Ara
Close this search box.

Çin ve ASEAN’dan sınır ötesi e-ticaret projeleri

sınır ötesi e-ticaret

Çin-ASEAN iş birliği ile sınır ötesi e-ticaret fırsatlarının değerlendirildiği ve Çin ile ASEAN üyeleri arasında gerçekleştirilecek projeler olduğu aktarıldı. Etkinliğe, Çin’den ve ASEAN üyesi ülkelerinden 300’den fazla hükümet temsilcisinin, uzman ve akademisyenlerin, sektör temsilcilerinin ve e-ticaret platformu şirketlerinin katıldığı belirtildi.

Etkinlikte, yeni hizmetler ve projeler tanıtıldı. Bu yeni hizmet ve projeler arasında Çin ve ASEAN işletmelerinin artan sınır ötesi e-ticaret hizmet ihtiyaçlarına çözüm sağlamak için bir hizmet merkezinin açılması yer alıyor. Ayrıca, dijital e-ticaret yeteneğinin eğitimini hızlandırmayı ve iş birliğini teşvik etmeyi amaçlayan Çin-ASEAN dijital ekonomi endüstri parkı e-ticaret değişim merkezinin de açılacağı belirtildi. 

Artan sınır ötesi e-ticaret talebinin karşılanması için iş birliği

Yeni programların, Çin-ASEAN serbest ticaret anlaşmasının 3.0 versiyonunun oluşturulması ve Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklığın uygulanmasıyla Çin ile ASEAN arasında artan sınır ötesi e-ticaret talebinin karşılanmasına yardımcı olacağı ifade edildi. İş birliğinin yeni bir aşamaya taşınacağı aktarıldı.

Çin ve ASEAN üyelerinin e-ticarette büyüme gösterdiği belirtilerek, son yıllardaki genel eğilimin, sınır ötesi e-ticarette ürün çeşitliliğinin artması olduğu ve bu artışla büyüme göstermek olduğu söylendi.

Güneydoğu Asya’da sınır ötesi e-ticaret gelişiyor

Son yıllarda, Çin’in güneyinde yer alan özerk bölge Guangxi’nin de sınır ötesi e-ticaretin güçlü bir şekilde geliştiği belirtilerek; özerk bölgedeki 12 şehrin ulusal kapsamlı pilot bölgeler olarak onaylandığı belirtildi. 

Ek olarak Guangxi’nin, ASEAN bölgesini hedefleyen sınır ötesi e-ticaret lojistik sistemi ve merkezinin inşasını hızlandırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiği ve Tayland ve Vietnam’da 20 adet yurt dışı deposu kurduğu bildirildi.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds