Ara
Close this search box.

Putin’den doğal gaz için e-ticaret platformu formülü

e-ticaret

Rusya – Afrika zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Putin, Türkiye’de doğal gaz merkezi kurulmasının gündemde olduğunu aktardı.

Putin, söz konusu planın hala gündemlerinde olduğunu belirterek, “Açıklığa kavuşturmak istiyorum ki, bu petrol ve petrol deposu değil, bu gaz. Türk dostlarımız da biliyor, elektronik ticaret platformu oluşturmaktan bahsediyoruz. Orada büyük miktarlarda gaz depolamayacağız. Böyle bir e-ticaret platformunu organize etmek için uygun bir yer. Çünkü Türkiye, Avrupa için bir transit ülkesi haline geldi.” dedi.

Putin, Türkiye’nin bir transit ülke olarak rolünü artırma eğiliminde olduğunun altını çizerek, doğal gaz bağlantısının kesilmesi halinde diğer ülkelerin enerji güvenliğini sağlamak için düşünmeye başlayacağını anımsattı.

Çarşamba günü telefon görüşmesi gerçekleştirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşme planına ilişkin bilgi veren Rus lider, kendisinin Türkiye’ye giderek veya Erdoğan’ın Rusya’ya gelerek yüz yüze görüşme konusunda daha önce anlaştıklarını ifade etti.

Yüz yüze görüşmeden önce de Erdoğan ile telefonla görüşmeyi planladıklarını aktaran Putin, “Telefonla görüşmek istedik. Çarşamba günü konuşmak için anlaştık. Konuşup karar vereceğiz.” diye konuştu.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds