-16.3 sayılı Payları Girişim Sermayesi Pazarı’nda İşlem Görecek Ortaklıklara İlişkin Esaslar Tebliği çerçevesinde hazırlayacakları izahnamenin Kurul tarafından onaylanması durumunda, ihraç edecekleri payları yatırım kuruluşları aracılığı ile nitelikli ve kurumsal yatırımcılara satabilecekleri belirtildi.

Bu payların Girişim Sermayesi Pazarı‘nda sadece nitelikli ve kurumsal yatırımcılar arasında işlem göreceği bildirildi.

Şirketler, Girişim Sermayesi Pazarı’nda işlem görmeye başladığında halka açık sayılacak

Şirketlerin, Girişim Sermayesi Pazarı‘nda işlem görmeye başladıklarında halka açık sayılacakları, Sermaye Piyasası ve Borsa mevzuatına tâbi olacakları belirtildi. Girişim Sermayesi Pazarı‘nda işlem görmenin, kurumsal yatırımcıların da desteğiyle şirketlerin kurumsallaşmasına katkı sağlayacağı aktarıldı.

Gerekli kurumsallaşma adımlarını tamamlayan ve yatırımlarını gerçekleştirerek büyüyen şirketlerin, halka arza hazır hale gelerek, paylarını bu kez de halka arz etmek için başvuru yapabilecekleri ifade edildi. Şirketlerin bu yeni yapı sayesinde daha erken finansman imkanı bulabilecekleri, büyümelerini ve kurumsallaşmalarını daha sağlıklı bir biçimde gerçekleştirebilecekleri belirtildi.

Borsa İstanbul Kotasyon Yönergesi ve Pay Piyasası Yönergesinde gerekli değişiklikler yapıldığı aktarılarak, güncellenen Kotasyon Yönergesi ve Pay Yönergesi’ne Borsa İstanbul’un kurumsal internet sitesi üzerinden ulaşılabileceği bildirildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds