Ara
Close this search box.

TikTok, Google arama sonuçlarını platformuna taşımak istiyor

TikTok

TikTok’un platform için Google arama çubuğu entegrasyonu ile arama sonuçlarını kullanıcılarına ulaştırmak üzere çalışmalar yapıyor. Platformun, aktif olarak Google arama merkezli sonuçları kendi uygulama içi arama sonuçlarına entegre etmenin testlerini sürdürdüğü söylendi. Ancak bu özellik hakkında henüz Google veya TikTok’tan detaylı açıklamanın gelmediği belirtildi.

TikTok’ta internetteki diğer içerikler de görüntülenebilecek

Platformun arama sayfasına eklenecek yeni Google arama çubuğu entegrasyonu ile birlikte kullanıcıların uygulama içi sonuçların dışında Google sonuçları çerçevesinde internetteki diğer içerikleri de görüntüleyebileceği aktarıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, bazı kullanıcılarda görülmeye başlayan Google özelliğinin birkaç pazarda test edilen üçüncü taraf entegrasyonlardan biri olduğu belirtildi.

Platformun kullanımına yönelik güncellemeler sürüyor

TikTok’un kullanıcılarının ve özellikle genç kullanıcı kitlesinin, platformu haber aramak, araştırma yapmak veya restoran aramak gibi çok çeşitli aramalarla, arama motoru gibi kullandığı söyleniyor. Bu kullanım biçiminin artış göstermesi ile birlikte platform bazı güncellemeler yaptı. Geçtiğimiz hafta yapılan bir güncelleme ile bazı arama sonuçlarına Wikipedia bilgilerinin eklendiği ve arama sonuçlarında bu bilgilerin görülebildiği belirtildi.

TikTok sözcüsü Zachary Kizer tarafından da şirketin kullanıcılara uygulama içinde doğrudan bilgi sunmak için Wikipedia ile iş birliği yaptığı doğrulanmıştı. Ayrıca platformda arama işlevine başka özellikler de eklendiği, örneğin; IMDB ile yapılan bir iş birliği ile içerik oluşturucuların videolarında filmlere ve TV şovlarına bağlantı verebildiği ifade edildi.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds