Ara
Close this search box.

Turkish Cargo yeni markası Widect ile e-ticaret lojistiği hizmetleri sunacak

Widect

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamada, ‘Wide-direct-connect’ söylemiyle ortaya çıkan Widect‘in, sağladığı geniş uçuş ağı ve doğrudan bağlantı imkanlarıyla Türkiye’nin uluslararası ekspres pazarındaki potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediği belirtildi.

Şirketin, THY’nin geniş uçuş ağı ve Turkish Cargo’nun lojistik uzmanlığını birleştirerek kapsamlı çözümler sunmayı amaçladığı ifade edildi. Yeni marka ile kapıdan toplama, ihracat gümrüklemesi, hava kargo, ithalat gümrüklemesi, kapıya teslim, iade süreçleri, depolama hizmetleri ve e-ticaret sektörünün ihtiyacı olan tüm lojistik gerekliliklerin sağlanacağı uçtan uca bir hizmet verileceği söylendi.

Widect, 2024’ün ilk çeyreğinde hizmet vermeye başlayacak

Widect‘in, e-ticaret lojistiği için aktarma merkezi İstanbul’un avantajını kullanarak hızlı ve kaliteli servisi optimum maliyetlerle sağlayacağı belirtilerek, Türkiye çıkışlı e-ticaret lojistiği için güvenilir bir çözüm ortağı olmayı hedeflediği ve mikro ihracatı da destekleyeceği aktarıldı. Şirketin, faaliyetlerine 2024 yılının ilk çeyreğinde başlayacağı bildirildi.

‘Ülkemizi e-ihracat hedefi olan toplam ihracatın yüzde 10’una eriştirmeyi amaçlıyoruz’

THY tarafından yapılan açıklamada THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın değerlendirmeleri yer aldı. Bolat, lojistik ve hava kargodaki uzmanlıklarını e-ticaret için özelleştirilmiş çözümlerle ve inovasyonla birleştirdikleri yeni markaları Widect‘i duyurmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bolat, “Widect‘i dinamik ve büyüyen e-ticaret sektöründe iş birliğini artırmak ve e-ticaret ekosistemini genişletmek için önemli bir itici güç olarak görüyoruz. Bugüne kadar gördük ki Türk Hava Yolları’nın bir ülkeye uçuş başlatması, ilgili ülkeyle olan ticaret hacminin artmasına önemli katkılar sunmaktadır. Bu yaklaşım ile ülkemiz ihracatçısına ihtiyacı olan çözümleri sunmak, yeni pazarları ulaşılabilir kılmak, bu sayede yeni fırsatlar oluşturmak ve ülkemizi e-ihracatın toplam ihracat içerisinde yüzde 10’a ulaşma hedefine eriştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds