Ara
Close this search box.

Dünyanın en iyi şirketleri belli oldu

Dünyanın en iyi şirketleri

Statista, TIME Dünyanın En İyi Şirketleri listesini oluşturmak için şirketleri üç temel konuya göre değerlendirdi. Değerlendirilen konular; çalışan memnuniyeti, gelir artışı ve sürdürülebilirlik olarak açıklandı.

TIME Kıdemli Editörü Emma Barker Bonomo, “Okuyucularımıza bugün hayatlarında rol oynayan birçok şirketi daha iyi anlamalarına yardımcı olacak bu bilgilendirici sıralamayı sunmak için TIME’ın editoryal uzmanlığını, Statista’nın yetkili veri toplama ve analiziyle birleştirmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Dünyanın en iyi şirketi Microsoft oldu

Dünyanın En İyi Şirketleri‘ listesinde ilk sıralarda yer alan şirketler teknoloji şirketleri oldu. Dünyanın en iyi şirketleri listesinde ilk sırada Microsoft yer alırken, onu takip eden şirketler sırasıyla Apple, Google’ın çatı şirketi Alphabet ve Meta oldu.

Sürdürülebilir ve çevre dostu yaklaşımlar ile eşitlikçi koşullar şirket başarısını etkiliyor

Teknoloji şirketlerinin karbon emisyonlarını azaltma ve sosyal yönetişim ilkelerine bağlılık konularında ön plana çıktıkları belirtilerek, çalışan mutluluğunu sağlama konusundaki dikkatlerinin de bu şirketlerin başarılarına katkıda bulunduğu söyleniyor. Teknoloji şirketlerinin, finansal açıdan güçlü bir konumda bulunmalarının yanı sıra, çevre dostu uygulamalarıyla da çevresel sürdürülebilirlik konusunda öncü bir rol oynadıkları ifade ediliyor. Ayrıca, şirketler içerisinde fırsat eşitliği sunulduğu söylenerek, kadın yöneticilere sunulan fırsatlarla cinsiyet eşitliği konusunda da örnek oldukları belirtildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds