Ara
Close this search box.

Shopify, geliştirdiği yapay zeka aracını tanıttı

shopify

Shopify, yılda iki kez düzenlediği Editions konferansında, Shopify‘ın üretken yapay zeka süreçlerini geliştiren markası Shopify Magic kapsamında genişletilmiş bir dizi özelliği duyurdu.

Shopify, kullanıcılarına yapay zeka destekli yeni özellikler sundu

Shopify Magic’in, satıcıların müşterileri ile konuşma geçmişlerine ve mağaza politikalarına göre uyarlanmış yanıtlar sağlayabileceği ve blog gönderisi, ürün açıklaması ve pazarlama e-postası içeriği oluşturabileceği açıklandı. Ayrıca, Sidekick adlı yeni bir chatbot benzeri yapay zeka aracının, satıcıların işle ilgili verecekleri kararlarla ilgili soruları veya istemleri anlayabildiği ve yorumlayabildiği belirtildi.

“Yapay zekanın gücünü her büyüklükteki işletme için erişilebilir hale getirmeye kararlıyız”

Shopify‘ın Yapay Zeka Ürün Başkanı Miqdad Jaffer, TechCrunch’a verdiği demeçte, “Güç sağladığımız işletmeleri teknolojinin en ileri noktasında tutmanın bizim sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Jaffer, yapay zeka ve girişimciler için hala keşfedilmemiş çok fazla potansiyel olduğunu söyledi. Jaffer, “Yapay zekanın gücünü her büyüklükteki işletme için erişilebilir hale getirmeye kararlıyız.” ifadelerini kullandı.

Jaffer, yeni Shopify Magic özelliklerinin OpenAI’nin ChatGPT’si gibi mevcut büyük dil modelleri (LLM’ler) ile eşleştirilen satıcı iş verileri de dahil olmak üzere tescilli Shopify verilerinin bir kombinasyonu tarafından desteklendiğini belirtti.

Yapay zeka, satıcılara iş süreçleri hakkında fikirler verecek

Shopify Magic’in, bu verilerden ve bu modellerden yararlanarak artık tatiller, iş dönüm noktaları ve kampanya fikirleri gibi etkinlikler için blog gönderileri oluşturabildiği ve satıcılara ses tonunu özelleştirme ve içeriği farklı dillere çevirme olanağı sunduğu aktarıldı.

Ek olarak, Magic’in artık müşteri e-postaları için yalnızca birkaç kelimelik istemlerden içerik oluşturabildiği, otomatik olarak haftalık haber bültenleri, duyurular ve daha fazlasını yazabildiği belirtildi.

Jaffer, büyük dil modellerinin doğru olmayan, hatta önyargılı ve zehirli içerik yazma eğilimi göz önüne alındığında, platformun satıcılarına Magic’teki kopyayı yayınlanmadan önce inceleme şansı verildiğinin altını çizdi.

Ek bir güvenlik önlemi olarak, Shopify‘ın yapay zeka özelliklerinin herhangi bir Shopify üretim sisteminde yazma veya değişiklik yapmasına asla izin verilmediğini de sözlerine ekledi.

‘Sidekick, Shopify’ın tamamını bilmek ve anlamak üzere eğitildi’

Shopify Magic markası ile beraber kullanıcılara sunulan en yeni özellik olan yapay zeka aracı Sidekick’in chatbot benzeri bir modelde geliştirildiği açıklandı. Jaffer, “Sidekick gibi özellikler, satıcılarımızın ihtiyaçlarına göre uyarlamak ve bu ihtiyaçlara göre hareket etmek için sürekli olarak gelişiyor.” dedi.

Jaffer Sidekick’i, Shopify‘ın tamamını bilmek ve anlamak üzere eğitilmiş, sohbete dayalı bir yapay zeka asistanı olarak tanımladı.

Platformun kullanıcılarına sunduğu Sidekick aracının ‘Yılbaşı indirimi için nasıl indirim ayarlarım?’ gibi soruları anlayabildiği ve satış belgelerindeki bilgileri özetleme ve temel ürün araştırması yapma gibi görevleri yerine getirebildiği belirtildi.

Ayrıca Sidekick’e, bir satıcının en çok satan ürünlerini gösteren raporlar oluşturmak veya bir satıcıyı bir e-posta kampanyası düzenleme eğitiminde gezdirmek gibi belirli yapılacak işleri gerçekleştirme talimatı verilebileceği aktarıldı.

Sidekick aracının Shopify ticari mağaza tasarımlarını değiştirme yetkisine de sahip olabileceği bilgisi paylaşılarak, Sidekick’in bir ana sayfaya ürün koleksiyonları ekleyebildiği veya temalar önerebildiği ifade edildi.

Sidekick’in temelde ChatGPT’nin e-ticarete ayarlanmış bir versiyonu gibi geliştirildiği yorumları yapıldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds