Ara
Close this search box.

Avrupa’da çevrimiçi moda pazarı, 2022’de 122 milyar Euro’luk hacim oluşturdu

Çevrimiçi moda

Çevrimiçi moda ve güzellik pazarının 2022’den 2026’ya kadar yüzde 18 büyümesi bekleniyor. Enflasyonun ve tedarik zincirindeki aksaklıkların neden olduğu düşük tüketici harcamaları nedeniyle 2026 yılına kadar öngörülen yüzde 18’lik büyümenin yavaş gerçekleştiği belirtildi.

Moda sektörünün 2022 yılında istikrara kavuştuğu ancak ikinci el modada hala büyüyen bir pazar olduğu aktarıldı. 2026’daki online moda satışlarının neredeyse altıda birinin ikinci el moda pazarında tüketiciden tüketiciye yeniden satış platformlarından gelmesi bekleniyor.

2022’de toplam çevrimiçi perakende hacmi 729 milyar Euro

Toplam çevrimiçi B2C perakende pazarının geçen yıl Avrupa’da 729 milyar Euro’luk satış gerçekleştirdiği bildirilerek, moda ve güzellik kategorisinin bu toplamın yüzde 17’sini oluşturduğu belirtildi. Çevrimiçi moda pazarının 122 milyar Euro’luk bir hacme ulaştığı ve bu hacmin 45 milyar Euro’luk kısmının sınır ötesi e-ticaret ile gerçekleştiği aktarıldı.

Yeniden satış platformlarının pazar payı artacak 

Tüm çevrimiçi moda işlemlerinin yaklaşık olarak yarısının pazaryerlerinde tamamlandığı ve yüzde 12’sinin C2C yeniden satış platformları tarafından oluşturulduğu aktarıldı. Bu yeniden satış platformlarının da yer aldığı yeniden satış pazar payının önümüzdeki yıllarda artacağı beklentisi paylaşıldı.

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds