Beyaz Saray, siber saldırılara karşı girişim başlattı

Beyaz Saray

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, yeni bir sertifika ve etiketleme programının buzdolapları, mikrodalga fırınlar, televizyonlar, iklim kontrol sistemleri ve fitness takipçileri gibi akıllı cihazlarda siber güvenlik çıtasını yükselteceği belirtildi. Aynı zamanda Amerikalı tüketicilerin daha güvenli ve siber saldırılara karşı daha az savunmasız olan akıllı cihazları daha kolay seçmelerine yardımcı olacağı ifade edildi.

Başlatılan girişim ile perakendecilerin ve üreticilerin cihazlarına bir “U.S. Cyber Trust Mark” (ABD Siber Güven İşareti) uygulayacağı ve programın 2024’te çalışmaya başlayacağı aktarıldı.

Açıklamada, program kapsamında tüketicilerin belirlenmiş siber güvenlik kriterlerini karşılayan ürünlerde bir kalkan logosu biçiminde oluşturulan ABD Siber Güven İşareti’ni göreceği bilgisi paylaşıldı.

Beyaz Saray, perakendeci ve üreticilerle siber güvenlik için iş birliği kuruyor

ABD Yönetimi’nin, ülkedeki siber saldırılara karşı tüketicilerin kullandığı akıllı cihazlara yönelik girişiminde, Amazon, Google ve Best Buy, LG Electronics ABD, Logitech ve Samsung Electronics ile iş birliği içinde olacağı not edildi.

Birçok büyük elektronik, cihaz ve tüketici ürünü üreticisi, perakendecisi ve ticari birliklerin sattıkları ürünler için siber güvenliği artırma konusunda gönüllü taahhütlerde bulunduğu belirtildi.

Üst düzey bir yönetici girişim hakkında “Ağlarımız ve bunların kullanımının daha güvenli olmasını sağlamak için tasarlandı, çünkü bu ekonomik ve ulusal güvenlik için çok önemli.” dedi.

Beyaz Saray, Federal İletişim Komisyonu’nun etiketleme programını uygulamaya koymadan önce kamuoyunun görüşünü de isteyeceği belirtildi.