Ara
Close this search box.

Amazon, üretken yapay zeka hizmeti Bedrock’ı kullanıma sundu

Bedrock
Bedrock, AWS müşterilerinin üretimsel yapay zeka modellerinin üzerine uygulamalar inşa etmelerine ve bunları kendi verileriyle özelleştirmelerine olanak tanıyor. Amazon tarafından yapılan açıklama ile üretken yapay zekanın genel kullanıma açıldığı duyuruldu.
AWS Veri ve Yapay Zekadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Swami Sivasubramanian, “Bu duyurumuz, üretken yapay zekayı yeni kurulan şirketlerden kuruluşlara kadar her işletmenin ve geliştiricilerden veri analistlerine kadar her çalışanın parmaklarının ucuna getiren önemli bir kilometre taşıdır. AWS, yeni yeniliklerle müşterilere daha fazla güvenlik, seçenek ve performans sunarken aynı zamanda veri stratejilerini işletmeleri genelinde sıkı bir şekilde hizalamalarına yardımcı olarak üretken yapay zekanın dönüştürücü potansiyelinden en iyi şekilde yararlanabilmelerini sağlıyor” dedi.

Üretken yapay zeka genel kullanıma açıldı

Amazon Bedrock‘ın artık daha fazla müşterinin üretken yapay zeka uygulamaları oluşturmasına ve ölçeklendirmesine yardımcı olmak için genel kullanıma sunulduğu belirtilerek, kapsamlı özellikleri sayesinde müşterilerin, çeşitli üst düzey temel modelleri kolayca deneyebileceği ve bunları kendi özel verileriyle özel olarak özelleştirebileceği aktarıldı.
Ayrıca üretken yapay zekanın, herhangi bir kod yazmadan seyahat rezervasyonu ve sigorta taleplerinin işlenmesinden reklam kampanyaları oluşturmaya ve envanter yönetimine kadar karmaşık iş görevlerini yürüten yönetilen aracılar oluşturmak gibi farklı yetenekler sunduğu ifade edildi.

Meta’nın Llama 2 modeli Bedrock’a geliyor

Üretken yapay zekanın sunucusuz olması ile müşterilerin herhangi bir altyapıyı yönetmesi gerekmediği ve halihazırda aşina oldukları AWS hizmetlerini kullanarak üretken yapay zeka yeteneklerini uygulamalarına güvenli bir şekilde entegre edip dağıtabilecekleri açıklandı. Güvenlik ve gizlilik göz önünde bulundurularak tasarlanan Amazon Bedrock‘ın, müşterilerin hassas verileri korumasını kolaylaştırdığı belirtildi.
Amazon, üretken yapay zekaya Meta’nın yeni nesil LLM’si Llama 2’nin geleceğini bildirdi. AWS altyapısında hızlı yanıt verecek şekilde optimize edilen Bedrock aracılığıyla sunulan Llama 2 modellerinin, diyalog kullanım durumları için ideal olduğu ifade edildi.

Bedrock için ücretsiz eğitim yayınlandı

İnsanların üretken yapay zekayı kullanmaya başlamalarını sağlayan dijital, isteğe bağlı eğitim kursları koleksiyonlarına ücretsiz olarak Amazon Bedrock Getting Started kursu eklediklerini açıklayan şirket, bu bir saatlik kursla geliştiricilere ve teknik kitleye üretken yapay zekanın avantajlarının, özelliklerinin, kullanım örneklerinin ve teknik konseptlerinin tanıtılacağını söyledi.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds