Ara
Close this search box.

WhatsApp uygulama içinde daha iyi bir alışveriş deneyimi için yeni aracını tanıttı

WhatsApp

Şirket tarafından yapılan açıklamada, işletmelerin kullanıcılara daha fazla deneyimi sohbetten ayrılmadan sunabilmesi için Flows’un kullanıma sunulduğu ve bu yeni özellikle işletmelerin, kullanıcılara farklı ihtiyaçları destekleyen zengin menüler ve özelleştirilebilir formlar sunabilecekleri aktarıldı.

Yeni özellik Flows’un önümüzdeki haftalarda WhatsApp Business Platform’u üzerinden dünyanın her yerindeki işletmelerin kullanımına sunulacağı belirtildi. Yeni özelliğin şu anda farklı işletmeler üzerinden test edildiği ifade edildi.

Flows ile satın alma sohbet içerisinde tamamlanabilecek

Flows ile kullanıcıların uygulama içerisinden ayrılmadan işletmelerin sunduğu hizmetlerden yararlanabileceği söylendi. Kullanıcıların yeni özellik ile rezervasyon yapabileceği, yemek sipariş edebileceği, randevu alabileceği ve ürün özelleştirmesi yapabileceği aktarıldı. Şirket, bir satın alma işlemini doğrudan sohbette tamamlamayı kolaylaştırdıklarını ifade etti.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Müşteri hizmetlerini ve insanlara sağladıkları diğer teklifleri iyileştirmek için işletmelere yönelik özellikler geliştirmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz ve bu yeni güncellemelerin bağlantı kurmaya, ilişkiler kurmaya ve daha fazlasını yapmaya nasıl yardımcı olduğunu duymak için sabırsızlanıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

WhatsApp’ta Meta onaylı işletmeler olacak

Kullanıcıların doğru işletmeyle sohbet ettiklerini bilmelerine yardımcı olmak için Meta’dan doğrulama alma özelliğinin yakında işletmelere sunulacağı aktarıldı. Meta Verified özelliğinin, bir web aramasıyla kolayca bulunabilen özel bir WhatsApp sayfası oluşturma ve birden fazla çalışanın müşterilere yanıt verebilmesi için çoklu cihaz desteği gibi ek premium özelliklerle birlikte geleceği belirtildi.

‘E-ticaret odaklanmak istediğimiz en büyük sektörlerden biri’

Meta’nın Ticari Mesajlaşmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nikila Srinivasan, “Alışveriş ve e-ticaret, odaklanmak istediğimiz en büyük sektörlerden biri. Amaç, işletmelerin ve insanların sohbet başlığında çok daha fazlasını yapabilecekleri şekilde ticari mesajlaşmayı mümkün kılmak. Zengin deneyimler oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Srinivasan, Flows’un şu anda e-ticaret işletmeleri tarafından kullanılabileceğini ancak WhatsApp‘ın diğer işletme türleri için de zengin deneyimler oluşturmak istediğini dile getirdi.

WhatsApp Business uygulamasının bu yılın başlarında aylık 200 milyon aktif kullanıcıya ulaştığı açıklanmıştı. Şirket, haziran ayında duyurduğu satıcılara yönelik kişiselleştirilmiş mesajlar özelliğini de test etmeye başladığını duyurdu. Bu özelliğin, işletmelerin belirli müşterilere indirim veya teklif gibi özel mesajlar göndermesine olanak tanıyacağı aktarıldı.

 

 

 

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds