Ara
Close this search box.

Sıfır emisyonlu teslimat talebini karşılamak için elektrikli araçlar kullanılıyor

sıfır emisyonlu teslimat

Almanya’dan Liefergrun, İngiltere’den Zedify ve Packfleet ve New York merkezli DutchX gibi şirketlerin, perakendecilerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim ve emisyon azaltma hedeflerine ulaşma ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunduğu belirtildi. Paylaşılan verilere göre, sıfır emisyonlu dağıtım girişimleri toplu olarak şu ana kadar yaklaşık 1 milyar dolar değerinde sipariş teslim etti.

Teslimatlar için kendi yönlendirme teknolojilerini kullanan küçük ama hızla büyüyen bu girişimlerin, rekabetçi bir pazarda fiyatları düşük tutarken aynı zamanda ölçeklerini büyütmek zorunda oldukları hatırlatılarak, bu durumun onları satın alma hedefi haline getirebileceği söylendi.

Lojistik firmaları sıfır emisyonlu teslimat için hazırlık yapıyor

Lojistik sektöründe yer alan büyük firmaların sıfır emisyonlu teslimat için hala hazırlıklarını sürdürdükleri belirtilerek, ilerleyen dönemde pazar payını ele geçirmeyi amaçladıkları aktarıldı.

FedEx’in sıfır emisyonlu teslimat filosu için 2040 yılını hedeflediği, Deutsche Post DHL Group’un 2030 yılına kadar filosunun yüzde 60’ını elektrikli araçlardan oluşturma hedefleri olduğu paylaşıldı. Amazon’un 2030 yılına kadar 100 bin elektrikli kamyonu hizmete sokmayı planladığı ve United Parcel Service’in, teslimat araçlarının yüzde 40’ının 2025 yılına kadar alternatif yakıtla çalışmasını hedeflediği belirtildi.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds