Ara
Close this search box.

WhatsApp’ta reklam yayınlanacağı iddiası reddedildi

WhatsApp

Financial Times’da yer alan bir habere göre Meta’daki bazı ekiplerin, WhatsApp ana ekranındaki kişilerle yapılan konuşma listelerinde reklam gösterimini araştırdığı iddia edildiWhatsApp tarafından yapılan açıklama ile bu konu üzerinde test yapılmadığı, üzerinde çalışılmadığı ve bununla ilgili herhangi bir planın bulunmadığı belirtildi.

WhatsApp yöneticisi iddiayı yalanladı

WhatsApp Üst Yöneticisi Will Catchcart sosyal medya hesabı X’te yaptığı paylaşımla iddiayı yalanladı. Catchcart, paylaşımında, Financial Times’ın haberi paylaştığı gönderisini alıntılayarak, FT’nin bu haberi yanlıştır. Bunu yapmıyoruz.” dedi.

Meta’nın dünya çapında 2 milyardan fazla insan tarafından günlük olarak kullanılan hizmetten para kazanmanın yollarını keşfetmek amacıyla  uygulamaya reklam getireceği iddiaları dönem dönem gündeme geliyor. Ancak Meta şu ana kadar uygulamada reklam gösterme fikrini gerçekleştirmedi ve bunun yerine, satıcılara yönelik belirli hizmetler için ödeme yapmalarını gerektiren WhatsApp Business uygulamasını kullanıma sundu. Business uygulamasının da aylık 200 milyondan fazla aktif kullanıcıya ulaştığı bildirildi.

Şubat ayında Meta, geliri artırmayı amaçlayan bir hareketle uygulamanın business modelindeki fiyatlandırma yapısında ve mesajlaşma kategorilerinde değişiklikler yaptığını duyurdu. Bu kategoriler arasında yardımcı program, kimlik doğrulama (tek seferlik geçiş kodları göndermek için), pazarlama ve kullanıcı tarafından başlatılan hizmet görüşmeleri yer alıyordu.

Geçen yıl şirketin üçüncü çeyrek kazanç planında, Meta CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp‘a tıkla reklamlarının yıllık yüzde 80 büyümeyle 1,5 milyar dolarlık yıllık gelir oranına ulaştığını belirtti. Şirketin yakın zamanda satıcılar için kişiselleştirilmiş mesaj modelleri sunmayı planladığı aktarıldı.

Kullanıcı tepkileri nedeniyle reklam planlarında hassas davranılıyor

Meta’nın popüler mesajlaşma uygulamasında reklam göstermeyi belirli dönemlerde gündeme getirdiği ancak bu planların hiçbir zaman gerçekleştirilmediği belirtildi. Uygulamada reklam yayınlanma planlarına kullanıcıların tepki göstermesi nedeniyle şirketin bu konuda hassas davrandığı ifade ediliyor.

 

 

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds