Ara
Close this search box.

Suudi Arabistan’da e-ticarete kayıtlı işletme sayısı yüzde 21 arttı

e-ticaret

Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre, kayıtlı e-ticaret firması sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21’lik bir büyüme gösterdi. Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı, kayıtlı e-ticaret işletmelerinin şehirlere göre dağılımını paylaştı. Bu verilere göre, Riyad’ın 14.026 kayıtla listenin başında yer aldığı, ardından 9.080 ile Mekke’nin ve 5.699 ile Doğu Vilayeti’nin geldiği belirtildi.

Medine’de 1.756 kayıt olduğu, onu sırasıyla 1.204 ve 1.080 ile Qassim ve Aseer’in izlediği bilgisi yer aldı.

E-ticaret ulusal ekonomiyi desteklemek için kilit rolde

Bu büyümenin, Suudi Arabistan’da, Ulusal Dönüşüm Programı kapsamında dijital endüstriyi güçlendirme çabalarının etkisiyle oluştuğu belirtildi. Elektronik ticaret sektörünün, ulusal ekonomiyi desteklemede giderek daha fazla kilit bir rol oynamaya başlayacağı aktarıldı.

Suudi Arabistan’ın, yıllık yüzde 32’yi aşan büyüme hızıyla elektronik ticaret sektöründe gelişmekte olan ilk 10 ülke arasında yer aldığı paylaşıldı.

Lojistik sektörü

Açıklamada, lojistik sektörüyle ilgili olarak, Suudi Arabistan’da kayıtlı şirket sayısının 2022’nin aynı döneminde 2.337 iken yılın ikinci çeyreğinde yüzde 83 artışla 4.288’e ulaştığı ortaya kondu.

Lojistik sektöründe de e-ticaret ile paralel olarak kayıtlı işletme sayısının yine Riyad’da en fazla olduğu belirtildi. Riyad, 1.972 kayıtla listenin başında yer alırken, onu 1.223 ile Mekke ve 575 ile Doğu Eyaleti izledi, sırasıyla Medine ve Kasım 120 ve 101 kayıt kaydetti.

Suudi Ticaret Bakanlığı’nın kayıtlı işletmelerin varlığını artırma çabasının, ülkenin adil ve teşvik edici bir ortamda öncü bir konuma ulaşma vizyonunu vurguladığı ifade ediliyor. Bu vizyonu sürdürmek için Suudi Arabistan Ticaret Bakanlığı’nın, sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunacak etkili ve verimli politikalar ve mekanizmalar geliştirmeyi ve uygulamayı amaçladığı aktarıldı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds