Ara
Close this search box.

Güney Afrika’da e-ticaret destekleniyor

e-ticaret

Toplantıda SACU bölgesi içerisinde e-ticarete ilişkin bölgesel bir çerçevenin geliştirilmesi gerektiği belirtildi. Bölgede e-ticaret üzerinde çalışmayı ilerletmeye yönelik yöntemler tartışılarak, bölgesel düzeyde elektronik ticaretin geliştirilmesi için dikkate alınması gereken temel unsurlar ele alındı. Güney Afrika’da sınır ötesi e-ticaretin desteklenmesinin önemi vurgulanarak, SACU üye devletleri için e-ticaretteki fırsatlar görüşüldü.

SACU Başkanı ve Lesotho Ticaret Bakanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Tsireletso Mojela, “Görüşmelerimiz, SACU’nun sınır ötesi ticarette değişen ortamı ele almaya yönelik politika ve pratik müdahalelerin güçlendirilmesine fayda sağlayacaktır. SACU’nun Ortak Gümrük Alanında e-ticaretin kolektif olarak nasıl kolaylaştırabileceğine yardımcı olacak içgörüler elde edilmelidir.” dedi.

Commonwealth, üyelerinin küreselde rekabet güçlerini geliştirmelerini destekliyor

Yapılan toplantı ile Commonwealth’in Ticari Rekabet Edebilirlik Bölümü’nün, üye ülkelerinin küresel ticari rekabet güçlerini geliştirmelerini destekleme çabalarının bir parçası olduğu, aynı zamanda Commonwealth Trade tarafından üzerinde mutabakata varılan kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dijital geleceğe geçişte tüm üye ülkeleri destekleme taahhüdünün somutlaştırıldığı belirtildi.

Commonwealth Sekreterliği Ticaret, Okyanuslar ve Doğal Kaynaklar Bölümü Kıdemli Direktörü Paulo Kautoke, “Üye devletlerimizin ortaya çıkan dijital altyapı ve e-ticaret fırsatlarından yararlanmaya devam etmesini sağlamak için Sekreterlik, elektronik ticaretin Commonwealth genelinde genişlemesini engelleyen zorlukları ele almaya ve gelişen dijital teknolojilerin genişlemesini sağlamaya kararlıdır.” diye konuştu.

UNCTAD, Güney Afrika’da e-ticareti desteklemeye hazır

UNCTAD Dijital Ekonomi Kapasite Geliştirme Bölüm Başkanı Cecile Barayre-El Shami, konuşmasında şunları söyledi: “UNCTAD, e-ticaret ve dijital teknolojilerin potansiyelinden daha fazla yararlanmak için bu yolda SACU’yu desteklemeye hazır.” dedi.

Toplantıda ayrıca Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Dünya Gümrük Örgütü (WCO), Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyonu (UNECA) gibi diğer uluslararası kuruluşların yanı sıra, Türkiye’den temsilcilerin de deneyimlerini paylaştığı belirtildi. 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds