Ara
Close this search box.

Çin, 16 tane e-ticaret tanıtım üssü açacak

e-ticaret

Elektronik ticaret konusunda düzenlenen bir konferansta konuşma yapan Çin Ticaret Bakanı Yardımcısı Chen Chunjiang, dijital ekonominin Çin modernizasyonu için güçlü bir ivme sağladığını belirterek, e-ticaret sektörünün, ekonomi ve ülkenin kalkınmasında oynadığı hayati rolün altını çizdi.

Chunjiang, elektronik ticaret sektörünün dijital ekonomideki en büyük gelişme ölçeğine ve en geniş kapsama alanına sahip olduğunu belirtti. Chen Chunjiang, Çin’in elektronik ticaret sektörünün, ölçeği büyütülmüş ve geliştirme kalitesi iyileştirilmiş yenilikçi bir gelişmeye tanık olduğunu sözlerine ekledi.

Çin’de e-ticarete bağlı sektörler 70 milyon istihdam yarattı

Resmi verilere göre, Çin’in dijital ekonomisi ilk kez 2022 yılında 50 trilyon yuanı ( yaklaşık 6 trilyon 960 milyar doları) aşarak, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 41,5 oranına karşılık geldi. Ayrıca ülkenin elektronik ticarete bağlı sektörlerinin yaklaşık 70 milyon istihdam yarattığı ve çevrimiçi perakende satışlarının ulusal çapta hacminin, art arda on yıl dünyada ilk sırayı aldığı belirtildi.

E-ticaret sektörü ve girişimler desteklenecek

Çin’in, reel ekonominin kalkınmasını teşvik amacıyla, ulusal e-ticaret tanıtım üslerinin rollerini tam anlamıyla oynamalarına olanak vereceği, elektronik ticaret sektörü dallarını ve uluslararası rekabet avantajlarına sahip girişimleri destekleyeceği aktarıldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds