Ara
Close this search box.

İtalya’da e-ticaret enflasyonu yeniyor

e-ticaret

The European House – Ambrosetti’nin Amazon iş birliğiyle yürüttüğü araştırma ile e-ticaretin ekonomi üzerindeki etkisini analiz edildi. Çalışmada, İtalyan tüketicilerin işletmeler üzerindeki satın alma gücü araştırıldı.

Çalışmada, İtalyan vatandaşlarının e-ticaret ve yaşam maliyeti ile ilgili algıları analiz edilerek, enflasyonun çoğu İtalyan için bir numaralı sorun olduğu ortaya kondu. Ayrıca İtalyan tüketicilerin yaklaşık yüzde 90’ının satın alma güçlerinin geçen yıl içinde düşüş gösterdiğini bildirdikleri açıklandı.

Yüksek enflasyonda çevrimiçi fiyatlar daha istikrarlı

İtalya’da yaşanan enflasyonist ortama karşılık, araştırmanın sonucunda çevrimiçi ticaretin tüketicilerin azalan alım gücüne olumlu etki bıraktığı belirtildi. Araştırmaya katılanlara göre, e-ticaret, daha düşük fiyatlara ve sunulan ürün çeşitliliğine erişimi kolaylaştırdı.

İtalya’da çevrimiçi fiyatların, yüksek enflasyon dönemlerinde bile çok daha istikrarlı olduğu ve son üç yılda yaklaşık 40 milyar Euro’luk satın alma tutarına ulaştığı aktarıldı.

E-ticaret enflasyonist baskıyı azaltıyor

Araştırmada, tüketicilerin online alışveriş oranları analiz edilerek, İtalya’da fiyatların tek bir yüzde puanı arttığında, online ticaretin enflasyonist baskıyı etkili bir şekilde azaltarak buna karşı koyabildiği ve tüketimde bir artışa neden olduğu ortaya kondu.

Genel olarak, e-ticaretin İtalya’da yaygınlaşmasının etkisi olmadığı durumda ise son altı yılda enflasyonun ortalama yüzde 5 daha yüksek olacağı ifade edildi. Ayrıca çevrimiçi alışveriş kullanımının, 2020 ve 2022 yılları arasında İtalyan hane halkları için isteğe bağlı harcamalarında yaklaşık 1 milyar Euro daha fazla olduğu açıklandı.

Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Mubadala Getir
Markalar

Getir’in Mubadala’ya devri onaylandı!

Hızlı teslimat ve e-ticaret platformu Getir, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli yatırım şirketi Mubadala’ya devrediliyor. Rekabet Kurumu, Mubadala’nın devir başvurusunu onayladı.

Days
Hours
Minutes
Seconds