Ara
Close this search box.

Amazon gelirleri tahminlerin üstünde gerçekleşti

Amazon

İkinci çeyrekte Amazon‘un gelirinin, ekonomistlerin tahminlerini aşarak 134,4 milyar dolara ulaştığı açıklandı. E-ticaret devinin geçen yılki ekonomik görünümünün iyileşme gösterdiği ve bir yıl önceki 2 milyar dolarlık zarardan sonra 6.7 milyar dolarlık üç aylık kar elde ettiği belirtildi. Bu karın, şirketin bir yıldan uzun süredir elde ettiği en büyük kar olduğu açıklandı.

2023 Amazon Prime Day’de 375 milyon ürün satıldı

Amazon’un ikinci çeyrek sonuçlarına göre gelir artışı bildirmesinde, Prime Day kampanyasının etkisi olduğu ifade ediliyor. Bu yılki Prime Day kampanyasının satın alınan 375 milyon ürünle şimdiye kadarki en büyük kampanya olduğu söylendi.

Amazon’un bulut hizmeti ve reklam gelirleri arttı

E-ticaret yönüyle bilinmesine rağmen, şirketin mali sonuçlarının Amazon Web Servisleri (AWS) adı verilen bulut bilişim işi ve reklamcılık gibi birimler tarafından da etkilendiği belirtildi.

AWS’nin, 21.8 milyar dolar gelir tahminlerini aşarak 22.1 milyar dolar gelir elde ettiği açıklandı. AWS satışlarının, yıllık yüzde 12 artarak istikrar kazandığı, reklam gelirlerinin ise bir önceki yıla göre yüzde 22 arttığı belirtildi.

Amazon’un işten çıkarma operasyonları ve maliyetleri düşürme girişimlerinin ardından gelen tahminleri aşan gelir oranı, e-ticaret devinin başarılı bir operasyon yürüttüğü yorumlarına yol açtı. Şirketin, analistlerin beklediğinin neredeyse iki katı olan 6,7 milyar dolarlık üç aylık kar bildirdiği belirtildi.

E-ticaret satış gelirlerinin artırılması hedefleniyor

Amazon CEO’su Andy Jassy, ​​analistlere verdiği demeçte, şirketin daha uzun vadede, yıllık 35 milyar dolarlık işletmeler arası e-ticaret satışlarındaki bir birimi 100 milyar dolara dönüştürmeyi hedeflediğini söyledi.

Amazon CEO’su Jassy, yaptığı açıklamada, “AWS büyümemiz istikrar kazandı.” dedi.

2023’ün ikinci yarısında gelir artışının sürmesi bekleniyor

Analistler, Amazon’un beklentileri aşan gelir kazancının, şirketin geniş ve güçlü ekosistemi ile bağlantılı olduğu yorumunda bulundular.

2023 yılının ikinci yarısı için analistler, piyasada daha geniş büyüme işaretleri olduğunu söyleyerek, Amazon’un 2023’ün ikinci yarısında beklenenden daha iyi bir performans sergileyeceği tahminlerinde bulundular.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds