Ara
Close this search box.

Walmart, alışveriş sezonu öncesi hazırlıklara başladı

Walmart

Walmart‘ın alışveriş sezonu öncesinde ve süreç boyunca 2019 yılında geliştirdiği ve kullanımını sürdürdüğü yazılımını kullanacağı belirtildi. Makine öğrenimi algoritmasının, online ve offline mağazalarda envanter ihtiyaçlarını tahmin etmek için çeşitli modelleri ve her mağazanın geçmiş satış verilerini kullandığı aktarıldı.

Şirketin, yazılım ile stoklarını kontrol altında tutmaya çalıştığı söylenerek, stok fazlasının geçen yıl şirketin kar durumunu etkilediği belirtildi. 

Stok seviyeleri kar marjlarını etkiliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde, önümüzdeki alışveriş sezonunun, son beş yılın en yavaş sezonu olacağı tahminleri öne sürülürken, bu durumun perakendecilerin stoklara ilişkin hazırlıklarını çok önemli hale getirdi ifade ediliyor. Bir yıl önce, enflasyonun yükselişi ve tedarik zinciri sorunlarının hafiflediğinde, Walmart‘ın 60 milyar doların üzerinde stoku olduğu hatırlatılarak; bu stokun da müşteri talebinin çok üzerinde olduğu belirtildi.

Stok fazlalığının, ürünlerde keskin bir indirim yaparak kar marjlarını aşındırmasına yol açarak, bu durumun perakende devinin çeyrek dönem karında yüzde 25’lik bir düşüşe yol açtığı ifade edildi.

Walmart CEO’su Doug McMillon, tüketicilerin talebini tahmin etmek için algoritmaların ve robot teknolojisinin kullanmasının önemli olduğunu söyleyerek, “Bu teknolojiler, geçen yıl bizim için işler dramatik bir şekilde değiştiğinde yapmamız gereken ayarlamaları yapmamıza sına yardımcı oldu.” diye konuştu. McMillon, stokların şu anda iyi durumda olduğunu ve alışveriş sezonunun oldukça iyi olacağını düşüncesini ifade etti.

Walmart’ın sorunlarını çözmek için yazılım programları geliştiriliyor

Yöneticiler, genel olarak Walmart‘ın hedefinin, işletme karının satışlarından daha hızlı artmasını sağlayacak şekilde mağazalarını yönetmek olduğunu söyledi. Walmart‘ın Teknolojiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hari Vasudev, şirketin sorunlarından bazılarını çözmeye yönelik yazılım programlarının geliştirildiğini ifade etti. Vasudev, algoritmaların ne kadar çok veri ile beslenirse tahminlerinin de o kadar doğru olacağını belirtti.

Vasudev, yazılımın çalışanları teslim alma ve teslimat için çevrimiçi siparişleri toplarken en hızlı rotayı kullanmaya yönlendirdiğini söyledi. Çalışanların ABD’deki mağazalarda birbiri ardına yakın olan ürünleri seçerek siparişleri ortalama iki dakikadan daha kısa sürede hazırlamalarına yardımcı olduğunu belirtti.

Walmart‘ın çevrimiçi teslim alma ve teslimat siparişlerindeki yıllık bileşik büyümenin son üç yılda yüzde 50 olduğu ve bu büyümenin, e-ticaret büyümesinin en büyük bileşeni olduğu aktarıldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds