ShipEntegra, e-ihracat odaklı yazılımları ile global lojistik ve teslimat süreçlerini kolaylaştırıyor. Marka, 60 binden fazla e-ihracatçı için e-ihracatı daha kolay hale getiriyor. Ekosistemde birçok ilki hayata geçiren ShipEntegra, e-ihracat satıcılarına maliyet ve zaman tasarrufu sağlıyor.
“Sektörde öncü firmayız”
ShipEntegra Kurucusu ve CEO’su Ali Ceylan, sektörde lojistik ve yazılımı kendi bünyesinde yürüten öncü bir firma olduklarını vurguladı. “Pazar yerlerindeki mağaza entegrasyonuyla lojistik hizmetlerimizi birleştirerek yurt dışına en uygun kargo gönderimini sağlıyoruz.” diyen Ceylan, “Esas olarak ShipEntegra; partnerliği bulunan tüm online mağazaları ve kargo operasyonlarını tek panelden yönetmeyi sağlayan, girişimcilere zaman kazandıran bir sistemdir.” diye konuştu.
Ali Ceylan, şunları aktardı: “Amazon, Etsy, Magento, eBay, Walmart, Bonanza ve PrestaShop ile yaptığımız resmi anlaşmalarla bu pazar yerleri üzerinden gerçekleştirilen bütün siparişler, ShipEntegra sistemi üzerinden takip edilebiliyor. Ayrıca, güvenilir ve başarılı global lojistik firmalarıyla yaptığımız özel anlaşmalar sayesinde e-ihracatçıların tüm lojistik süreçlerini panelimiz üzerinden tamamlama olanağı sağlıyoruz. Lojistik için oluşturduğumuz yazılım altyapımız sayesinde fiyat hesaplama, kargo takibi ve gümrük evrakı ekleme gibi işlemler online olarak kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. ShipEntegra’ya ait etiket numarası ile hem satıcı hem son kullanıcı kargonun anlık takibini ve kontrolünü yapabiliyor.”
“İstanbul’dan Ankara’ya paket gönderme süresinde Amerika’ya paket gönderiyoruz”
“Uluslararası pazar yerlerinin hem teknolojik hem operasyonel dinamiklerini çok iyi biliyor, bu yönde adımlar atıyoruz. Örneğin, Etsy, Amazon ve eBay’in resmi teknoloji ve lojistik partneriyiz.” diyen Ceylan, ShipEntegra’yı rakiplerden ayıran özellikleri de şöyle anlattı:
“Global pazar yerlerindeki entegrasyon süreçlerini birebir kendi bünyesinde yapan ilk firmayız. Yani global pazar yerlerini tek bir platform üzerinden yönetme imkânı sunarken sürecin operasyon süreçlerine de katkı sağlayacak bütüncül bir sistem geliştirmiş olduk. Bu kapsamda Türkiye’nin 6 noktasında şube açtık. E-ihracat girişimcisine yakın olmak ve hizmet kalitesini en yüksek seviyede tutmak üzere İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Kayseri ve Bursa’da hizmet veriyoruz. Sağladığımız bu erişim kolaylığıyla İstanbul’dan Ankara’ya paket gönderme süresinde Türkiye’den Amerika’ya paket gönderimi gerçekleştirebiliyoruz diyebiliriz.”
“En büyük farklılığımız, birçok kolaylığı tek panelde birleştirmektir”
E-ihracattaki temel farklılıklarının lojistik ile yazılımı birleştiren altyapıları olduğunu vurgulayan Ali Ceylan, “Etsy, Amazon ve 20’den fazla pazar yerinin sipariş kontrolü sistemimizde yapılabilirken; yapay zekâ destekli lojistik altyapımız sayesinde DHL, FedEx, UPS ve 10’dan fazla lojistik partnerimizle hangi servisin şirkete en uygun olduğu görülebiliyor. En büyük farklılığımız, birçok kolaylığı tek panelde birleştirmektir. Örnek vermek gerekirse; Türkiye’deki Etsy satıcılarının yüzde 80’i global pazar yeri entegrasyonlarında ve lojistiğinde bizi tercih ediyor. Öte yandan, Amazon’un FBA depolarına en çok kargo gönderimini yine biz gerçekleştiriyoruz. Bu noktada da global çapta pazar yerlerinin dikkatini çektiğimiz için Türkiye pazarına açılacak olan bir pazar yeri ilk olarak bizimle görüşüyor.”
Ali Ceylan, “Hiçbir zaman kendimizi standart bir lojistik şirketi olarak konumlandırmadık. Etsy ve Amazon’da tanınan ilk Türk teknoloji lojistik şirketi olmamız gibi gelişmeler henüz başlangıç. Tüm global pazar yerlerinde, ülkemizin ve şirketimizin sektöre öncülük etmek için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
“E-ihracatta doğru ürün seçimi çok önemli”
E-ihracatta başarı için dikkat edilmesi gereken hususlara da değinen Ceylan, şöyle devam etti: “E-ihracata başlamadan önce doğru ürün seçimi yapmak çok önemlidir. Bu seçim için yerli ya da global yazılım araçlarını kullanarak satış yapma planı olan ülkede en çok aranan ürünler tespit edilebilir. Ancak sezonluk olmayan, sürekli talep gören ürünlere odaklanmak çok önemlidir. Aynı zamanda ürün çeşitliliği de önemlidir, böylece hem sezonluk sınırlamalar ortadan kalkar hem de tek bir siparişte sepetteki ürün miktarı artırılır. Tamamlayıcı ürünler de bu amaçla kullanılabilir. Özellikle Türk kültürüne özgü meşhur ürünler; halı, kilim, peştemal gibi ya da satış yapılacak ülkenin kültürüne uygun ürünler e-ihracat için önemli bir kaynak oluşturabilir. Takı, kolye, yüzük ve aksesuar gibi ürünlerin de yurt dışından yoğun talep gördüğünü belirtmek isterim.”
Sektörde ilk: ShipEntegra Mobile
ShipEntegra Mobile uygulaması, sektörün ilk uygulaması olarak biliniyor. Ali Ceylan’ın verdiği bilgilere göre bu uygulamanın özellikleri ve avantajları şunlar;
“Altmış binden fazla e-ihracatçıya hizmet veren bir marka olarak, ShipEntegra Mobile sayesinde e-ihracatı artık daha kolay, daha hızlı ve daha verimli hale getirdik. ShipEntegra Mobile ile tüm e-ihracat süreçlerini cepten yönetme ve 220’den fazla ülkeye en uygun lojistik paketleri alıcılara ulaştırma kolaylığı sunuyoruz. ShipEntegra Mobile’da entegrasyonu yapılan mağazaların sipariş yönetimi organize edilirken, kargo gönderimi de gerçekleştirebiliyor. Aynı zamanda sipariş süreçleri ve kargo durumunun anlık bildirimlerle sunulduğu uygulamada, kullanıcılar destek talepleri kısmından birebir yardım alınabiliyor.
Uygulamada, tüm lojistik alternatifler, en uygun fiyat ve tahmini teslim tarihi bilgileri ile saniyeler içinde hazır olurken kullanıcılar, kampanya ve duyurulardan da anında haberdar olabiliyorlar. Yıldızlı sipariş seçeneği ile yoğun talep gören ürünleri de ayrı bir listede takip etme imkânı tanıyoruz. Uygulamadaki özel indirimleri de mobil kullanıcıların deneyimine sunuyoruz. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Kayseri ve Antalya şubelerimiz ile hizmet ağını daha da artırmaya ve bu illerde bulunan e-ihracatçılara, diledikleri zaman tek bir tıkla kurye çağırma ve gönderilerini yurt dışına daha hızlı teslim ediyoruz.”
ShipEntegra, 2022’de yüzde 8545 oranında büyüdü
ShipEntegra, 2022 yılında “Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye Programı”nda %8545’lik bir büyüme oranıyla birinci oldu. “Bu büyüme nasıl gerçekleşti ve sürdürülebilir büyüme için neler yapıyorsunuz?” sorusu üzerine Ali Ceylan, şu cevapları verdi: “Performans olarak 2019’da ortaya koymuş olduğumuz vizyon doğrultusunda 2022 itibariyle hedeflediğimiz büyümeyi yakaladığımızı düşünüyoruz. 2019 yılında Etsy, eBay ve Amazon ile ileri seviye partnerlik yapmak ve onların gözünde iyi bir teknoloji-lojistik firması olma hedefimiz vardı. Hedeflerimizi gerçekleştirdik ve global pazar yerlerinde güvenilir partner olarak konumlandık. Böylece global pazar yerlerinin bakış açısında ve iş birliklerinin artmasında büyük adımlar atmış olduk.”
“Müşterilerimizin yüzde 99’u e-ihracat müşterisi”
2022 yılında “ShipEntegra Global” olarak teknolojilerini yurt dışındaki global kullanıcılara açma hedeflerinden bahseden Ceylan, “Bu hedef paralelinde farklı ülkelerde depolar açmayı düşünüyoruz. Önceliğimiz Ukrayna pazarıydı. Savaşın çıkmasıyla birlikte Ukrayna’yı askıya alarak daha gelişmiş pazar olan İngiltere’ye yöneldik. Gerekli anlaşmalarımızı yapıp 2023 yılında atılımlarımızı gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu. Ceylan, “Müşterilerimizin yüzde 99’u e-ihracat müşterisi. Kullanıcılarımız hem global pazar yerlerinde satış yapan hem de kendi e-ticaret web site altyapısına sahip olan B2B ve B2C müşterilerden oluşuyor. Bu çeşitlilik büyüme rakamlarına da yansıyor. Sistemimize ayda 3 binden fazla kullanıcı katılıyor. Bu da müşteri ve paket sayımızın katlanarak artmasını sağlıyor.” sözlerini vurguladı.
ShipEntegra’nın hedefleri
Ali Ceylan, son olarak şirketin hedeflerini anlattı: “Temel hedefimiz e-ihracat müşterisinin büyümesini sağlamak. Biz de bu doğrultuda gerekli Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirip sektörün sorunlarına ve engellerine çözümler üretiyoruz. Doğru noktaya dokunduğumuzda sistem aksaklıklar olmadan işlemeye devam ediyor. Bu da şirket olarak sürdürülebilir büyümeyi sağlıyor.
2022 yılının sonunda faaliyete geçirdiğimiz PrinWork girişimimiz ile sektörde büyük fark yaratacak bir işe imza attık. ShipEntegra’nın teknolojisini kullandığımız bu yeni projemize inancımız çok yüksek. Bununla birlikte birçok lojistik çözümü sunduk ve yazılım geliştirmelerimize devam ettik. 2020 yılında pandeminin ihracattaki yükselişi etkisinin çok büyük olduğunu biliyoruz. Bu etkinin azalması ile beraber e-ihracattaki büyüme oranında da azalmalarla karşılaştık. Ancak biz PrinWork ile e-ihracatta ülkemizin kargo hacmini artırarak pandemi ihracata olan olumlu etkisini yeniden yaratmak istiyoruz.
Yine önümüzdeki yıl operasyon merkezlerimizi artırarak Türkiye’de, Denizli ve Gaziantep’te hizmet noktaları açmayı planlıyoruz. Global olarak da ilk hedefimiz, e-ihracatın en fazla olduğu ülkelerden biri olan İngiltere. 2023’te İngiltere ve Avrupa’da büyük yatırımlar yine planlarımız arasında yer alıyor.”
Ali Ceylan kimdir?
Ali Ceylan, 1990 yılında Antalya’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimimi Antalya’da tamamladı. Üniversite eğitimi için 2008 yılında İstanbul’a geldi. Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümünü ve Mekatronik Mühendisliği çift anadal programını tamamlayarak, 2013 yılında mezun oldu. Üniversite döneminde birçok proje, etkinlik ve kulüp faaliyetlerinde aktif olarak yer aldı. Stajlarını çoğunlukla yurt dışındaki firmalarda yaptı. Böylece küresel pazarlarda deneyim kazandı.