Ara
Close this search box.

Google İşletme Profili’ne e-ticaret firmaları için eklenen i̇ki yeni özellik

Google İşletme Profili

İnternet sitesi kurmak, çevrimiçi reklam vermek vb. gibi konularda profesyonel bilgiye sahip olmayan işletmelerin imdadına yetişen Google İşletme Profili son aylarda birçok yeni özelliği daha bünyesine kattı. Özellikle e-ticaret platformlarıyla ürün satışı gerçekleştiren işletmelere yönelik Merchant Centre etkileşimi ve hesap kalitesi özellikleri sayesinde konum odaklı arama motoru optimizasyonunu pratiklerini iyileştirmeye çalışan işletmelere büyük kolaylıklar sağlanıyor. Dr. Yalçın Parmaksız, Google İşletme Profili‘ni ve eklenen yeni özellikleri WORLDEF E-TİCARET için kaleme aldı. 

Google İşletme Profili’nin işletmelere faydaları

Yeni özellikleri öğrenmeden önce Google İşletme Profili‘nin firmalara ne gibi yararlar sağladığını hatırlayalım. Google İşletme Profili temelde ilgili işletmenin adı, adresi, telefon numarası, web sitesi, çalışma saatleri, incelemeler ve fotoğrafları gibi birçok faydalı bilgiyi içeriyor. Herhangi bir internet kullanıcısı Google Arama Motoru’nda veya Google Haritalar uygulamasında belirli bir işletmeyi veya hizmeti aradığında, Google İşletme Profili arama sonuçlarında görüntüleniyor ve potansiyel müşterilerin işletmeyi bulması ve işletme hakkında daha fazla bilgi edinmesi kolaylaşıyor.

Dijital pazarlama konusunda giriş seviyesinde bilgi sahibi olan işletmeler dahi kolaylıkla şirket bilgilerini güncelleyebiliyor, müşteri yorumlarına ve mesajlarına yanıt verebiliyor. Hatta ürün ve hizmetlerini tanıtmak için sosyal ağlarda olduğu gibi gönderiler paylaşabiliyor. 

Bir Google İşletme Profili‘ne sahip olmanın en önemli avantajlarından biri işletmelerin müşterileriyle doğrudan etkileşim kurmasına olanak sağlaması. Müşteriler doğrudan şirketinizin Google İşletme Profili’ne yorum bırakabiliyor, soru sorabiliyor ve hatta işletme tipine bağlı olarak rezervasyon veya sipariş yapabiliyor. Şirketler de müşteri yorumlarına ve mesajlarına yanıt vererek, hedef kitleleriyle güçlü bir ilişki kuruyor ve çevrimiçi itibarlarını artırabiliyor. Özetle, Google İşletme Profili, güçlü bir çevrimiçi varlık oluşturmak isteyen tüm şirketler için temel bir araç halini alıyor. 

İki yeni özellik eklendi

Google İşletme Profili‘ne 2023’de eklenen iki yeni özellik, e-ticaret firmalarına büyük kolaylık sağlıyor. Bunlardan birincisi Şubat 2023’de Amerika ve Kanada’daki hesaplarda görüntülenmeye başlayan ve profilinizin kalitesini veya gücünü gösteren kutucuk. Artık herhangi bir profile giriş yapıldığı zaman sağ üst köşede profilinizin kalitesini veya gücünü de dilim grafiği şeklinde görebiliyorsunuz. Bu sayede profilinizde ne gibi eksiklikler olduğunu görüp, hızla bu eksiklikleri giderebiliyorsunuz. Ancak bu dilim grafiğinde reklam vermeye henüz başlamamış işletmeler için küçük bir problem var. Eğer ilgili işletme daha önce hesabı üzerinde Google Ads üzerinden reklam vermeye başlamamışsa, profil kalitesi sürekli eksik görünüyor.

Bildiğimiz gibi Google İşletme Profili üzerinde aslında ticari işletme olmayan birçok konuma ait hesaplar da var ve bu hesaplar reklam vermeyi düşünmedikleri için her zaman profil kalitelerinde sorun varmış gibi görünecek. Dolayısıyla Google’ın bu hamlesiyle işletme sahiplerini sürekli reklam vermeye yönlendirecek bir strateji oluşturduğunu anlayabiliriz. 

Bir diğer yenilik ise Google İşletme Profili durum panosunda Google Merchant Centre panosunun görüntülenebiliyor olması. Google Ads ve Google Search Console’daki gösterimlere benzer bir şekilde, işletmenize ait Merchant Center hesabına da doğrudan Google İşletme Profili durum panosundan ulaşabiliyorsunuz.

E-ticaret işletmeleri için birçok kolaylık sunan Google Merchant Center, çevrimiçi platformların ve fiziksel mağazaların envanterlerindeki ürün bilgileri Google’a sunarak burada alışveriş yapan kullanıcılara ulaşmanıza yardımcı olan bir uygulama. Google Merchant Center sayesinde müşteriler, satılan ürünlerle ilgili Google Haritalar ve arama motorunda arama yapıldığında mağaza ve ürün bilgilerinin görüntülenmesini sağlıyor. Tabii ki mağazanızdaki ürünlerin Google’a ücretsiz olarak görüntülenmesi için Google İşletme Profili ile Google Merchant Center hesaplarınızın birbirine bağlanmış olması gerekiyor. 

Dr. Yalçın Parmaksız, University Canada West
Gün
Saat
Dakika
Saniye

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editor Seçimleri

İlginizi Çekebilecek Haberler

Days
Hours
Minutes
Seconds